אוף זה נורא!

ערב רב

New member
אכן נורא

אני מזדעזע כל פעם מחדש מהקשר האפסי שבין תיאוריה של הס לבין המציאות, כמיטב הפרופגנדה.

Islington

New member
מור, אל תהי תמימה.

הכתבה (מאמר? סיפור? חמשיר?) הזו מציגה באופן מאוד חד צדדי את כל הסכסוך, מפיהם של פלסטינאים בלבד ובידי שמאלנית ידועה וקיצונית. הסכסוך לא נגמר רק ב"הפלסטינאים מסכנים", לא רק ביריות שלנו עליהם... קסאמים, זוכרת?

Fleddermaus

New member
מה הקשר? ../images/Emo119.gif

הכתבה מדברת על המצב אצל הפלסטינים. גם בישראל יש חפים מפשע שנרצחים ונפגעים, ויש עליהם המון כתבות אחרות. מותר, לפעמים, להציג גם את הנפגעים בצד השני של הגדר.

Islington

New member
כן, אבל הכתבה מתארת את זה

בצורה חד צדדית וכל כך מנותקת מהצד השני, שמכעיס אותי שאנשים חושבים כמו נוער מרצ לא מטילים בזה ספק.

יש לי שאלה

כשאתה קורא ב"ידיעות אחרונות" כתבה על תושבי שדרות המופגזים, ולא מוזכרת בכתבה אף מילה על רצועת עזה, גם אז אתה מתרגז? יש הרבה סוגים של כתבות בעיתון, על כל פנים. לא כל הכתבות צריכות לתת ביטוי ל"אובייקטיביות" ול"שני הצדדים", ויש סיבה מסוימת שבגללה הכתבה הספציפית הזאת פורסמה במוסף החג המיוחד, ולא בעמוד החדשות הראשי, ואילו כתבה אחרת, שבאמת יש בה ייצוג ל"שני הצדדים" והיא "אובייקטיבית" ו"מאוזנת" ואין בה שום ביטוי לדברים כמו רגשות, עמדה אישית או הבעת סולידריות עם מישהו מהצדדים, התפרסמה בעמוד החדשות הראשי ולא במוסף החג המיוחד. באותו מוסף, אגב, גם התפרסמה כתבה על תושבי שדרות המופגזים, ובכתבה ההיא לא הזכירו את "הצד של תושבי עזה", ואלה שיקולים של העורך, שבמקום לבנות כתבה מאוזנת ומשעממת בשביל אנשים משועממים ומאוזנים (אולי אתה כזה), החליט לתת במה לשתי כתבות שונות, שמביאות כל אחת מהן סיפור שונה. מעבר לכך, האישה שאליה התייחסת בכינוי "שמאלנית קיצונית ידועה" היא למעשה עיתונאית ישראלית ידועה, שזוכה לכבוד והערכה בכל רחבי העולם על העבודה האמיצה שהיא עושה, ושכמה מהעיתונאים המובילים בעולם ציינו אותה בתור העיתונאית הטובה ביותר במזרח-התיכון, ולא סתם. קצת צניעות לא תזיק לך בשעה שאתה פוסל בהקלדת אצבע חסרת מחשבה את הכתבה שלה.

אפשרות לבלבול

יכול להיות שהכתבה פורסמה במסגרת המוסף של יום שישי ולא מוסף החג. אני באמת לא זוכר. מרוב מוספים כבר לא רואים את העיתון (-:

ערב רב

New member
היא מעידה על עצמה כשמאלנית

קיצונית, היא אומרת בגלוי שהיא מבית קומוניסטי וכתבותיה הן כתבות שכאלה, היא כלל לא מתביישת בכך. מעבר לכך, אם אתה סולד מאנשים שמעוניינים בדיווח חדשותי אובייקטיבי אז יש לך בעיה קשה. בעצם, הבעיה היא של כולנו.

Islington

New member
הכתבה כפי שהציגה אותה מור היא מחוץ

לקונטסקסט של המוסף או לא המוסף שהיא מצורפת אליו. חוץ מהיותה לקוחה מעיתון הארץ. לכן, לקחתי אותה פשוטה כמשמעותה ככתבה עיתונאית לכל דבר המדווחת על הפלסטינאים המסכנים של עזה.

סתם מור

New member
בהחלט זוכרת

אבל אני גם שמה לב לנפגעים שיש בצד שלהם. אני לא בעד ירי קסאמים אבל (לדעתי) אי אפשר להתעלם מהמצב שאנחנו יוצרים שם.

עוד ניגון טיפשי על הרגשות ע"י

כתבת שמאלנית קיצונית. אם לא יהיו קסאמים לא יהיו הפגזות. אם לא יהיו קסאמים לא יהיו סגרים ופועלים יורשו להכנס ולהתפרנס. אם לא יהיו קסאמים ילדים פלשתינים יוכלו לישון בשקט. אין סתם הפגזות, בטח שלא על בתים של אזרחים, מאיפה שנורה הקסאם כל האיזור מסביב הוא מטרה צבאית, אם יורים מחצר בית, רוב הסיכויים שאזרחים יפגעו, ככה זה, אין הנחות, הבכיינות שמציגה הכתבת הפנאטית שבכתבה מטופשת ביותר ומציגה את ההפגזות והסגר כאזכריות ללא סיבה של ישראל, הסיבה מצויינת, ילדי יד מורדכי, זיקים ושדרות גם לא ישנים, קסאמים כבר הרגו. כל עוד הם לא ישנים בשקט וזה במציאות שבה אין חייל ברצועת עזה ואין ישוב ברצועת, זה לא צריך לעניין אף אחד מה קורה שם. אנחנו יצאנו, המחיר עלה, לדעתי לא עלה מספיק, אנחנו כבר לא "כובשים" בעזה, עזה היא רשות מדינית בפני עצמה, לכן צריך להעלות את המחיר, ברור שמי שסובל אלה האזרחים, הטרור יוצא מתוכם, הפעילים גרים ומסתתרים בינהם, יורים לידם, אין אפשרות אחרת, לא קיימת.

השאלה שתמיד עולה לי בראש אחרי

שאני רואה דברים כאלה היא "אז מה?". זה לגיטמי ולא לגיטימי להתחיל מלחמה, ואפשר לומר ששני הצדדים "התחילו". זו אחת מתוצאות המלחמה.

סתם מור

New member
נו יופי,

אפשר להגיד על הכל שזה "בגלל שזו מלחמה" ולבוא ולטבוח בהם. זה שזאת תוצאה של מלחמה זה לא אומר שזה בסדר ושככה צריך לנהוג.

זה לא טבח

אנחנו לא טובחים ללא הבחנה. מי אמר שזה לא בסדר? צריך לעשות את מה שצריך לעשות במלחמה. ושוב-אז מה?

orvegan

New member
אז מה? מה "אז מה"???

לא מגיע לאף אחד למות בגלל שהשכנים שלו עושים משהו שכביכול הוא לא בסדר לא ליהודים ולא לערבים מה זה "זה לא טבח"??? רוצחים אנשים ומרעיבים אותם אז איך את/ה קורא לזה?!

למעלה