אוף(טריגר)

katrina12

New member
אוף(טריגר)

יש מישהי שעובדת איתי ואמרה לי היום כמה היא שוקלת(לא שאלתי או משהו היא פשוט אמרה בהקשר למשהו שדיברנו עליו.)
אני אמרתי לה שכל פעם שאני רואה משקל אני מרגישה רע(פיזית) ונהיה לי דפיקות לב. היא אמרה שזה מוזר. לא סיפרתי לה כמובן על ההפרעה לשעבר(כרגע אין לי ה׳׳א כי אני אוכלת מאוזן אבל בראש עדיין חולה)
חזרתי הביתה וחישבתי את הbmi שלה ויצא שהיא משקל תקין אבל הכי נמוך שיש.
נמאס לי מעצמי ומזה שאני חושבת שבחיים לא אחזור להיות רזה כמו שהייתי. ממש לא מרגישה טוב עם איך שאני נראת. ולפעמים פשוט מתוסכלת.

levshavur

New member
חבל להיות מתוסכלת...

קטרינה שלום,
אני חושבת שחלק מתהליך ההחלמה הוא להיות מסוגלת לקבל את עצמך כפי שאת, לא כפי שהיית רוצה להיות באיזה אידאל שבנית לעצמך בעבר...
המחשבה הבריאה היא להשלים עם מי שאת ואיך שאת (גם בחיצוניות וגם ברמה של אישיות). ברור שאילו הייתה באה פייה ואומרת לי האם הייתי רוצה לשנות משהו במראה הייתי אומרת כן, אבל מצד שני אני שלמה כיום עם איך שאני, ויודעת שמי שמעריך אותי זה לא בגלל יופי חיצוני אלא בגלל מה שאני כאדם - וזה מה שאני חושבת שיכול לעזור לך למצוא בתוכך את ה'קול' הבריא, זה להבין שיש דברים שפשוט צריך להשלים עם מה שיש...עדיף להיות פחות 'יפה' אבל בריאה ובמשקל תקין מאשר להיות באיזה אידאל של רזון אבל להיות חולה וחלשה...
באשר לאותה אישה, למה בעצם היה חשוב לך לחשב את ה BMI שלה? למה זה העסיק אותך?...
אני חושבת שאחד הדברים שעשו לי קושי בחיים זה שהשוותי את עצמי לאחרות...אבל כיום אני מבינה שלעולם לא אוכל להיות 'כמו כולן', אז פשוט הפסקתי לחפש את זה...
השוואות הן מקור לתסכול מיותר...אני לא יודעת אם זו הייתה הנקודה שלך בהקשר של האישה הזאת, אבל אם כן, תנסי לא להתסכל איך אחרות, אלא איך את כיום ביחס לעצמך...
לבשה

katrina12

New member
תודה על התגובה

חישבתי את הbmi שלה כי אני זוכרת בעל פה את הנוסחה והמשקל שלה נשמע נמוך לגובה שלה אז רציתי לבדוק אם זה תת משקל.
יוצא לי להשוות את עצמי לאחרות בערך מאז שאני זוכרת את עצמי.
יש דברים שאני אוהבת במראה שלי אבל מאוד לא שלמה עם המשקל.

levshavur

New member
קראתי מה שכתבת...אני מאוד עייפה כרגע... אגיב לך בהקדם...

למעלה