אוף מטבח..

lili81

New member
אוף מטבח..../images/Emo46.gif

יום שישי.. מאז שאני נשואה לאישי יקירי הארוחות שבת הם כך: יום שישי בצוהרים אני אוכלת אצל אימי הוא אצל אימו בערב אצל המשפחה שלו(יותר קרוב אלינו אני שומרת שבת) ולשבת היא שולחת סיר אוכל... בעלי מאוד בעייתי באוכל ולא מוכן לאכול משהו חדש.. אז החלטתי להוריד מחמתי את ה"תיק" של הסיר שהיא שולחת ואני וחברה התחלנו בפרוייקט הכנת הטבחה שרק אותה הוא מוכן לאכול בשבת בצוהריים. קנינו את הבשר והיתחלנו היום בבוקר לבשלו ע"פ ספר הספרים אחרי שלוש שעות של בישולים(זה התבשיל הראשון שאני מבשלת עבורו) הבשר עדיין קשה השבת ניכנסת הבחור עוד לא חזר הביתה לראות את התוצאות המעצבנות שיש בתוך הסיר ..וזה ממש מבאס החוסר הצלחה שלי במטבח..
אני לא יודעת מה לעשות .. מה נישאר רעבים כל השבת..?. אוף כל המאמצים האלה...בשביל שיצא לי אוכל מגעיל ובלתי אכיל וחלוטין. ... איזה ביאוס רציני

../images/Emo6.gif מזדהה לחלוטין

זה נחמד לגלות שאני לא לבד, ואני מקווה שהכל הסתדר ולא נשארתם רעבים לשבת. שבוע טוב ושנה מקסימה. שרון

polegra

New member
ההתחלה תמיד קשה....

אני אמנם התחלתי לבשל בגיל צעיר )12( עם סבתא שלי אבל גם לי קורה שהאוכל לא יוצא כפי שציפיתי ולא מעטים הבירים שנזרקה תכולם לפח... לוקח זמן ללמוד לבשל..ביחוד לגבר שלא אוהב שינויים ורגיל לאוכל שהוא אוכל שנים.. עצה שלי....קודם כל את יכולה לנסות לקחת מתכונים מאימו ולכין או פשוט למצוא מתכונים קלים ולא מסובכים וככה לאט לאט להעלות את דרגת הקושי... וכמובן באם את רוצה טיפים או דברים קלים ולא מסובכים את יכולה לפנות אלי... ואני אגיד לך מעבר...למה שלא תתני לה להמשיך לשלוח לך סירים עם אוכל? כרגע אולי זה לא נראה הפתרון הכי טוב עבורך...אבל תחשבי לכשיהיו לכם ילדים זה יהיה באמת נוח את יכולה להתמקד בתוספות וסלטים וככה היא תרגיש טוב כי הוא אוכל את האוכל שלה ובעתיד כשה באמת יראה תיק להכין את האכול את יודעת שתוכלי להסתמך עליה טלי

../images/Emo24.gif אל יאוש

קודם כל, כל הכבוד על המאמצים והרצון. ואני הייתי מציעה שתתחילי במאכלים קלים יותר שהוא אוהב. וחפשי מתכונים שאת יודעת להכין ושהוא יכול להתרגל לאהוב. זה תהליך ששניכם צריכים לעבור : את - ללמוד לבשל דברים שהוא אוהב. הוא - ללמוד לאהוב דברים חדשים.

maybesure

New member
פינת המטבחון

יקירתי, כמו שאמרו כאן לפני: הנסיון יעשה את שלו, ואת הפרומואים-מה לעשות? הוא יצטרך לספוג
אבל לא נורא..מה לא עושים בשביל אהבה? אני לא בטוחה שנכון לוותר על הכנת האוכל הביתי שלכם, ולהסתמך תמיד על אמו. בהחלט מומלץ ורצוי ללמוד בעצמכם. מצרפת לך לינק למשהו שעשוי לעזור. בנוסף, כדאי תמיד להתייעץ עם קצב, אפילו בסופר-באיזה בשר להשתמש עבור איזה תבשיל-בעיקר כאשר מדובר בבשר בקר. גם אם תחליטי לקנות קפוא (כמובן שעדיף טרי!), הייעוץ הוא בחינם. עוד טיפ: סיר לחץ. הבישול בריא ומהיר יותר, ומעולם לא קרה לי שבשר בקר נשאר בו קשה! שלא לדבר על המיצוי הטבעי שנשמר כולל הויטמינים. נגמרה תקופת הפרימוסים-והנ"ל גם מקצר מאוד את זמן הבישולים. אחרי הבישול בסיר לחץ תוכלי להעביר את התבשיל לכלי הגשה יפה מפיירקס שניתן לחימום במיקרוגל-או לסיר רגיל לחימום על הכיריים. אני לא מכירה את המתכון הספציפי שהזכרת, אבל אל תתיאשי מלנסות שוב ושוב. הצלחה במטבח היא אמנם גם המון רגש, אבל בעיקר-כמו בכל תחום אחר-לא לפחד לנסות! אני צמחונית עוד מלפני נישואי, ומבשלת לאיש שלי בשר ועוף ודגים מבלי לטעום את התבשילים, והוא מלא תשבוחות. עם השנים פיתחתי חוש למידות תיבול ולזמני בישול, וכן חוש ריח שעוזר מאוד. מקווה שהועלתי. שנה טעימה מייבי

lili81

New member
והתוצאות הן..

הוא חזר ואני כולי פרצוף עצוב..
והוא מה קרה מתוקה??. ואני יצא לי אוכל מגעיל ..
. והוא: חיבוק ענקי ..לא נורא מתוקה פעם ראשונה פעם הבאה יצא טוב יותר.. ואני:מה נעשה אין אוכל לשבת..
והוא : לא נורא אל תיתבאסי שבת יוצאת מוקדם נעשה משהו קליל.. חולה עליו.. ההחלטה הסופית אמא שלו תבשל בחודש הקרוב עד שנעבור דירה.. ב-20 לינואר ..

אניטהא

New member
סיפור מצחיק ואמיתי...

כשנישאתי לא ידעתי אפילו לטגן ביצה שלא לדבר על בישול. לאחר כחודש החלטתי להפתיע את זוגי בצ'יפס וסטיק. "כמה מסובך זה יכול להיות?" חשבתי.. בטלפון עם אמא היא הנחתה אותי בטיגון הצ'יפס. הצ'יפס יצא.. יצא.. טוב, נסבל. כשסיימתי לטגן את הצ'יפס טיגנתי את הסטיק באותו שמן. מנתח גדול ועסיסי, קיבלתי גוש בשר בלתי מזוה. מאחר ואני לא אוכלת בשר, לא ידעתי את טעמו אך מראהו עורר בי חשד. כאשר זוגי הגיע הגשתי את הארוחה לשולחן וחיכיתי, כולי מתוחה לתגובתו. המסכן אכל הכל והחמיא לי על כך שאני מנסה ומשתדלת. כל הלילה הוא לא ישן מכאב בטן...

למעלה