אוף איזה עצבים...

אוף איזה עצבים...

שלום לכן בנות יקרות. כבר תשע שנים שאני עם האנדו'. גם לפני תשע שנים מאד מיעטתי לכתוב.
היום לשמחתי, שייכת לפורום אימוץ. לפני שנה וחמישה באתי לארץ עם בני המתוק מסיביר הרחוקה.
מזלי שגם לפני האנדו' היה לי חלום לאמץ ואז גם בא האנדו' ועזר עם הניירת...
בכל אופן כותבת כדי לשאול: מאז המחלה אני מאד עצבנית. אומנם מדי פעם נעזרת בדברים טבעיים כדי
'להרגע', אך עדיין לא אותה אחת מלפני המחלה. האם זה מוכר לכן ואם כן מה אתן עושות?

liats80

New member
לא בטוחה

קודם כל איזה כיף שהגשמת את חלומך!
לגבי העצבנות - אני לא בטוחה. אני בן אדם עם "מזג חם" באופן כללי. אבל אני לא בטוחה שזה קשור לאנדו. לדעתי זה היה שם עוד לפני האנדו. פשוט עניין של אישיות. ככה נראה לי.
ברור שכשסובלים מעייפות מוגברת וכאבים עצבניים יותר. אבל לפחות במקרה שלי נראה לי שהאנדו אינו האשם היחידי.
אני לא יודעת אם את מתכוונת לעצבנות מהסוג הזה של "פיוז קצר" או לעצבנות במובן של חוסר שקט. אלו שני דברים שונים.
הייתי מנסה לראות אם יש גורם אחר שיכול להיות מעורב.
באופן אישי אני לא עושה כלום בנודע לעצבנות שלי. ככה אני ומי שמכיר אותי יודע שאני מתחממת מהר ונרגעת מהר. ותמיד יש איזשהו טריגר. בדר"כ יש לי סיבה מוצדקת להיות עצבנית רק שאני קצת יוצאת מפרופורציות...

אני מניחה שליווי מקצועי יכול אולי לעזור לתת כלים להתמודדות. אז אולי זה שווה נסיון.
ודרך אגב אחד הדברים שהכי מרגיעים אותי הוא להחזיק תינוקי קטן בידיים. פשוט נותן לי שלווה עילאית.
תהני מהקטנצ'יק ובהצלחה!

ליאת.

China8

New member
מוכר ומחמיר

כמאובחנת עם אנדו כ-10 שנים אני בהחלט מרגישה בהחמרה רצינית בעניין העצבנות. בעיקר בשנתיים השלוש האחרונות אני מרגישה שישנם ימים שאני פקעת עצבים, ממש קשה לי עם עצמי בימים האלה כי אני לא אוהבת את ההרגשה אבל זה ללא שליטה.
אני לא זוכרת את עצמי כטיפוס עצבני בעבר ולכן אני בהחלט חושבת שלאנדו יש יד בדבר. בכלל בשנתיים האחרונות יש לי החמרה רצינית בכל הקשור לתסמונת קדם ויסתית, כאבים קשים בחזה כמעט כל החודש ועוד, אז יכול להיות שגם תופעת העצבנות והרגזנות היא חלק מכך.
ובנוסף, שמחה לשמוע שאת איתנו בפורום אימוץ.

זואילי

New member
חחח הייתי ועודני קצרת עצבים

לא עושה עם זה הרבה. כן מנסה לנשום ולספור עד 10....
בעבודה אני רודה בכולם אבל בחינניות.
בבית בעיקר מתפוצצת על הוריי שרגילים
ומקבלים זאת באהבה גדולה.
ופה ושם נכנסת בחברות שתמיד מיישרות אותי.
נוהגת לפרוק את זעמי במכתבים לרשויות ולכל מיני מפעילים סלולריים וכו'...
ובעיקר - מבשלת המון כסוג של מדיטציה.
ובכל זמן פנוי (מה שבטח בלתי אפשרי עם ילדים בבית) ישנה וקוראת.

nsy1987

New member
גם אני עם אופי חם,עוד נגלה שזה עוד תסמין לאנד

הרי לא יודעים מה גורם למחלה ממש, וגם תסמינים לא מחייבים, יש מצב שאין תסמינים ויש מחלה, ויש מצב שיש תסמינים והמחלה ברמה ממש קלה.
כך שזה ממש מחלה עלומה, אז אם תגידו ש"אופי חם", עצבני, מתפוצץ, הוא עוד תסמין/גורם סיכון אני לא אתפלא

ממתינה9

New member
לא יודעת לגבי עצבים...

הכינוי שלי בעבודה "דיקטטור" - אז אולי יש בזה משהו!
אני מאוד מזדהה עם החלק הראשון של ההודעה שלך! אני כמעט 6 שנים עם אנדו'.. מזמן חלמתי על אימוץ, ובעוד 3 שבועות טסה להביא את האוצר הקטן שלי מסיביר!!!

China8

New member
אילאיל

קראתי שוב את ההודעה שלך. האם תוכלי להרחיב מעט לגבי המרגיעים הטבעיים אותם את נוטלת ובעיקר- האם זה עוזר?
בהמלצת חברה התחלתי לקחת טבליות של שמן נר הלילה שאמור לעזור לתופעות קדם מחזוריות, עצבנות וכולי אבל בינתיים לא מי יודע מה...

מרגיעים טבעיים..

אני נמצאת בתק' לחוצה במיוחד. תפקיד חדש ומלא אחריות בעבודה ללא שום תגמול, בעל דירה שכנראה רוצה להעלות שכ'ד, אמא יחידנית ואלה רק חלק ממבול הלחצים שתקפו אותי ולכן בהמלצת רוקח קניתי קלמנרבין והידד להקלה ולשלוות החיים שחזרה. כמו כן , עוד מרגיע טבעי שמאד עוזר לי זה קפיצה לזארה תוך התעלמות רגעית מהמצב הכלכלי ויציאה משם עם שקית כחולה שבתוכה מס' חולצות...
אגב, אני ללא מחזור רק פעם בחצי שנה או שמונה חודשים ולכן אין לי תופעות קדם מחזוריות ובזמן מחזור מטפלת בעצמי בנרות וולטרן וכך עוברת זאת בשפיות יחסית. ( עכשיו שחושבת על זה אולי למרות שבלי מחזור כן יש לי תופעות קדם..)

liats80

New member
איזה יופי!!

בשעה טובה!
מקווה שההליך שם ילך פשוט וחלק.
תהני מהאוצר

פז08

New member
הי אילאיל......

אכן, גם אני טיפוס שנוטה להתעצבן די בקלות, אפילו משטויות.
עובדת על עצמי לשנות את זה, ,להיות הרבה יותר זורמת....
האם זה קשור לאנדו'? אין לדעת
נראה לי סביר שאם יש בעיה ברקע שגורמת לכאבים, עייפות ותסכולים, הגיוני שנהיה עצבניות, לא?

שמחה מאוד עבורך שהגשמת את חלומך להיות אמא......
אני אישית כאמור פשוט מנסה לעבוד על עצמי בטכניקות של אוטוסגסטיה (שכנוע עצמי), קריאת ספרים וכו', להיות יותר רגועה ופשוט לזרום....
אם יש למישהי טכניקה אחרת, גם אני אשמח לשמוע....

למעלה