אוףף

ליזי133

New member
אוףף../images/Emo10.gif

מאז החתלול הראשון שלי אני כמעט ולא זוכרת את החלומות שלי!! אני קמה כל בוקר מנסה להיזכר, וכלום! רק בהמשך הבוקר אני נזכרת בחלומות קצרים (מאוד קצרים) ובד"כ רק באחד או מקסימום 2..... היום שמתי לב שכמעט והפסקתי לעשות בדיקות מציאות אז אולי בגלל זה.......אולי זה איכשהו קשור... היום רשמתי ב.מ על היד ועשיתי בדיקות מציאות מקווה שזה יעזור.....
אוף......

makron2

New member
שלום...

זה קורה,במצב שכזה רצוי להמשיך לעבוד על יומן ולכתוב אפילו את המעט שיש. ביצוע שיטות כמו מיילד/ויילד בלילה זה תורם מאוד בנוסף לבדיקות מציאות במהלך היום.

silverhawk

New member
ספרי לנו בדיוק מה את עושה

האם את נשארת ללא תזוזה במשך כעשר דקות? מנסה לשחזר את החלום מקרעי הזכרונות שיש? זורקת אסוציאציות? אני מציע שתבדקי את המדריך בשאלות הנפוצות ותראי האם את פועלת לפיו.

ליזי133

New member
../images/Emo199.gif

אני נשארת ללא תזוזה מנסה להיזכר, אבל הבעיה שבניגוד לבד"כ *אין שום קרעי זכרונות* אני פשוט לא זוכרת כלום ואחרי כמה זמן (בערך 10דק' אחרי שקמתי) אני נזכרת באיזה חלום קצרצר ולא משמעותי.......ורק אחד.... ולפני כמה זמן הכל היה בסדר אני זכרתי חלומות והכל היה מושלם! ועכשיו....כלום!

ליזי133

New member
אה וחוץ מזה חזרתי לבצע בדיקות מציאות (שבטעות

(שבטעות כמעט והפסקתי לבצע אותן.....) וזה עדיין לא עזר!

Amaterasu

New member
איך זוכרים חלומות?

החלק החשוב ביותר בזכירת החלומות הוא לכתוב ביומן דווקא כשלא זוכרים, פה המוח בוחן אותך באמת. http://www.halom.co.il/a/a1 קראי בבקשה את המאמר הזה ופני לדוגמת בית הקפה. זה בדיוק זה.

ליזי133

New member
זה בדיוק מה שאני עושה....אני רושמת ../images/Emo63.gif

אני רושמת גם כשאני לא זוכרת בכלל..... קראתי בשני האתרים את *כל* מה שהיה לקרוא! (גם באתר "חלום" וגם בעוד אחד...) ואני יודעת את זה ועושה את זה........הזכרון של החלומות יחזור אליי? כי לפני שהתחלתי לא לזכור, זכרתי מצויין!

ליזי133

New member
אגב........

ככל שרושמים יותר זוכרים יותר טוב?? אם כן אז למה זה לא כל כך פועל לגביי? לפני שהמשכתי לכתוב את היומן אני זכרתי את כל החלומות שלי מצויין! וגם פעם ממזמן רשמתי חלומות באותו היומן.... ואני כן זכרתי את החלומות שלי! לא קרה לי אז שלא זכרתי אותם! (יומן חלומות היה בלי קשר לחלומות צלולים כי לא ידעתי על הנושא אז....)

Amaterasu

New member
כמה אפשרויות

אני יכול לחשוב על כמה אפשרויות, תכווני אותי בנוגע לזו שהכי מתאימה לך. 1. יכול להיות שאת לא ישנה מספיק (מומלץ לישון 7 וחצי שעות). אז החלומות לא מספיקים להיות גדולים ואין הרבה מה לזכור. 2. יכול להיות שאת קמה בכפייה ולא בצורה טבעית, למשל עם שעון מעורר או שמישהו מעיר אותך. אני מוצא שאני מאוד מתקשה לזכור חלומות כשאני לא קם באופן טבעי. 3. יכול להיות שאת רושמת "יותר מדי". כן, אפשר לרשום יותר מדי. ואז המוח אומר שזו מטלה קשה מדי לרשום כל כך הרבה כל בוקר... מומלץ לרשום חלומות בתמצות, לא למלא עמוד שלם בשביל כל חלום. אני בדרך כלל מספיק לכתוב את כל החלום ב-2-3 שורות, מאוד מתומצת. אני חושב על כמה טיפים שיכולים לעזור לך: - להגיד לפני השינה "כשאתעורר אזכור מצוין את כל מה שחלמתי" הרבה פעמים, ממש ללכת לישון עם המשפט הזה. - להמשיך לרשום כל בוקר, גם כשאת לא זוכרת. זה רק עוד מבחן של המוח, תעמדי בו ותמשיכי לרשום, עד שהם יחזרו. - יש תקופות כאלה. אולי זה קשור לחילופי העונות, אולי למשהו חדש בחדר השינה שלך (רעש מבחוץ, מצעים לא נוחים), אני לא מתמחה באסטרולוגיה, אבל גם לזה יש השפעות. תני לזה זמן וזה יעבור. - לחץ בחיי היומיום גם יכול להשפיע בצורה לא כל כך טובה על השינה ועל החלומות. כדאי לקחת כמה נשימות עמוקות לפני שהולכים לישון ולהירגע. תכריזי שאת הולכת לישון בשביל לזכור חלומת ומתנתקת מכל מה שקרה במהלך היום.

ליזי133

New member
../images/Emo199.gif

אני ישנה 8+ שעות כל החיים שלי אני קמה בכפייה......ותמיד זכרתי......מוזר... תלוי באורך החלום....לפעמים אני רושמת עם הרבה תאורים...כשהחלום ארוך...אבל לא תמיד ככה..... -אני תמיד הולכת לישון עם משפט כזה (דומה) -אני עושה גם את זה
-אני חושבת שזה אולי באמת קשור לתקופות או ללחץ.... *אתמול והיום היו קטעי זכרונות שגרמו לי להזכר בחלק מחלום ארוך....... אולי הזכרון חוזר
תודה על העיצות
!
נ.ב: זה יכול להיות קשור לעובגה שהמשכתי לקרוא ספר לאחרונה?

Amaterasu

New member
יכול להיות

יכול להיות, זה דבר אינדיבידואלי בסופו של עניין, וכל אחד מושפע מזה באופן אחר. נסי לקום בלי כפייה כמה פעמים ותראי אם זה עוזר. לפני שאת הולכת לישון, תכריזי בקול על השעה בה את רוצה לקום, ככה תשתמשי בשעון הביולוגי שלך, שגם ככה בטח התרגל כבר לקום בשעה שבה את מתעוררת כל יום.

ליזי133

New member
תודה!!

אני אנסה את מה שאמרת... וגם חדשות טובות! (בשבילי
) אני ממשיכה לזכור חלומות סוף סוף! זאת הייתה בחינה של המוח אם אני אמשיך לרשום?.? *והיום אני הייתי בחלום (לא צלול, רגיל) ואז פתחתי עין אחת והייתי במצב חצי חלום חצי לא.. לקח לי כמה זמן להבין שזה היה חלום ואני כבר ערה.. זה קורה??? זה היה ממש מוזר....

Amaterasu

New member
זה קורה

אבל זה לא משהו פשוט להשגה! כל הכבוד! עם הרבה ניסיון אפשר להשתפר בזה כמובן.

Amaterasu

New member
הרטבה

איזה סוג של הרטבה? אם זה שתן, אני ממליץ לא לשתות הרבה לפני השינה (במיוחד לא תה או קולה, שידועים כמשתנים), וכמובן ללכת לשרותים לפני השינה. אם אתה "הולך לשירותים" בחלום, אני מציע לבצע בדיקת מציאות כל פעם שאתה הולך לשירותים, כמובן גם במציאות. אם זה קרי לילה (שפיכה), אני מאוד ממליץ להתרחק ממיניות בחלומות הצלולים. גם פה אתה יכול להרגיל את עצמך לבצע בדיקת מציאות בכל פעם שיש לך זיקפה או מחשבות מיניות. בשני המקרים, כשזה יקרה בחלום, אתה תגלה שזה חלום צלול, תזכור שזה גורם להרטבה (מה שאתה לא רוצה שיקרה), ותימנע מהפעולה שגורמת להרטבה.

Amaterasu

New member
איך עושים בדיקות מציאות

קודם כל, זה בנוגע ליומן החלומות: http://www.halom.co.il/a/a1 וזה בנוגע לבדיקות המציאות: http://www.halom.co.il/a/a3 אני ממליץ להשתמש בבדיקת ספירת האצבעות. אני מאוד ממליץ לקרוא את שאר המאמרים באתר. הם יעשו לך הרבה סדר בנוגע לחלומות הצלולים.

למעלה