אוף תיכנסו

אוף תיכנסו

מת לי היפיוף שלי היום והכול כול כך רק בילעדיו.ואין לי מוסג ממה הוא מת נתנתי לו את כול מה שהוא היה צריך אני אוהבת אותו!

איזה תוכי היה לך ? ../images/Emo16.gif

והאם שנגעת לו באזור החזה הרגשת רק עצמות או גם שומן ?

Xboy123

New member
משתתף בצערך ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif למה הוא מת

? האם הבחנת אצלו בשינוי כלשהו בהתנהגות? איזה תוכי היה לך?

בבקשה

תזבירו לי איך לטפל בו יותר טוב כדי שיחיה יותר הוא היה חי איתי בחדר והאחלתי אותו הפרות ירקות וגבינה חוץ מהדברם שאסור לו

HardBall

New member
חשוב!!

יכול מאוד להיות שקנית את התוכי חולה! אני לא יודע כמה זמן הוא אצלך, ואיפה קנית, אבל ייתכן שהוא היה חולה בקלמדיה. זו מחלה שמאופיינת בכך שהציפור נושאת את הנגיף זמן מה, ולאחר מכן המחלה מתפרצת, וזה יכול גם לקרות אחרי די הרבה זמן שהתוכי נושא את הנגיף. חשוב מאוד שתנקי טוב טוב את הכלוב אם את מתכוונת להביא תוכי חדש במקום!! נ.ב. משתתף בצערך..

אתה יכול לפרט?

כי קניתי תוכונים לא מזמן ובחנות הם היו נראים בריאים לגמרי ועכשיו הם טיפה ישנוניים כאלה לפעמים אני באה אחר הצהריים לכלוב אני רואה חלק ישנים... אבל בבוקר כולם פעילים, כולם רוב היום פעילים יש חלק שבסביבות הצהריים ישנים ככה... זה אומר שהם חולים?(כשהם ישנים הנוצות שלהם טיפה מנופחות)

זה ניראה לי

נורמלי שהנוצות יהיו מנופחות כשהם ישנים שלי היה די פעיל רק ביום האחרון שלו הוא ניראה מסובב כזה ונפוח בעיקר בגרון אולי אני עשיתי משהו לא טוב אני לא יודעת אני רק יודעת שנתתי לו הכול! זה חשוב לי שתעזרו לי בלהבין למה הוא מת כי אני רוצה להביא עוד תוכי ואני רוצה לדעת איך לישמור עליו יותר טוב

HardBall

New member
אי אפשר לדעת, בטח שלא אני

גם ווטרינר חייב לעשות בדיקת דם בשביל לדעת אם התוכי חולה. לא נוהגים לעשות את הבדיקות האלה לתוכונים, כי זה עולה פי חמש ויותר מהמחיר של התוכי. בעקרון: בדיקת "קלמדיה" עושים בארץ, הווטרינר לוקח דם מהתוכי, ואחרי שלוש שעות כבר יש תשובה. לקלמדיה יש מרפא- זריקה משולשת במהלך שבועיים של אנטיביוטיקה. קלמדיה עוברת באוויר לבני אדם!!! עלות הבדיקה כ 100 ש"ח. בדיקת "מקור ונוצות" עושים בחו"ל. הדם נשלח למעבדות בחו"ל, ולכן הבדיקה יקרה יותר ומתן התשובה מתעכב. המחלה לא מועברת לבני אדם, אך אין לה מרפא.

מה?!

אז אתה בא להגיד שאים הוא היה חולה אז יש סיכוי שגם אני חולה? כי ישנתי איתו באותו חדר סגור!?

אתה סוטר את עצמך....

מצד אחד"קלמדיה עוברת באויר לבני אדם" ומצד שני"המחלה לא מועברת לבני אדם" תחליט....

HardBall

New member
מצטער אם לא הובנתי

מחלה א: קלמדיה - עובר באוויר לבני אדם, יש תרופה לתוכים. מחלה ב: מקור ונוצות - לא עובר לבני אדם, אבל אין מרפא.

למעלה