אוף. קשה לי

יאפ

New member
אוף. קשה לי

תמיד אני רואה סביבי זוגות שמאושרים יחד, או כאלו שלא מאושרים אבל עדיין אוהבים. אני לא מוצאת עצמי משתייכת לאף אחת מהקבוצות ולא יודעת למה. אולי אני לא בסדר, אולי אני לעולם לא אהיה מאושרת, אולי מחפשת את הפגם, אולי "מחפשת דרמות" כמו שחברה אמרה לי או ש"יוצרת את הדרמות", לא חושבת שזה בדיוק כך, הרגשות יוצאים ממקום כואב בפנים לא משעמום. אם ישנם הנפרדים, לרוב הצד שאני קרובה אליהם הם אלו שהיו ה"בסדר", שהגיבו, אני חשה בצד ה"לא בסדר", כי הרי מה אני בסהכ' רוצה ממנו, הוא מאפשר הכל, תומך, ככ' אוהב, מפנק, עוזר, מטפל במסירות בילד, מנקה, עושה הכל רק תהיי מאושרת. ואני לא. הכל התחיל בתקופת ההיריון, במהלך ההיריון התחילה תחושה כי הוא די נדחה משינוי החוץ, התחלתי להרגיש חומה ביננו, עם התקדמות ההיריון המרחק גדל, התחושה כי באמת הוא נרתע ומרוחק התחזקה מאוד. זה לא היה מקרה בו אני הרגשתי את השינוי ומשליכה עליו את רגשותי- לא, אני מאוד קיבלתי את השינויים, ומאחר וראיתי עצמי מס' פעמים ביום, קשה היה לי להבחין בשינויים. בעקבות זאת, הדימוי העצמי נפגע, חשתי דחויה- וזאת לאחר הערצתו אלי. חשתי דחויה- כי זו אמורה להיות תקופה מאושרת ומרגשת ככ' עבורנו. חשתי דחויה- כי ככ' חיכה שארגיש בשלה להרות וכעת זאת. חשתי דחויה- כי האם בזאת מסתכמת ה"אהבה הגדולה" הזו שלו אלי? האם נישא לגוף? למראה? האם כה רדודה אהבתנו? הקשר ביננו. נפגעתי כמו שלא נפגעתי מעולם. לא ידעתי איך לבלוע זאת. כאבתי כל כך. ומאז התחיל הריחוק, הגדר שביננו. בחודש התשיעי בכיתי ככ', ניסה לדובב אותי זמן ארוך, לא היית מסוגלת לומר מה אני מרגישה, לבסוף אמרתי שאני רוצה להיפרד. לא הסברתי. לא הייתי מסוגלת. כאב מידי. הוא היה פגוע, נסער, המום. ניסה לדבר, לדובב, ומשראה שאיני מעוניינת, הניח לי לבסוף, יצא לזמן מה וכאשר שב, לא עלה שוב הנושא. הכחשה. עבורי העלבון הצורב נותר. אחרי 4 שנים, לפני כשבועיים ביקש לשוחח. שם לב ששוב אני בתקופה של הסתגרות, ריחוק, דיכאון. הכל נפתח. (כשנה אחרי הלידה עלה הנושא אצל המטפלת שהיתה לי, אבל לא עובד כראוי, ושוב, נדחק הצידה) בכיתי, כאבתי שוב מחדש, אמרתי שנמאס מההכחשות האלו, שאני לא מאמינה שאתה יכול להיות מאושר עם מישהו לא מאושר, כיצד זה אפשרי? דיברנו שעות. למחרת שוב ואז באמת תחושת הקלה. משקל עצום שיורד מהלב, הפתיחות לשם שינוי, לאחר כשבוע פנינו לבירור בנושא יעוץ זוגי. אני אמרתי שאני לא מאמינה כבר ביעוץ, וזאת מאחר והייתי בטיפול פרטני בשתי הזדמנויות שונות, הראשונה מס' שנים והשניה כשנה- בשתיהן התאכזבתי, מצפים ממך שתעשה את כל העבודה, ואם אתה מתחמק לא בדיוק דואגים שתהליך טיפולי עמוק יקרה, העיקר שהתשלום יגיע. היעוץ אני מאמינה יהיה בסוף. אני אשתדל לעשות הכל, למרות שלא ככ' מאמינה בו. כרגע הוא לא בארץ, ישוב מחר בלילה. לאחר ההקלה שהיתה ומצב הרוח הטוב, למרות שממנו די הרגשתי מרוחקת, סגורה, כעת שב הדיכאון, הבכי, הבדידות, החששות, הכאב, האשמה, קושי להחליט. מפחדת להחליט- מה עם הילד, הוא אוהב אותי יותר מאשר אותי, להפריד בינהם, להישאר לבד, לשאת בעול כלכלי עם ילד קטן, להיות לבד, בדידות, כאב, אשמה- איך מתמודדים עם זה? איך אפשר לחשוב אם כל אלו מסיטים את החשיבה למקומות אחרים. ומה עם האמת הפנימית? האם אהיה איתו מאושרת? האם אתאהב בו מחדש? מתארת לעצמי שדי מבולבל, מקווה שכאן יבינו אותי.
 

הזאתי

New member
לפי מה שאת מתארת פה

זה נשמע לי כמו מצב של דכאון. יכול להיות שהוא התחיל כתוצאה מההריון או הלידה. אני אומרת את זה, כי לפי מה שאת מספרת על התנאים האובייקטיביים, הכל "טוב": בעלך תומך, מסייע, עוזר, אוהב. יש לך ילד קטן ומקסים ושניכם אוהבים אותו. אבל למרות זאת את מתארת רגשות של מצוקה, עצב, דחייה ותסכול. הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מטפל אפילו על טיפול תרופתי. אין צורך להירתע מהאפשרות הזאת. כיום כבר לא מדובר על "שוקים חשמליים", אלא רק בתרופות מצויינות, קלות לשימוש וללא תופעות לואי. ניתן לקבל אותן בצורה דיסקרטית באמצעות מרשם מרופא משפחה, והם מסובסדות על ידי הקופה. אני משתמשת בהם כרגע, והן עוזרות לי מאד "לסנן" רעשים במערכת הרגשית שלי ומקילות עלי להתמודד עם הקשיים הסביבתיים. הרבה הצלחה! הזאתי
 

יאפ

New member
האם התחושות הללו אינן תואמות למצב ש

של מחשבות על פרידה, גירושין? הבעיה שמרוב פחדים מגירושין אני לא מסוגלת להחליט באופן מוחלט על כך. בנושא זה לא שיתפתי אותו, ומאוד קשה לי אפילו לבטא מילה זו, ולמעשה היא לא עלתה מעולם. בימים האחרונים הייתי אכן ממש מדיכאון (הורמונים,מחזור) שסביר להניח הגבירו את הרגשות למימדי הצפה, אבל הרגשות שם. נכון שהוא בסדר, אבל אם נגמרה האהבה שלי? אם איני מרגישה כך? מבחינתי, האמון שלי בו נפגע לפני כארבע וחצי שנים, החל ריחוק, לרוב הקשר כלפי חוץ היה מצוין, לתקופות היו ירידות וכל הרגשות היו מציפים אותי- המחשבה על גירושין- הציפו בו רגשות שונים, הפחד, אשמה, דאגה לרגשות הילד, תחושה של הפרדתם אחד מהשני, אשמה כלפיו וכלפי הילד, וגם מה לעשות- דאגה מבחינה כלכלית- איך אחזיק ילד רך הרי רק לגן צריך לשלם כ 2000 שח' עם שכר עלוב כשלי? השאלה, אם גם צריך ל"סנן" את הרעשים הללו, האם לא צריך לקחת אותם בחשבון כאשר יושבים ועורכים "בדק בית" במערכת הזוגית ומקבלים החלטות כה גורליות? (אני מכירה את תחום התירפיה, כך שלא חושדת בשוקים חשמליים)
 

יאפ

New member
האם אפשר בכלל להתאהב שוב? באותו אדם

שנים שלא הרגשתי רגשות אלו כלפיו. אני לא יודעת אם אני רוצה, אם אני בכלל מסוגלת.. אני לא יודעת אם זה נכון. אולי אנחנו לא מתאימים ככ´? אולי לא תהיה לי אהבה... הבעיה בשיחות, שהדבר הכי קשה לי זה להרגיש שאני פוגעת בו. לא מסוגלת לומר לו משהו שעלול לפגוע בו. פשוט לא מסוגלת. זו הסיבה שבשיחות ביננו מעולם לא עלתה המילה גירושין, ומאחר וחשבתי על כך ככ´ הרבה, המרחק הזה בין מחשבותי ובין שיחותי איתו- גרמו לתחושה של בדידות עצמה. כנראה שזו הסיבה ל"קטרזיס" אחרי השיחה שלי איתו בו נפתחתי וסיפרתי לו על רגשותי. מפריע לי גם שעכשיו הוא מתנהג שכאילו לא קרה כלום, מדברים כרגיל, הכל נורמלי, אני פוחדת שוב ש"ניתן" למילים ולרגשות לשקוע ולהתעלם מהם שוב, כי הרי ההכחשה עושה לנו את החיים ככ´ קלים ופשוטים. ואני ככ´ נגדה- גורמת לי להרגיש שאני חיה בשקר, שאני מבודדת בחומות מוחי ובחומות ההכחשות שלו. ומצד שני, לעורר שוב, זה כאילו שאני מעוררת כל הזמן את המצב הקשה, כאילו אני לא רוצה שיהיה טוב, ואז תגיע שאלה של "אז מה את רוצה לעשות עכשיו?" ואין לי תשובה לכך. רוצה להרגיש את החופש האמיתי והפנימי חופש כזה שאוכל להחליט מה אני באמת רוצה, רוצה להשתחרר מהכבלים, פוחדת מהשינוי העצום הזה בחיים, שפתאום לא יהיה לי את הביטחון הזה לדעת שהוא כאן, והוא תומך, דואג ואוהב. אלא, אני לבד, ואם אהרוס ואפשל, לא יהיה לי גב והכל עלול לקרוס. ואני פוחדת במיוחד מכך בגלל הילד שלי, שפשלות שלי עלולות לפגוע בו.
 

הזאתי

New member
הביצה והתרנגולת

את שואלת מה קדם למה, תחושת המועקה, או המחשבות על פרידה וגירושין? קצת "כימיה" יכולה לעזור לך לברר את התשובה. וכן, את "הרעשים" צריך לסנן, כדי להיות מסוגלים לקחת בחשבון את הגורמים האמיתיים שאמורים להשפיע על החלטות גורליות. דרך טובה לעשות זאת, היא זו שהצעתי לך. תנסי, זה יכול "לפזר את הערפל", ואין לך ממש מה להפסיד בעצם. בהצלחה! הזאתי
 

adam33

New member
וכי למה?

אל תראי הכל שחור וכן את יכולה להתאהב בו שוב העיקר מה איתו? האם גם הוא רוצה להתאהב בך שוב או רק בגופך או בעצם בשנכם שזה המצב המקסימאלי והרצוי יש יועצים ויש יועצים המילה יועץ אינה בהכרח מעידה על המייעץ כשם שיש ספרים לרוב אבל רק מעטם מתאימים לבחירה שלך והבחירה שלך היא החשובה קשר ותקשורת טובה עם המיעצת יתנו לך את האפשרות לפנות גם שלא בשעת הטיפול יש גם רשת חדשה שנותנת ייעוץ במחיר סמלי ואוליי המצב על הכסף ועל כך שאת מהר מהר צריכה לראות את התוצאות הוא זה שמפחיד אותך וזה לגיטימי כי הרי את משלמת ורוצה לראות תוצאות לא?! אבל זה אינו כך אל תשכחי שמדובר בני אינוש שכל אחד זה אינדבידואלי ולכן עצתי לך הרימי את הראש נסי לראות הדברים בצורה אחרת תגידי לו ישר בפנים שבעצם זה קשה לך ומצד שני שאת מוכנה להתאמץ ושלא ידחק בך לדברים אחרים ולגבי היועץ אל תשכחי שניתן להחליף ניתן ללכת לדברים אחרים שגורמים טוב כמו לסדנאות כמו לסרטים או יציאות שלך ושלו וכמו לראות זוגות אחרים שיתנו לך את הפרופורציה לראות גם היכן את .. והעיקר שתנסי להרגיש טוב עם עצמך וגופך.. בהצלחה
 

יאפ

New member
תודה לתגובתך. אחד הקשיים הגדולים

הוא לראות איך הוא לא דוחק בי, זא' איך קשה לו המצב הזה ואיך שהוא לא אומר מילה. לפעמים לא טוב להכיר בנאדם ככ' טוב. אני מיד רואה את הקושי שלו, את המצוקה שהוא שרוי בה. וזה קשה לי. לפי מה שאתה אומר ניתן להתאהב שוב מחדש. ניתן לבנות אמון חדש. הבעיה שאני לא ככ' מאמינה בזה, מפחדת לנסות ולסכן את הכל בתהליך. לסכן את עצמי, מפגיעה חדשה או מחזרה לפסאדה של "אנחנו מאושרים והכל מושלם..." לחזור להכחשות של חיינו. כי לנפץ את ההכחשות שלו זו הרגשה קשה. זה להיות בתפקיד הרעה: את אומרת שהמציאות היפה והמושלמת בעצם שקר, הצגה, פסאדה. לוקחת את החוויות והיופי ומוחקת אותם. תחושה של כפיות טובה, של חוסר הערכה, ומאחר וזה לא מגיע משם- אז זה לא נכון. האם אתה/ם התנסיתם בטיפול זוגי ומוצלח? אכן עזר הטיפול באופן בו לא הייתם מסוגלים להגיע בלעדיו לאותו המקום? תודה
 

adam33

New member
פחדים יש בנו

אבל הם לא אלו שישברו אותנו השאלה עד כמה הוא גם מוכן לנסות נכון את צודקת..קשב לשנות אנשים בגילנו אבל השאלה היא אחרת ..עד כמה נוכל לומר לעצמנו שאנו לא מתיאשים ושניסינו הכל נכון שבכל דבר יש פחדים נכון שאוליי בכלל עושים מניפולציות עלינו אבל איננו טיפשים ברגע שתרגישי ששום דבר לא זז הדרך פתוחה טיפול מנקודת השקפתי היא רק הפתיח לעשות את הצעדים ברגע שהכל התחיל הכל זורם לבד רק שיש זוגות ויש זוגות יש כאלה שאחרי השיחה השלישית רואים ניצני תוצאות יש כאלה שלאחר זמן רב הפנימו בכלל שהם על סף פירוד..
 
למעלה