אוף, אני כ"כ עצבנית.

Marble Arch

New member
אוף, אני כ"כ עצבנית.

|זהירות מגילה| ובכן, אני עובדת במסעדה נחמדה, משלמים לי טוב, האנשים טובים ואפילו המוזיקה סבבה. אבל אני כ"כ סובלת מההנהלה שבא לי למות. ביום שבת שעבר נתבקשתי לעשות משמרת כפולה ובצער רב (ומופגן) הסכמתי. כשהגעתי למשמרת גיליתי שאני מרגישה רע, סבלתי מיחס נוראי של המנהלים ופשוט פרצתי בבכי בזמן המשמרת. חשוב לציין שאני בכלל לא בחורה רגשנית ואני לא נוטה להיעלב בקלות. אבל הרגשתי כ"כ רע והיחס הנורא שקיבלתי פשוט הוסיף על זה. כמובן שלמנהלים לא היה אכפת (למרות שביקשתי מהם להשתחרר קודם והסברתי להם שאני באמת לא מרגישה טוב, דבר שלא קרה קודם מעולם). כשסיימתי את המשמרת הצצתי בלוח המשמרות וראיתי שקיבלתי משמרות ליום ראשון, ליום שישי וליום שבת (באמצע השבוע נסעתי). כשפניתי ללכת לביתי המנהלת אמרה לי שלא אבוא ביום ראשון, וכשאחזור מהחופשה אתקשר לשאול מה קורה עם סוף השבוע. ובכן- כידוע לי זוהי דרך מאוד מקובלת להיפטר מאנשים ובמשך השבוע השלמתי עם היותי "מפוטרת". ובכל זאת התקשרתי, בין השאר בגלל בעיות במשכורת (שאפרט עליהן בהמשך). המנהלת אמרה לי לא לבוא ביום שישי ולבוא ביום שבת. חשבתי שזה קצת מוזר, המשמרת ביום שישי הייתה ללילה - ותמיד צריכים עובדים לשישי בלילה. יתכן שהם מנסים להיפטר ממני אבל במקרה צריכים עובדת ליום שבת? אמרתי ניחא. ועכשיו? התלבשתי, התארגנתי ולפתע אני מקבלת טלפון מהמנהלת שאומרת לי ש"אני דוחה אותך ל2 וחצי". אמרתי - מה זאת אומרת??? שאלתי אותה אם לא קצת מאוחר להודיע על זה (אחרי הכל, אני עם רגל בחוץ) והיא גמגמה ואמרה שוואלה- אני מנסה לתפוס אותך כבר שעה ואת לא עונה, או שהפלאפון מכובה או משהו כזה. חשבתי שזה מעניין מאוד מאחר והטלפון שלי עומד על השולחן לידי, בטריה מלאה, קליטה מלאה- אנשים אחרים התקשרו במשך השעה הזאת ונענו יופי - ורק את לא הצלחת, ובאופן מפתיע ממש עכשיו הצלחת. טוב, היא ממש הצליחה לעצבן אותי. ולא רק זה, אלא שהיום ה27 לחודש ועדיין לא קיבלתי משכורת (מהעשירי). מכיוון שבהתחלה הם "שכחו" שעבדתי ביולי ויש על מה לשלם לי, ואחרכך קיבלתי משכורת שהייתה נמוכה ב300 שקל ממה שהיתה אמורה להיות, וכשניסיתי להפקיד את הצ'ק הזה (לבינתיים, שיהיה לי ממה לחיות) מסתבר שאי אפשר כי הייתה בעיה במה שהם כתבו על הצ'ק. בקיצור- אם לפני שבוע הייתי בדילמת חיי אם לעזוב או לא (אחרי הכל, לא בטוח שאמצא עבודה יותר טובה. בטח לא כזאת שמשלמים בה אותו דבר..), היום כבר אין ספק שאני מודיעה על עזיבתי. רק חבל שצריך לתת שבועיים אחרי ההודעה. מי יתן ואני אקבל כסף, כי כבר אין לי שקל בבנק - אפילו לא בשביל סיגרית עצבים.

diftong

New member
שלומלום לך..

הייתי שמחה להגיב על ההודעה שלך כמכלול, אך עצם העובדה שטרם קיבלת משכורת ממש מקוממת, ולדעתי יש לך עילה לתביעה על הלנת שכר.

eladr2003

New member
שעות נוספות - שאלה

שעה תשיעית, עשירית - 125% 11+ - 150% נכון? ויש משהו על סופי שבוע?

Marble Arch

New member
קיבלתי את המשמרות לשבוע הזה

ומסתבר שהם הסתכלו על הבקשות שלי ואמרו "אה, יום ראשון בערב היא לא יכולה אז נשים אותה" וכ'- וכך במשך כל השבוע.

tea spoon

New member
ארגגגגג!

אבל אם הודעת על התפטרותך, נותרו לך עוד שבועיים פחות יומיים, לא? גם שבועיים פחות יום זה די בסדר. האמת שגם שבועיים פלוס יום את את שואלת אותי. :) נשמע שזאת עבודה שבהחלט קשה לשרוד בה, ואני לא יודעת אם הייתי שמה את היתרון הכלכלי מעל בריאותי הנפשית, כי מדבריך השתמע שתוכלי לעבוד במקומות אחרים, בהם הכסף יהיה אולי פחות טוב. נשמע לי כמו משהו שכדאי לנסות, ומי יודע, אולי הצוות יתחלף בעוד כמה חודשים (אפילו סביר שהוא יתחלף, ככה זה במסעדות), ותוכלי לשוב לשם עם כוחות מחודשים! אולי כבר אפילו נהיה לך טוב הרבה יותר, והעצבים של סוף השבוע חלפו ודעכו... אני יודעת שלי זה קורה לפעמים. :) עדכני בהשתלשלות העניינים!

Marble Arch

New member
תודה על הסימפטיה.

מה שקרה זה שפוטרתי בגלל שאמרתי שלא אוכל להגיע למשמרות הנ"ל. כמובן ששמחתי על עצם פיטוריי (חסך ממני את הדילמה) אבל כעת הבעיה היא שהם מתחמקים מתשלום המשכורת שלי, ולי אין כסף בכלל. מה שכן, ההנהלה לא תתחלף מכיוון שזה עסק משפחתי.
בכל פעם שאני מבקשת מהם את המשכורת שלי הם אומרים שזה יקח זמן כי זה "צריך לעבור דרך הנהלת חשבונות" או ש"לא אני מתעסקת בזה, רק ****" (המנהל השני) וכ'. אני כבר שוקלת ברצינות לתבוע על הלנת שכר, אי תשלום על התלמדויות, נסיעות, שעות נוספות, 150% בסופי שבוע וכ'. רק שזה כאב ראש שאני לא בטוחה שהוא כדאי, כשרגע אני פשוט צריכה את המשכורת שלי!! (מדובר על משכורת מיולי..) בקיצור, אני בבעיה רצינית.

זו הלנת שכר

תרימי טלפון להסתדרות הם ישמחו לעזור לך ותמיד אפשר לאיים עליהם בתביעה בבית דין לעבודה, את לא צריכה ייצוג משפטי (למרות שכדאי להתייעץ לפני) ואת בהחלט תרוויחי יותר

וואי וואי וואי...

השאלה היא מה את מעדיפה? שיתנהגו אלייך כמו לסמרטוט או כמו לבן אדם או במקרה שלך לבת אדם? אין לך גרוש על הנשמה? אני לא אומרת לך לכי ותעשי מה שאני אומרת לך- כי מי יודע אולי אני טועה... אבל.. אם אין לך כסף.. אז קודם כל.. גם אם תתפטרי או לא- הם חייבים לך את הכסף שלא הביאו לך- ואת אל תתיאשי והלחמי עד השקל האחרון!! כמו שהיה לי במשכורת האחרונה.. עבדתי יום שבת 15 שעות והם לא שילמו לי עליה 150 אחוז שלא לדבר על תוספת-0 אני הייתי מסתפקת ב-150%.. אז הלכתי להנהלה והם אמרו שיוסיפו לי במשכורת הבאה... ושם זה מיוחד מגיע התלוש משכורת הבייתה... בכל אופן, תלחמי זו זכותך המלאה! את עבדת קשה בשביל להרוויח את לחמך! עכשיו מה שאני חושבת, שבינתיים תעבדי, אבל בד בבד תחפשי עוד אלטרנטיבות אחרות! הרי את לא יכולה להיות שם!! זה פ-שוט תת תנאים! עבדתי במסדה שלושה ימים- בלי משכורת!! התנהגו אלי כמו לחרא! עבדתי שעות לא שעות- ולא קיבלתי מכל זה כלום- אפילו לאכול פחדתי שם! הכל היה אסור... ואם את חושבת שלא תוכלי לסבול אותם-אז אל תעבדי שם-צאי מהגיהנום הזה! למה את צריכה לסבול? שהם יסבלו על כך שיאבדו מלצרית כמוך! מגיע לך יותר! ומה שאני עושה תמיד זה להסתכל בדרושים של העיתון המקומי.... ו.. את יכולה לנסות בנט. בגוגל תרשמי דורשים עבודה.. או משהו כזה- לצערי לי לא מצאתי כלום בצפון.. הכל במרכז.. וגם.. תלכי לכל מקום אחר ותשאלי לגבי עבודה, אפילו למשאבי אנוש! מקומות שאת מנויה בהם.. למשל הייתי מנויה בבריכה כבר כמה שנים, ואמא שלי החליטה לשאול אם הם צריכים עובדים.. וככה התקבלתי לעבודה.. לעולם אל תתיאשי!!

למעלה