אוף. אני שונאת את אמא שלי.

MADMUAZEL

New member
אוף. אני שונאת את אמא שלי.

אני באמת ובתמים מאמינה שאמא שלי יכולה להיות השטן בכבודו ובעצמו. ביום ראשון אני נוסעת לשבוע ומיום ראשון הבא אני בדירה משלי נשאר לי רק יום אחד להיות אצל ההורים אבל אמא שלי לא יכולה לסבול אותי עוד יום אחד ! היא ואבא אמורים לעזור לי עכשיו טיפה כספית (סה"כ 1000 ש"ח חודש כן חודש לא, וגם את מה שכן - לא בטוח שאפקיד) ואת הלימודים אני מממנת בעצמי (סטודנטית) אז מה קרה ?!?!?! סוף העולם?!?! למה היא מתחשבנת איתי על כל שקל???????????????????? לבן-דוד שלי שילמו 3 וחצי שנים במכללה יוקרתית (27,00 ש"ח לשנה! = לפחות 2,500 בחודש, חוץ משאר ההוצאות) ועכשיו עוד ממשיכים לשלם לו עוד 3 וחצי שנים לתואר שני ולבת-דודה שלי שילמו את כל החתונה+אוטו+ איבזרו לה את כל הדירה שלה ושל בעלה !!!! ולבן-דוד אחר שלי - ההורים מממנים עכשיו טיול של שנה לדרום אמריקה ויש לי עוד מלא דוגמאות. ועד החודש האחרון בכלל לא גרתי עם ההורים ומימנתי את עצמי לגמריי ואמא שלי אומרת שאני לא עצמאית, ואיך בגילי המופלג אני בכלל במצב שאני צריכה מהם !!!! (אני קשישה בת 25)

MADMUAZEL

New member
אלוהים, עזור לי להיות חזקה

ולהפסיק לקחת ללב את ההתנהגות של אמא שלי האמא הקנאית, המרירה, המתוסכלת, שאת כל עצביה מוציאה עליי, כמו תמיד, כי היא התחתנה מוקדם ולא הלכה ללמוד וויתרה על החלומות שלה, כי היא יושבת כל היום בבית וצופה בסרטים ומעבירה את הזמן וחיה חיים של כלום ובמקום למצוא לעצמה תעסוקה - מתערבת בחיים שלי ומנסה להשתלט עליהם ובמקום לשמוח בשמחתי (שהתקבלתי ללימודים ועוברת דירה), לעודד ולפרגן , כמו אמא נורמלית היא מפזרת רעל ומנסה להכניס לי לראש : שלא אצליח בלימודים שלא אמצא עבודה שאתקע עם חובות שאף שותפה לא תרצה לגור איתי שאף גבר לא ירצה להתחתן איתי ושלעולם לא ייצא ממני משהו , כי אני פשוט: לא עצמאית לא מוצלחת וכבר אבוד לי. וכמה שאני מנסה שהדברים שהיא אומרת "ייכנסו לי מאוזן אחת וייצאו מהאוזן השנייה" - לא מצליח לי - אני תמיד לוקחת ללב אני תמיד נעלבת לפעמים אני אפילו מאמינה לה... אלוהים, תעזור לי להתנער כבר ממנה ולא לתת לה להכניס אותי לדכאונות עזור לי להמשיך להאמין בעצמי ובדרכי , גם אם היא וכל העולם נגדי !!!

קשה לך ומאד מובן הרצון שלך לקבל פירגון,

עזרה תשומת לב ואהבה מאימך, את ראויה לזה כמו כל בת. אימך אינה מצליחה לנהל את חייה באופן מספק (על פי מה שאת מספרת) והיא כועסת וממורמרת על עצמה. בגלל שאת כבר מכירה אותה ויודעת מה יש לה להציע אני רוצה לעזור לך לנסות לחשוב קצת אחרת כדי שתוכלי להקל על עצמך. ברמה הראשונית אני מציעה לך להפסיק לחפש בבית אימך את הנחמה, לאימך אין מה להציע לך היום, היא עמוסה עם הקשיים וחוסר שביעות הרצון שלה ולמרות שאני מאמינה שאינה רוצה לראות אותך הולכת בדרכה היא לא יכולה להעביר לך את המסר הזה ודרכה זה להרחיק אותך שתלמדי מבחוץ ולא מהמרמור שלה. אז תחפשי את התמיכה אצל אנשים אחרים, בני משפחה חברות, בן זוג וכו... האמונה שלך בעצמך היא מאד חשובה ותני לעצמך צל"ש גדול על כך שאת לומדת לימודים גבוהים, מפרנסת את עצמך וחיה את חייך כבוגרת עצמאית. יותר קל שיש תמיכה כספית ותמיכה רגשית בבית אבל אצלך אין, קבלי את זה ככל שאת יכולה בלי ביקורת ורגש למענך בעיקר. בקשר לאימך את יכולה לנסות לעזור לה ולפתוח את ליבה אלייך בכך שלא תעבירי עליה ביקורת ולא תעשי לה מה שאת לא אוהבת שהיא עושה לך. תעשי שינוי בהתנהגות שלך איתה . תנסי במה שאת יכולה לפרגן לה, לדבר איתה על דברים מהעבר שלה, לשאול אותה מה היא רצתה ללמוד, באיזה מקצוע היתה רוצה לעסוק מלבד מה שהיא עושה היום והכל ממקום של פירגון. זה יראה לך אולי קשה ומוזר בתחילה אבל את תראי שכאשר את תמצאי איפה לפרגן לה ותראי לה שאת שמה לב , תקבלי בחזרה אותו הדבר. זה לעשות "מודלינג" . אימך רוצה שתצליחי , היא אוהבת אותך וגאה בך מאד רק אין לה דרך להביע את עצמה מהעומסים שלה והכאב שלה את החיים. גם היא מצפה שישימו לב אליה, יאהבו אותה ויקבלו אותה בדיוק כמו שאת. תנסי ואני בטוחה שתפגשי אמא אחרת. אל תוותרי וודאי אל תתייאשי , את בחורה צעירה עם עתיד מבטיח ומשפחה שעושה ככל יכולתה, קבלי אותם ותקבלי בחזרה כל מה שאת מבקשת לעצמך. מאחלת לך שנה חדשה אחרת ומיוחדת.

דיואקס1

New member
יקירתי

קודם כל אף פעם אל תגידי "אני שונאת את אימא שלי " אין לך מושג מה את אומרת. אמא יש רק אחת ואימא אי אפשר להחליף . יכול להיות מאד ולהורים שלך אין לתת לך מעבר למה שאת מקבלת ,,,ואת לא צריכה לעשות השוואות עם אחרים . תסתפקי במה שיש לך ,,,תודי לאלוהים על מה שיש לך ,,,,,ובין השאר להורייך . שתיהיה לך שנה טובה מוצלחת ומאושרת

אז את הצעד הראשון הוא עזר לך לעשות

וזה שאת עוזבת את הבית. וגם אם תשמעי אותה מקטרת דרך הטלפון, תמיד אפשר להרחיק את השפורפרת מהאוזן (; כמו שכתבו, לעולם אין להשוות בין משפחות. כל משפחה והתקציב/רמת החיים שלה. א``א להשוות כל עוד זה לא בין אחים. ברור שאת יכולה ומסוגלת! אם יש רצון חזק, אז חצי דרך כבר עשית. במשפחה של אשתי הם מימנו לעצמם את הלימודים! יש פר``ח יש סיוע ממ.החינוך יש מילגה. מסתדרים אין מה לעשות! את באמת זקנה מכדי לדרוש סכומים מההורים שלך, אך בהחלט לא בקשר לחבר. החיים עוד לפנייך. יש אנשים שמצאו כשהם הרבה יותר מבוגרים ממך. לא שזו נחמה, אבל זו מציאות קיימת. את צעירה. וצעירים צריכים להיות שמחים! תשאירי את הדמעות לתוצאות המבחנים . . . סתאאאאאם! אני בטוח שתצליחי! שנה מתוקה ומוצלחת!!!

למעלה