אוף עם בנקים

אוף עם בנקים ../images/Emo122.gif

תגידו, אתם מקפידים לעקוב אחרי מה שקורה אצלכם בחשבונות? אתם מתייצבים בזמן בבנק לסדר דברים? היום בבוקר הלכתי לאיפהשהו, ועל הדרך ביררתי את יתרתי בכספו-חור של הסניף שלי. נחרדתי לגלות של מינוס פשוט שערורייתי, משהו שלא ראיתי אצלי אף פעם. כבר חלקתי כאן בעבר את התחושות האישיות שלי לגבי אוברדראפט, אני לא אוהבת את זה, לא מקבלת את זה, ונמנעת מזה בכל מחיר. אין לי כסף - אני לא מבזבזת. ופתאום - מינוס של כמה אלפי שקלים! נכנסתי מהר עם תדפיס של העובר ושב ומה נסתבר? ביקשתי לשחרר פק"מ בתחילת החודש שיועד לתשלום שכר הדירה. באופן כללי כל הפק"מ היה עתיד לפקוע, אז ביקשתי שיסגרו את כל מה שלא ביקשתי לשחרר בחזרה אל תוך פק"מ, ויחדשו לי את הוראת הקבע החודשית, בה אני מפרישה סכום קבוע לחסכונות שלי מדי חודש. מה בפועל קרה? הפק"מ לא שוחרר, לא החלק שביקשתי ולא בכלל (ותאריך הפקיעה הוא בכלל חודש הבא, אבל לא משנה, ביקשתי שישחררו בלי שום קשר לתאריך הפקיעה). חוץ מזה, אכן סודרה הוראת הקבע - אבל בנוסף לזו הקיימת! כלומר, לא רק שנתתי צ'ק על סך כמה אלפים עבור שכר הדירה, מחשבון העו"ש שלי נגרע סכום כפול לחסכון - והציב אותי באוברדראפט של כמה אלפים (עם ריבית מטורפת, כמובן, בטח עבור מישהי שלא משלמת ריבית כי היא מקפידה לא להיות במינוס). אני יודעת שזה נעשה בתום לב, והבנקאי ששגה הוא איש מאוד נחמד שיצא פעם מגדרו בשביל משהו שהיה מאוד מאוד מאוד חשוב לי, אז אני לא הולכת ומקללת את הבנק , אבל זה עדיין מרגיז.

אויש, זה באמת מרגיז...

לא קרה לי אף פעם משהו כזה, בפעם היחידה שהבנק שלי טעה, זה היה לטובתי. ובקשר לנושא של לעקוב אחרי מה שקורה, אני עברתי לישיר הראשון, בהמלצתו של אבא שלי, וזה פשוט פתרון מעולה לבעיה. קודם כל, אין פעולה כלשהי (נראה לי) שאפשר לעשות בבנק ואי אפשר לעשות באתר שלהם. פשוט כל דבר - פקמים, ניירות ערך, חסכונות, הכל. וגם אם יש משהו שאי אפשר דרך האינטרנט - יש את הטלפון, שזמין אצלם 24 שעות ביממה, חוץ משבתות וחגים. זה חוסך את העצלנות של ללכת לבנק. את כל הסידורים את עושה כשנח לך, מהבית, אפילו בפיג'מה אם את רוצה
אני עשיתי לי הרגל להיכנס איזה פעמיים בשבוע לחשבון שלי בבנק ולראות שהכל בסדר. אפילו שאין לי איזה תכניות חסכון או דברים מיוחדים, וסך הכל לא קורה לי כמעט כלום בחשבון, חוץ מביום שנכנסת משכורת והיום שהחיוב של הויזה יורד, זה נותן לי שקט נפשי להיכנס ולראות שהכל בסדר. ובלי שום קשר - פק"ם? את יודעת כמה אחוזים זה נותן לך? אני הבנתי שממש ממש כלום...

זה לא האחוזים

אני לא תופסת פק"מ בתור חסכון-להשקעה, אלא באה לזה מכיוון קצת שונה: לדעתי, לכסף שיושב בעובר ושב יש נטיה להתמסמס. אם יש בעו"ש כסף, מהססים פחות למשוך, הווה אומר חושבים פחות על הוצאות. עבורי הפקדה חושית של סכום בפק"מ מבטיחה שהכסף הזה ישב במקום מבטחים. זה לא אומר שכולו היה מבוזבז אם הוא היה נשאר בעו"ש, אבל אפילו אם זה היה 20% - זה עדיין היה 20% שאפשר היה לוותר עליהם. כך שבאיזשהו מקום, הפק"מים האלו פוטרים אותי מדאגות: אני יודעת שיש לי כסף, אני יודעת שהוא לא נעלם במשיכה פה ושם, ואת התקציב שלי אני פשוט מנהלת אחרי ששמתי את הכסף ההוא בצד. בקשר לבנק: הבנק ממוקם ממש מתחת לבית שלי, והאנשים בו הם נורא נחמדים. זה קרה וזה מרגיז, אבל באופן כללי אני מאוד מרוצה שם, ושוב, זה מתקשר למה שדיברתי עליו בהודעה על ההיכרות האישית עם אנשים בבתי עסק. הבנקאי האישי שלי עזר לי פעם במקרה שהיה פשוט מטורף: הייתי צריכה להוציא צ'ק בנקאי גדול מהיום להיום, אבל מסניף מאוד מסויים כפי שדרשו ממני, ובסניף ההוא דרשו אישור מהסניף שלי - על אף שכל הסכום הדרוש ישב בעובר ושב והם יכלו לראות אותו - ולא סתם אישור, אלא עם חתימה של שני מנהלים בסניף. עכשיו, אם תכניסי לסניף שלי שני מנהלים - לא יהיה מקום ללקוחות, הוא עד כדי כך קטן. אז התקשרנו לבנקאי שיסביר את המצב לסניף האחר, ואז אחרי שהם ניאותו לקבל רק חתימה אחת, הייתי צריכה לרוץ חזרה לסניף שלי (בקצה השני של העיר). העניין הוא שכבר היה צהריים, והבנקאי הזה חיכה לנו שם, על אף שהסניף כבר סגור, על מנת שאוכל לקבל את החתימה ולהוציא את הצ'ק. אז משהו מהסוג הזה גורם לך לפתח נאמנות למקום.

אצלי דווקא אין קטע כזה

אין לי בעיה "לשמור" על הכסף ששוכב בעו"ש. היו תקופות ששכבו לי שם עשרות אלפי שקלים, וזה רק שימח אותי, ואפילו נתן לי אתגר כלשהו - מרוב שנהניתי לראות את הסכום הגדול הזה, זו היתה לי מן מטרה לראות אותו גדל וגדל עם כל משכורת, מה שבעצם אומר - להוציא פחות כל חודש... אבל כנראה שרק אני ככה... ובאמת, עם בנק כזה אין לך סיבה לעבור. אצלי, לפני שעברתי לישיר, זה היה ממש סיפור להגיע כל פעם לבנק, מה שגרם לי לעיכובים כל פעם שרציתי לעשות משהו.

mich78

New member
בנקים :-\

ה בהחלט מרגיזים
במיוחד שאני סטודנטית וחיה בשכ"ד עם משכורת ממוצעת מה שבטוח הם לא מתחשבים בכלל

לי זה אף פעם לא קורה

מהסיבה הפשוטה שיש לי בנקאי אישי או במילים אחרות אבא שלי, שמטפל לי בכל ענייני הבנק. מצד אחד זה גורם לי לפעמים להרגיש תלות וחוסר פרטיות (הוא תמיד מתעדכן בקניות שאני עושה) אבל מצד שני זה נותן לי תחושת ביטחון וידיעה שאין מצב שאני אהיה במינוס ושהכסף שלי מטופל באופן הטוב ביותר. אבל... גם לי קרו בעבר פשלות דומות לאלו שציינת הודות לבנקאים לא הכי מקצועיים/מרוכזים, אבל תמיד אבא שלי עלה על זה בזמן ובואי נגיד שמי שפישל הצטער מאוד מאוד על הפשלה (עם אזרח פשוט אפשר איכשהו לנסות לטייח את הטעות שעשית, אבל עם מישהו מבפנים זה קצת קשה...)

אם זו טעות של הבנק -

יש לך זכות ואפילו זכות מלאה - לבוא ולדרוש החזר עבור הריבית המיותרת ששילמת. תגשי לפקיד (ואם צריך למנהל שלו), ובאסרטיביות תדרשי לקבל החזר על הריבית ששילמת.

Itai G

New member
המלצה חמה ../images/Emo22.gif

היי חצישליש, הכי פשוט, כדי לעקוב אחרי הבנק ומה שקורה שם הוא להצטרף לשירותים דרך האינטרנט - חינם, זמין 24 שעות, מאובטח ותמיד תמיד אפשר לעקוב בזמן אמת מה קורה שם. חוץ מזה, שלפעמים יש מבצעים דרך האתר שלהם להטבות - שווה
בכל מקרה - בכל טעותשל הבנק - את לא תשלמי ריבית (או לא אמורה לשלם) - הם יכולים לסדר את זה - אל תוותרי
בהצלחה!

kkarinn

New member
אני משתדלת להקפיד בקטע הזה

זה מאוד חשוב, יש הרבה יותר מידי פעמים שבנקים עושים טעויות, וזה אף פעם לא לטובתך. הכי מעצבן זה שכשאת שמה כסף בפקמ, הריבית היא כמה אחוזים בודדים ומסכנים, אבל הריבית שאת משלמת על המינוס היא הרבה יותר גבוהה, כך שעדיף לא להיות במינוס ולהוציא כסף מפק"מ. בכל מקרה, לי יש אפשרות לעשות הכל דרך האינטרנט כך שאני עם היד על הדופק...

למעלה