אוף אני מותשת...

SShirly

New member
אוף אני מותשת...

צריכה להתחיל לחפש עבודה מחדש. אני לא יודעת אם ללכת לחתום אבטלה 70 יום או להמשיך לחפש עבודה. חברה אמרה לי שהם לא יתנו לי לחתום ישר בלשכה כיוון שקודם ינסו לשכנע אותי לקבל עבודות שיש להם. גררר... אין לי כח. אבל, ממשיכים...

PooKiPsiT

New member
../images/Emo12.gif

אבל אין דבר כזה "ינסו לשכנע אותי לקבל עבודות".. אם הציעו לך עבודה ואת לא מקבלת אותה, אז זהו. אין דמי אבטלה. אבל זה עניין של מזל אם מציעים לך עבודה או לא. כשאני חתמתי היו ביחד איתי כל פעם עוד איזה 100 חיילים משוחררים, ועד כמה שאני ראיתי לבודדים הציעו עבודות, אם בכלל הציעו למישהו באותו היום. אבל יש כאלה שסיפרו לי שעל הפעם הראשונה שהם באו הציעו להם עבודה. תראי...לדעתי שווה ללכת לחתום על אבטלה תוך כדי שאת מחפשת עבודה, וכשתמצאי עבודה תפסיקי לחתום. למרות שאני יודעת שאי אפשר לדעת מראש כמה זמן יקח למצוא עבודה. אם תוך שבועיים את מוצאת עבודה אז סבבה. אבל מה קורה אם חודש-חודשיים מחפשים עבודה ולא מוצאים? וזה לא כזה חריג בימינו... אז לפחות בזמן הזה עדיין נכנס לך כסף.

SShirly

New member
כן...

בעיקרון אני רוצה לעבוד ומעדיפה לא לחתום קבע. העניין הוא שהזמן עובר ואני צריכה לשלם בקרוב על הלימודים. ובינתיים, לא הצלחתי לחסוך כמעט והפיקדון לא ממש מספיק למשהו... איזה עצוב זה שרוצים לעבוד ואי אפשר.

אורי-

New member
אם אתה רוצה לעבוד - לכי לכח אדם

ברגע שהחלטתי שאני ממשיך לעבוד , הייתי בחברת כח אדם (מאנפאוור) ושעה אח"כ כבר הייתי בעבודה החדשה. אם את לא יכולה להתחייב - תבקשי זמנית. זמנית זה גם עבודה של כמה חודשים... בנוסף - כשאת עובדת זמנית בחברה גדולה , את באה במגע עם המון אנשים , וסיכויים גדולים שתמשיכי שם לעד תקופה , ואולי תקבלי קביעות וקידום. לא חסרים מקרים. בהצלחה בכל מקרה.

אורי-

New member
אוףףףףףף בורח לי לפני הזמן

עכשיו - לת'כלס. כמה $$$ עבודה זמנית היא לאו דווקא שכר מינימום - יכול לנוע גם בין 20 ל 24 לשעה , ועבודה של כמה ימים. בעבר , כשחשבתי על פלאפון וכו' , התברר לי שמדובר בשכר מינימום , משמרות של 7 שעות , ולא יותר מ5 משמרות בשבוע , לפעמים 4 בשבוע. מה עדיף: עבודה "זמנית" שתכניס כסף טוב ותהיה בראש קליל (את לא מנסה להרשים שום בוס , והעבודה שלך מוגדרת מראש) , ואולי חלק מהחודש לא תעבדי, או - להתחייב לתקופה ארוכה לחברה שתשלם פחות ובכל מקרה לא תעבדי שם משמרות מלאות....

צומיש

New member
הדס...

יש הרבה חברות כ"א בבית אלברט ליד קניון רוטשילד וגם מנפאוור שם.. מצטערת בינתיים הם לא עוזרות לי החברות כ"א

הדס100

New member
את לא תאמיני מה אמרה לי המנהלת שם!

באתי והיא שאלה אותי מה אני הולכת לעשות, אז אמרתי לה ללמוד והיא אשכרה נחרה
בבוז ואמרה לי: "בשביל מה? כדי להישאר מובטלת? בזבוז כסף!" אם זה לא היה מצחיק זה היה ממש עצוב...

SShirly

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

הייתי רוצה להיות שם כדי לענות לה

SShirly

New member
נרשמתי

נרשמתי בכמה. הפעם הראשונה ששמעתי מאחת מהחברות היתה אתמול. שהציעו לי להגיע באופן חד פעמי (רק היום) לעבוד משמרת מלאה במפעל של עלית. אבל תודה על מה שכתבת. זה חומר למחשבה.

SShirly

New member
זה לא אוטומטי?

הפטור ממס לא מתעדכן אוטומטית עבור כל חייל משוחרר?

Big Air

New member
בעבודות חד פעמיות צריך להביא אישור

לניכוי מס. אם לא החברה סתם מורידה וחבל. אגב לחיילים משוחררים מגיע פטור עד 50000 שקל בשנה לשחרור. לדוגמא, עבדתי כעוזר הפקה בסרט, שזה נחשב עבודה חד פעמית, ועשיתי 6000 שקל. דבר ראשון, הלכתי להוציא אישור לניכוי מס, והבאתי לחברת הפקות לפני מועד התשלום בכדי שלא יורידו לי. וחוץ מזה יש לי עוד 44000 שקל (שאני בחיים לא אגיע לסכום הזה) לטובת עבודות חד פעמיות ללא הורדת מס.

SShirly

New member
אממ לא...

בסוף סירבתי כי אסור לי לעשות מאמץ פיזי והפקידה במשרד כח האדם אמרה שמדובר בכח פיזי ועמידה של הרבה שעות על הרגליים. חברה שלי אמרה לי שהיא בספק אם אוכל לעשות עבודה מועדפת. כי הכל דורש מאמץ פיזי. זה ממש מבאס. אני רוצה עבודה מועדפת כדי לקבל את המענק...
אין אפשרות לעבוד במשהו שאינו עבודה פיזית ולהחשיב כעבודה מועדפת? שאלה די אממ.. איך נקרא לזה... מטופשת (?) אבל אולי יש ולא ידעתי עליה? אוף

תלאבובה

New member
רגע רגע...

בטופס 101 שנתנו לי בעבודה סימנתי שאני רוצה פטור ממס כי אני חיילת משוחררת (היתה אופציה כזאת).. זה נחשב???

למעלה