אוף אני כל כך כועסת!!

אוף אני כל כך כועסת!!

אני שונאת אתכם תפוז, שמעתם?! שונאת שונאת שונאת! מצידי אתם יכולים להירקב לכם שם לנצח עד שיבוא מישהו ויעשה מכם מיץ!! איזה חוסר התחשבות? בנאדם משקיע, כותב, מתקן, שולח... ואז דופקים לו איזה ERROR מגעיל שמוחק לו את כל ההודעה (והשקעתי!! באמת השקעתי!) די! אי אפשר ככה יותר! עכשיו אני צריכה לשחזר מחדש את כל ההודעה שלי וגם הלך לי המצברוח. תמותו. לינץ`. עכשיו. אוקיי, ועכשיו בנימה המחוייכת של לפני-שעיצבנו-אותי (ואני עדיין מול המסך באותו פרצוף זועם אבל אני אכתוב בכל זאת מה שרציתי קודם): רציתי לספר לכם סוף סוף מיהי דולצינאה האמיתית... ואז קראתי את ההודעה של פושע והחלטתי שלא. אבל הנה משהו לא פחות מעניין: אתם חושבים שאפשר לראות על בנאדם אם הוא יגדל להיות מוסיקאי מפורסם, בארץ נניח? אני מתכוונת, אם יש מן שילוב של תכונות שיוצרות ביחד את ה``פרפורמר הישראלי (אשכנזי כמובן) המצוי``?.. אני לומדת במגמת מוסיקה, ולא רואה את עצמי גדלה להיות העברי-לידר-קו-נטוי-חמי-רודנר-קו-נטוי-אביב-גפן הבאים. (אני לא משווה ביניהם, סתם דוגמאות.)מצד שני, יש איתי אנשים במגמה, שאני יכולה ממש להסתכל ולראות איך הם גדלים ונהיים האייטם הבא של הרוק הישראלי. (בפוטנציה, כמובן.) אני יכולה ממש לראות את זה, כאילו יש איזה משהו באופי שמעיד על הנכונות והיכולת להיות כוכב רוק בארץ שלנו. אז בואו ננסה לאפיין אותם: הם רזים, גבוהים (או לחילופין נמוכים מאוד), כהי שיער ובהירי עור, בעלי תווי-פנים יפים ומקרינים אדישות מושכת. הם בעיקר גיטריסטים, בני 20 ומשהו, ויש בהם שילוב של עדינות וקשיחות מבלבלת. [הערת ביניים: אני מבקשת לא להפוך את הדיון הזה ל``מי יותר שווה (במלעיל) ומאגניב`` (גם כן במלעיל) מכל כוכבי הרוק הישראלים שצצו לאחרונה. כדי למנוע מצב כזה, בואו נסתכל רגע אחורנית, לרוק הישראלי הישן והטוב: אריק אינשטיין, שלום חנוך, גידי גוב (ה-זמרים הטובים שהיו לנו, לטעמי) - יש איזו נטיה מובהקת לשייך אותם לכל התכונות (כמעט) שציינתי לעיל.] אז - אני יכולה, נניח, להסתכל על הבחור הנאה שיושב משמאלי במגמה וממש לראות בעיני רוחי איך הוא הופך לכוכב רוק-ישראלי: אני יכולה לדמות אותו בעיני רוחי על הבמה עם הגיטרה החשמלית, השירה והמעריצות... זה כאילו משהו באופי, מן ``ניצוץ`` כזה מאוד ספציפי, משהו נגלה-לא-נגלה לעין שטבוע עמוק באישיות של אותו אדם. מצד שני יושבים איתי מוסיקאים שאני רואה אותם הופכים לפסנתרנים או כנרים כמו פרלמן, כך שזה מאוד שונה מאדם לאדם. ומכיוון שכולנו יודעים שבמגמות כמו מוסיקה ותיאטרון, שבהן יש חשיבות גדולה לבמה, האופי של האדם נשפט הרבה גם לפי הכישרון והביצוע שלו (תפסיקו עם האסוציאציות, חולים כולכם!) במגמה עצמה - ליצירתיות הזו יש מקום מאוד משמעותי בדרך שבה רואים את האדם עצמו. הודעה קצת מבולבלת, אני מניחה, וגם קצת אסוציאטיבית, אבל יש בה כמה פואנטות שאני חושבת שאפשר להבין... אז מה אתם חושבים? אתם רואים לפעמים את ה``דבר`` הזה (זה פשוט לא משהו מוגדר) שהופך אנשים מסויימים למיוחדים יותר, לא תמיד בקונוטציה חיובית, אבל פשוט... דבר מיוחד כזה. אוף, בלבלתי את עצמי. וכאן באה לקיצה ההודעה. אני יודעת שזה ארוך, אז מה, הגודל לא קובע. וגם הזעם שלי על התפוז חלף בינתיים, פשוט אימצתי את האנרגיה לניסיונות נואשים לשחזר את ההודעה המקורית... אני אשמח לקבל תגובות, אבל עם תוכן! תוכן!! תוכן בבקשה, תוכן!! ואני אשמח אם מישהו יתנקש במתכנתים של תפוז, ויפה שעה אחת קודם. דולצינאה, קצת מחייכת וקצת לא.

נעל

New member
איזה יופי! (נעל ששה להגיב)

טוב, נעל גם כן נמצאת באיזה מקום מרוחק ולא מוכר עם כמה מגמות אומנות (כדי לצאת על ידי חובה). ביה``ס חוגג השנה 40, אגב, למרות שלא כל כך מרגישים את זה בביה``ס עצמו (אף אחד לא אמר על זה מילה בבי``ס). גם נעל מאוד אוהבת לעבור בעיני הספק-רנטגן, ספק-עיני-חזון, ולפנטז על העתיד של החברים לשכבה. ומאחר ולנעל אין ניסיון רב בקריירות, ומעולם לא הייתה בפגישת מחזור, היא חזרה (לצורך הודעה זו) למקורות האולטימטיביים - סדרות הטלויזיה. תמיד בסדרות טלויזיה יש כמה אנשים שלא חשבו שיצא מהם משהו, שאף אחד אפילו לא הכיר אותם כמעט כשהם למדו בתיכון, ודווקא אלה יוצאים סופר-דופר-מצליחים (גם אם לא תמיד מפורסמים). כן, זה מה ש-חייבים- לגלות בפגישת המחזור הראשונה. כמובן, שכדי לאזן, קיים גם הטיפוס המבטיח-ולא-מקיים, וקיימים גם אלה שמבטיחים ומקיימים. אם כך, יש גם לנסות ולעמוד על קנקנם של האנשים - האם יש גם סיכוי שהם יהיו מהסוג המבטיח-ולא-מקיים? מה יכול להוות מכשול בדרך להצלחה שלהם? מה יכול למנוע מהם להוציא את הכשרון הגלום בהם (כביכול?) ? אמא של נעל גם מלמדת במגמת אומנות, בחולון. נעל זוכרת שהיו לה כמה תלמידים שהיא חשבה שהם שחקנים ממש מצויינים, ממש כשרוניים, וגם הייתה להם נוכחות בימתית טובה, ובכל זאת, הם לא הגיעו יותר מדי רחוק בינתיים. אחד מהם, שנעל זוכרת אותו (בתור ילדה קטנה) משחק ממש מצחיק, פשוט הפך להיות פקיד בנק, אפילו לא ניסה ללכת לכיוון של תאטרון. אחד אחר משחק ב``חלומות נעורים``, אבל נראה לנעל שאת אחת הדמויות המשניות (היא לא ממש ראתה את הסדרה). כמה מהם גם המשיכו ללמוד משחק באופן מקצועי, מי יודע מה עוד ייצא מהם. שלומי שבן, למשל, למד בביה``ס של נעל (יש עוד כמה, אבל הוא מהאנשים הבולטים היום במוסיקה, ודוגמא לא רעה בכלל). הוא למד במגמת מוסיקה קלאסית (ולא בג`אז, שזו מגמה שיותר מתאימה לרוקיסטים), ונעל לא בטוחה, אבל נראה לה שהוא נגן בתזמורת בויולה. המורה לסולפג` זוכרת אותו כילד מאוד מיוחד (``...כל כך נפלא... כל פעם כששלומי ניגן זה היה אחרת, כל כך נפלא...``), המורה להרמוניה זוכר אותו כתלמיד לא כל כך טוב, והרכזת של המגמה יודעת לזמזם את השירים שלו. :) לא נראה לנעל שהיו מאמינים על הויולן (המוכשר?) שיהפוך לכוכב רוק ישראלי וישיר על מועמדים לראשות הממשלה. ביום שישי האחרון נעל צפתה בכמה הקלטות וידאו ממופע של מגמת הג`אז שהיה לא מזמן - ערב זמרים (נעל לא יכלה להגיע למופע). דווקא הזמר שידע לתת את השואו הכי טוב והכי מחשמל, זה שהכי ``מתאים לו להיות כוכב``, הוא היה הזייפן הכי גדול שם. ובעצם, כשנעל חושבת על זה, גם ברוק הישראלי יש רק מעטים שלא מזייפים... נעל ;-)

רק תיקון טעות פיצפונת

מאחר והמנצח של תזמורת ביה``ס של נעל (שההוא לגמרי במקרה גם ביה``ס שלי)ציין את העובדה ששלומי ניגן סולו פסנתר עם התזמורת קשה לי להאמין שהוא היה ויולן וגם אם כן (כמו כל הויולנים בערך- שגם אני ביניהם) הוא בטח חילטר. ועוד אנקדוטה מהמורה לסולפג`- ``שלומי היה תלמיד מיוחד. הוא היה כותב מה שהוא רוצה. הוא היה תלמיד שלי ואני זרקתי אותו.`` נעל- האם אני יכולה להניח שגם את קלסיקאית?

נעל

New member
נעל במערומיה

אכן, נעל קלאסיקאית. ולנעל היה סיכוי גדול לטעות, כי המידע לא היה ממש מבוסס (ולכן גם הוסיפה שהיא לא בטוחה לגביו). היא לא בתזמורת, כך שלא יצא לה לשמוע את מנחם מדבר על שלומי שבן. נעל ;-)

rastotman

New member
סיבוב לוקיישנים- מחוץ לבית? הצחקתם אותי..

אני שותפה לכעסך, למרות שתפוז טוב אלי בזמן האחרון- בדיוק כשאני צריכה לעשות משהו לפרחה המטומטמת [ימח שמה] לאקולוגיה- המחשב שלי לא מוכן למצוא קידודים שהיו בו, וכותב את הכל בהפוך הזה שלא משנה כמה פעמים משנים מימין לשמאל- זה לא מיתהפך כמו שצריך. זה מזכיר לי איך כשהייתי מיתעסקת עם מיברשת צבע במחשב הישן, הייתי עושה בחירה ומישתעשעת בלהפוך ממאוזן למאונך עד שכבר לא הייתי בטוחה איך להחזיר למצב נורמלי. או כמו שאת אומרת ארררר! אני יודעת מי זה פרלמן! אני פשוט גאה בעצמי. לילך הלכה לנגן איתו לפני שבועיים בערך, ועוד מעט כשהתאריך יתקרב, אני אדע גם איך קוראים לפרלמן של החליליות. זה ממש מטריד אותי- לילך, לא הלכה לרעות כדי ללכת עם שתי חברות טובות שלה לאותה כיתה בבי``ס שלי [וככה ניפגשנו כולנו]. עכשיו, כשהגענו לפרקינו, ועלינו להחליט אם אנחנו ממשיכות בג`יפה סכול הזה או עוברות לוויצו, ולילך מאוד רוצה לעבור לוויצו- אבל יש לה פער [לפי מה שהיא אומרת] לעומת אלה שלמדו ברעות. ככה שהיא לא יכולה ללכת לא לאומנות פלסטית, ולא למוזיקה- למרות כמה שהיא מנגנת כל יום. -אז היא רוצה ללכת לאריכטקטורה [מקווה שהאיות נכון- אני ממש לא מצליחה לבטא את המילה הזאת- פגם במיקום שבו אני שמה את הלשון כנראה]. לא מוצא חן בעיני, לי זה מזכיר מינהל עסקים [ואני יודעת שאין קשר]. סתם דרך אגב, אין בוויצו מגמת קולנוע? למה??? איך שאמרו לי [תעצרו אותי אם כבר אמרתי לכם, בעיקר אם זה באותן מילים]- שאין שם מגמת קולנוע החלטתי ישר שאני הייתי הולכת למגמה הזאת אם היא הייתה קיימת. אני רוצה חדר עריכה עכשיו! ובקשר לדבר המיוחד שאפשר לזהות בבנאדם- כשאני מנתקת את הטלפון כשאני מדברת עם חברות שלי, אני יודעת שהן עכשיו הולכות לנגן בחלילית כינור פסנתר/לרוץ שתיים עשרה סיבובים סביב הספורטק/לדבר עם אנשים שאין לי ממש קשר איתם/לכתוב מיכתבים לאנשים שאין לי ממש קשר איתם/לעשות משהו בפימו/לתקשר עם המישפחות שלהן/לרקוד/ללכת לאנשהו. אני לעומת זאת, אדליק טלויזיה. אני יודעת שכשאתם לא פה, אתם כותבים/מנגנים/עושים משהו שהוא בעיקרון יצירתי וכל כך מתאים לאנשים בגילינו שאמורים להיות מיוחדים. הדבר הכי יצירתי שאני עושה זה לכתוב כאן. אני חושבת שאני אכיר הרבה אנשים חצי מפורסמים פעם- כאלה שהם פשוט מאוד טובים במה שהם עושים, לא חובה אנשים שמיתראיינים בתוכניות נק ביום שישי בערב. אני לא אהייה אחת- אני כנראה אנסה לעשות סרטים בהודו ולא אצליח לסיים אותם בגלל שלא עשיתי סיבוב לוקיישנים [ראיתם אתמול? -ערוץ ארבע]. אח``כ אני אפתח חנות קטנה, ימאס לי מזה ואני אלך להיות נהגת מונית בניו יורק. או שאני סתם אתקע קרוב לאנשים הכי מעניינים הקרובים למקום מגורי. אופס, זה לא היה כל כך קשור להודעה המקורית, מילא.

אוף תפסיקי...

``לעשות משהו בפימו``?... מישהו עוד עושה משהו בפימו?... בקשר לקטע ה``יצירתי`` - זה פשוט חלק מאוד מרכזי בחיים שלי. ותפסיקי לעוות את כל המציאות חיים של האנשים פה ובאופן כללי- גם אני לפעמים סתם יושבת בחדר, קוראת, או פשוט חושבת סתם בלי לעשות כלום. (פשוט טלוויזיה אני לא מדליקה לפני השעה 22:00 כי אין מה לראות, וגם כי זה ממכר ואח``כ קשה מאוד לצאת מזה לדברים אחרים.) מה שאני לא מבינה אצלך, זה שאת רואה את כל הדברים ה``יצירתיים`` האלה כמעיקים. (עלייך, לא באופן כללי מעיקים.) את לא רואה את עצמך כותבת שירים, מנגנת, כותבת לעיתון (על ראי וגבעול, כמובן).. רוקדת... שום דבר מסוג זה. אבל זה בסדר גמור כי לא לכל אחד מתאים דווקא תחום האמנות בחיים שלו. אז תפסיקי, את מנגנון הקטילה העצמית אני מבקשת להשאיר לי! ובחיי, ראסטות יקירתי, למה את אומרת את המשפט הזה - ``כל כך מתאים לאנשים בגילנו שאמורים להיות מיוחדים`` - את לא יודעת שמשפטים כאלה גורמים להרגיש הכי לא-מיוחדים בעולם?... חוצמזה שהשאיפות שלך באמת יפות, לדעתי, אני חושבת שאלו דברים שמעידים על אינדיוידואליות. וזה טוב, אני לא אומרת את זה סתם. בכלל אני משתדלת לא להגיד דברים סתם בזמן האחרון... דולצינאה. (אח שלי עשה צפצפה מקשית ורודה שהיתה בה פעם אבקה חמוצה, והוא בטוח שהוא משהו מיוחד. והילד עוד מנגן חצוצרה, אלוהים ישמור...)

rastotman

New member
לא התכוונתי, לא התכוונתי, לא התכוונתי

-חשבתי שיכול להיות פיספוס בקטע של אמורים להיות- פשוט איכשהו נתתי לזה לעבור- האמת היא שהיתכוונתי שאני מכירה הרבה מאוד אנשים שהם כן מיוחדים, ויכולים להמשיך להיות מיוחדים- אבל כמו שכשחשבתי על חברות שלי אוטומטית חשבתי על לילך מנגנת ועל קרן רצה [ואח``כ על לילך עושה דברים מפימו- שדרך אגב עושה מזה דברים מאוד יפים], כשחשבתי עליכם חשבתי על דברים שאתם מפרסמים באתרים שלכם, ועל הקטע שכולכם [כימעט] מנגנים. ואם כבר, אז לא היו לי אסוציאציות לשאר החברות שלי, למשל לענייני חרוזים וכאלה, זה פשוט לא מישתייך לי לקטע הכללי של האנשים האלה- ולמשל העניין של לילך שמנגנת, זה בעיקר בעידודה. משמע, שאתם נטעתם בי את הרעיון של פורום שמלא באנשים יצירתיים, מה שהעיר אצלי רגשי אשמה על הפדלאות, בדיוק כמו שעושים אנשים כמו לילך. מה שגורם לי להפוך חצאי קטעים בהקשרים של קולנוע למשל, לקטעים של ממש. ואת חייבת להודות שכתיבה ומוזיקה הם שני קטעים שמאוד מזוהים עם אנשים יצרתיים צעירים, ובכלל אנשים צעירים. עוד משהו ששמתי לב אליו עוד כשכתבתי את זה- מה פתאום אני מגבירה קטעים כמו שאני שונאת כשאנשים אחרים עושים? אני יודעת שאתם לא מנגנים כל הזמן, לא כותבים כל הזמן, לא חושבים כל הזמן- אני פשוט כניראה עושה את זה פחות [לפחות מבחינת הקטע]. ואת הזכרת לי שוב את הגבוליות היותר מגבולית של זה שאני כותבת פה בכלל- אם מדברים על משהו שלא מתאים לי.. זה ממש מחזיר אותי לכיתה ו`, לזמנים הכי נעמתיים שלי, כשעוד לא ממש יכולתי לראות כמו היום את עצמי מבחוץ [לא שהיום הראייה הזה הרבה יותר טובה]. לא יודעת למה, אבל יש את הקטע להגיד שזה לא טוב לראות את עצמך מבחוץ, כאילו זה מעיד על חוסר ביטחון או משהו- אבל גם אז לא הייתי מאוד בטוחה בעצמי. נידמה לי ששידרתי ביטחון, כמו נעמה, אבל זה ממש לא חיובי. סתם היתנהגות מטומטמת שעלולה לגלוש לגבולים פרחיים. אח שלי, קנה בערך מאה קשים חמוצים כאלה, ומכר לחברים שלו- משהו שהיה יכול כל כך להתאים לי בגילו [כיתה ו`]. אני אוהבת אתכם אינדווידואלים שלי!

flowr..

New member
אוף!

הראו את הבי``ס הזה ב``גיא פינס`` לפני איזה שבוע, ואמרתי לאחותי אחרי זה שזה נראה לי בי``ס נחמד, אז היא התחילה לצחוק עליי ולזלזל בי על כמה שאין לי סיכוי ועל כמה שאני אף פעם לא אגיע לשם, ואני, אוף, נו, כן, אז נפגעתי, אז מה? אתם לא הייתם נפגעים? בכל מקרה, הלכתי לחדר שלי וסגרתי לה את הדלת, ומאז היא עושה לי פרצופים, ולא אומרת לי שלום... וזה גם דיכא אותי עוד קצת כשאחרי זה הלכתי להתרים ופגשתי באחד הבתים ילד אחד שהיה בשנה שעברה בשכבה שלי, והוא לומד בתלמה ילין, המניאק! :-( סליחה על הוצאת הזעם, אבל מדכא אותי לחשוב על זה שאני אמשיך ללמוד תמיד במזבלת-חרא הזאת בשם ``תיכון עירוני `רמז` בפרדס-בץ``... מישהו מכיר איזה בי``ס טוב בסביבה של רמת גן - תל אביב?..

למעלה