אוףףף...

למה???

New member
אוףףף...

בחופש הגדול באתי לראיון בביצפר ערב, שאלתי אותם (המראיינים) עם עושים בגרויות וענו לי שבטח. התחלתי ללמוד בביצפר, כבר חודש אני לומדת שם ומחזיקה את עצמי (יש לי בעיה ממש ממש רצינית עם מסגרת), אומרת לעצמי שזאת הזדמנות ללמוד להתמודד ואולי גם לשנות את היחס שלי... אז חצי ממני שמחה על הלימודים בבית-הספר וחצי ממני רצתה לצרוח על הרכז משמעת עם השפה הרוטטת שמי הוא שיחנך אותי לעזאזל?! אתמול בשיחה הכללית שהיתה לנו, שאלתי איך זה שלא לומדים לשון (ועוד כל מיני מקצועות) אבל הם אומרים שעושים בגרות מלאה. מה הוא ענה לי??- "את יכולה לגשת לבגרות מלאה, פשוט יהיו מקצועות שתצטרכי ללמוד אותם לבד בבית, ז"א לא דרך בית הספר" מה הוא משוגע????????????? מה ללמוד לבד?! באתי לביצפר כדיי ללמוד בביצפר ולא ללמוד לבד!!! אוףףףףףףףףףףף!!!!!!!! זה מדכא אותי, אני בכלל שונאת בתי ספר (הייתי ביותר מ-8) ואני שונאת מורים שמלמדים בביצפר (הכרתי עשרות אם לא מאות) ואני בכלל לא רוצה לעשות בגרויות! למה לי לעשות בגרויות לעזאזל?! אבל מצד שני זה מפחיד אותי... מפחיד אותי שאמא תחליט שאני לא אגור בבית בגלל שאני לא לומדת ומפחיד אותי שלא יהיה לי מה לעשות בחיים... "מאיפה יהיה לי כסף? איך אני אחיה? מה אני אעשה?" די...

kung fu

New member
את בעצם עזבת את הבית ספר הרגיל

ועברת אליהם? בת כמה את?

למה???

New member
לא...

עזבתי את הביצפר הרגיל שנה שעברה והתחלתי ללמוד לבד בבית. למרות שמילאתי את כל החומר של כיתה י' אמא שלי התחילה לריב איתי כל הזמן ובאיזשהו שלב נכנעתי... וזה הביצפר נראה לי היחידי ש"עושה בגרות מלאה" (אעלק) שהיה מסכים לקבל אותי חוץ מאקסטרני או אולי איזה קומבינה שהייתי מסדרת בעזרת כל מיני איבחונים וכאלה, לא יודעת. 16, כיתה יא'.

rama69

New member
ני רואה שנושא הלימודים

בכל זאת מעניין אותך, אני מפנה אותך לברר במתנס במקום מגורייך על תוכנית "הילה", תוכנית זו עוזרת לילידים שקשה להם עם מסגרות לסיים 12 שנות לימוד ובגרויות, הלימוד באופן פרטני מורה מול תלמיד, התשלום מאוד סמלי, בהצלחה, אתי

kung fu

New member
אההה. הבנתי...

אוקיי, אין לי מושג איך לעזור לך בזה

Kiru

New member
דבר ראשון...

בגרויות תמיד אפשר להשלים, ולדעתי בדרך כלל זה יותר נעים ויעיל ללמוד לבד (בכל מקרה מי בכלל מקשיב/רושם/זוכר מה שקורה בכיתה?). שנית, תחשבי ותחליטי אם את רוצה לעשות בגרויות או לא. פשוט תשקלי את היתרונות מול החסרונות (אפשר גם להתייעץ, כמובן), ותחליטי. וברגע שתחליטי לאיזשהו כיוון, לכי על זה בראש צלול ומתוך ידיעה שזו הבחירה שלך. זה לא הכי יעיל לעשות דברים תוך כדי התלבטות בלתי פוסקת אם בכלל כדאי לעשות אותם או לא. עדיף לגמור את ההתלבטות אחת ולתמיד, ולהקדיש את האנרגיה לעשיה עצמה.

למה???

New member
../images/Emo13.gif

לגבי השלמת הבגרויות- א. שנה שעברה למדתי לבד את החומר ל3 יח' מתמטיקה, אח"כ החלטתי ללמוד לבד את כל ה5 יח' אספתי מלא(יותר מ-8!) ספרים ל5 יח', גם של אקסטרנים כמו אנקורי ולא הצלחתי ללמוד משום ספר הם פשוט לא נותנים הסברים טובים ללמידה לבד. דיברתי עם ידיד שלי הוא אמר שגם לו זה קרה (לא מצא שום ספר מתאים ללמידה לבד). זה בעיה... ואני לא יודעת אפילו מה קורה עם שאר הנושאים של הבגרויות... ב. אקסטרני זה ממש יקר. <אם עשית בגרויות לבד/אתה מכיר מישהו שעשה ונראה לך שאני טועה במה שאני אומרת תגיד לי בבקשה
> היום גיליתי שלא מי יודע מה אכפת לי לעשות בגרויות, פשוט אני לא יכולה להיות במקום כזה שנקרא "בית ספר"! כל הזמן אני וכל מי שמכיר אותי חשבו שיש לי בעיות עם מסגרת אבל גיליתי שלא, איך אני מצליחה ללמוד קונג פו? ואפילו עושה משימות לבית (שקול לשיעורי בית)!?! השיטה של הלשקול לא כ"כ עוזרת לי... ברור שעדיף לי להיות בבית-ספר! אמא שלי תעיף אותי מהבית/תמרר לי ת'חיים ואז אני ארצה לעוף בעצמי אבל אני לא רוצה להיות חלק מהמקום הזה שנקרא בית ספר פשוט לא רוצה... עכשיו נזכרתי שהתלוננתי בכלל על זה שהם שיקרו לי- טוב, זה רק תירוץ... (לטס פייס איט)

Kiru

New member
אוקיי בואי נראה...

נתחיל עם כמה דברים לגבי לימוד לבד. ללמוד לבד זה דבר שצריך לדעת איך עושים. בקיצור: יש בדרישות החובה לבגרות ובכלל בלימודים, 2 סוגים כלליים של מקצועות: מקצועות הבנה (מתמטיקה ובמידה מסוימת אנגלית ולשון), ומקצועות מריחה. מקצועות מריחה כמו היסטוריה, ספרות, אזרחות וכו' - ממש בנויים ללימוד לבד. הרי בכל מקרה גם בתיכון לומדים לזה לבד יומיים-שלושה לפני הבגרות. יש ספרים עם סיכומים מרוכזים שעוזרים לך למקד את הלימוד במה שבאמת צריך לבגרות, ולא להקדיש זמן לסיפורים מיותרים. זה כל-כך הרבה יותר יעיל, שאני מתפלא איך בכלל מישהו מנסה להסתמך על הקשבה בכיתה. כאילו, מה? המורה תגיד משהו שלא כתוב בספר (אם כן, כניראה לא צריך את זה לבגרות
)? לי יצא ללמוד ככה לכל הבגרויות כמעט, גם אלה שעשיתי בתיכון (לא ממש הקשבתי למה שהלך שם בשיעורים) וגם היחידה בהיסטוריה שעשיתי לפני כמה חודשים. אם את צריכה כמה טיפים ללימוד או טכניקות לזיכרון, אני אשמח לעזור כשזה יהיה רלוונטי.
במתמטיקה הגישה קצת שונה. יש סיבה מיוחדת שאת רוצה לעשות 5 יחידות? בקשר לבי"ס עצמו,בכלליות, אם אין לך כרגע ברירה אלא להיות בבי"ס (בגלל אמא שלך) אז בשביל מה לתת לו להשפיע עלייך? זה רק דבר שאת עושה בשביל לבוא, לקחת מה שיש להם לתת, להנות ממש שיש (חברים) וללכת. את לא עושה שם קריירה וזה גם לא איזה מקום בילוי. יש לך חיים מעבר לזה, זה לא דבר עיקרי. זה בכלליות. ספציפית - מה באמת מפריע לך שם? הצלחת לשים על זה את האצבע? בכל מקרה, לחשוב שיש לך בעיות עם מסגרת בגלל שאת לא מסתדרת בבית ספר זה בערך כמו להגיד למי שברח מהכלא שיש לו בעיה עם מקום סגור, או למי שלא אוהב לחטוף מכות שיש לו בעיה עם מגע גופני...

למה???

New member
הבה?

שכחתי תוספת קטנה
אני לא יכולה לקרוא דברים שלא ממש מעניינים אותי! פשוט לא יכולה... זה בלתי נשלט כזה... אחרי כמה שורות של קריאה אני מגלה שאני סוגרת את הספר ועוברת למשהו אחר בכלל מבלי לחשוב על כך... ואם אני חושבת על כך זה בכל מקרה לא עוזר
אבל לא נורא, עברתי אבחון ואני יכולה לקבל סמים שיעזרו לי!
(רטאלין...) ושוב, ברור שזו לא הבעיה, יענו ה"בעיה" היחידה היא שתכנטתי את עצמי/קיבלתי חינוך מאבא/ אלוהים/ פיית השיניים -תיכנטו אותי לעשות רק מה שבא לי ועכשיו פתאום זה לא מסתדר לי טוב עם המציאות.... "זה רק דבר שאת עושה בשביל לבוא, לקחת מה שיש להם לתת, להנות ממש שיש (חברים) וללכת." חחחח! אין לי חברים בביצפר... חח... מה נשאר("להנות ממש שיש (חברים)")? אני ילדה מפונקת כזאת מבחינת "עושה מה שבא לי" ועד עכשיו זה הלך לי מצויין... ופתאום אני חייבת ללכת לביצפר! לא מסתדר לי פשוט! אני לא רוצה להיות חלק מביצפר, בכיתה ה' פיתחתי תאוריות נגד מערכת החינוך ומאז אני תקועה (לא במובן השלילי- לפי דעתי המשוחדת כמובן) בתוכם... כמובן שפתחתי אותם וכל החרא... אבל, אני שונאת הכל שמה! אני שונאת את החומר שלומדים! ואני שונאת את רוב המורים! ואני שונאת את הגישה! ואני שונאת את זה שאני צריכה ללמוד עם כל מיני אנשים שלא נותנים ללמוד וכל מה שהם עושים זה רעש! אני שונאת רעש!!! אני שונאת להקשיב לאנשים שמבלבלים לי את השכל! אני שונאת לכתוב כ"כ הרבה! אני שונאת שאני מבינה יותר טוב מהמורים והם לא יודעים מה לענות לי! אני שונאת שאומרים לי מה לעשות!!! נראה לי הבעיה הכי גדולה זה שאנשים שאני לא מכירה ולא אכפת לי מהם אומרים לי מה לעשות... וחוץ מזה כל פעם שאני בביצפר אני מרגישה כאילו אני כופה על עצמי משהו, ממש כל כולי שונאת את זה... אוי התסכול התסכול... חחחחחחח..... אוי... כמה זמן לא אמרתי שאני שונאת משהו! איזה כיף זה! טוב די, אני פשוט מפונקת מדיי בשביל ביצפר... אני לא יודעת אם "מפונקת" זאת המילה המתאימה אבל אני מקווה שהבנת. (נראה לך שהצלחתי לשים על זה את האצבע?!
) תודה לך!

basket case

New member
חמודונת..

נשמע שעד עתה חיית בפינוק, כל שרצית קיבלת, לא נאלצת להתאמץ. אך מה לעשות, את בתיכון, וזו תקופה שיחסית לתקופות חייך הקודמות - יש לה השפעה וחשיבות רבה למדי. מה לעשות, אף אחד לא אוהב לשבת וללמוד... אני זוכרת את עצמי, כשהייתי יושבת ללמוד למבחן בהיסטוריה..הייתי קוראת את אותו משפט שוב ושוב, ופשוט לא קולטת.. אבל מתאמצים, ובסוף.. זה בא. ואפילו מגלים שזה בכלל לא כ"כ קשה..ואפילו דיי מעניין (כמה שאני שנאתי פעם היסטוריה!!). תאמיני לי שאף אחד לא נהנה לשבת ולחרוש, או לכתוב ולכתוב (לכולנו היד כואבת..
). את ממש לא לבד בעניין הזה... ברור שזה מתסכל, ותאמיני לי שזה יקרה לך עוד הרבה בחיים. את תאלצי לעבוד במקומות שאת לא אוהבת, עם אנשים שאת לא אוהבת, עם בוסים שתאלצי לציית להם... ותאלצי לקחת קורסים באוניברסיטה שלא תרצי.. ולעבוד בעבודות מזדמנות ומסריחות כדי לפרנס את עצמך.. מה לעשות?! u don't always get what u want, עלייך להבין זאת. הדבר היחידי שאת יכולה לעשות הוא, פשוט ליהנות מזה..כי באמת, אולי זה בכל זאת מעניין? תנסי להיכנס לזה... בכיף..עם גישה חיובית. בסופו של דבר, כפי שהקלישאה הכל-כך נכונה אומרת..מכל דבר לומדים.. כל דבר שקורה בחיים הוא בעל חשיבות.. ותדעי שאת עושה את זה למענך, ולמענך בלבד. דרך אגב, עד כמה שהחומר הלימודי נראה לך מיותר ולא תורם, ויש להניח שהרבה ממנו הוא אכן כזה, תראי שהרבה ממנו כן יעזור לך קצת בהמשך, סתם בקטע של ידע כללי. תקראי משהו, ופתאום תזכרי שלמדת על זה בתיכון.. ובאשר לעניין הפינוק.. כולנו מפונקים בהתחלה..אבל החיים מכריחים אותנו להפטר ממנו. את, לפי הבנתי, עוד לא נאלצת להתמודד לבד עם דברים, לגלות עצמאות וכד'. אך באיזשהו שלב זה מגיע.. אין מה לעשות, זה חלק מהחיים. ותאמיני לי, שלאט לאט תסתדרי, ותראי שבסופו של דבר, אולי, אפילו יהיה לך טוב ככה..

Kiru

New member
המממ

בקשר לחומר לא מעניין: מוכר לי... אצלי פשוט נעצמות העיניים תוך כדי קריאה במקרים כאלה
. יש שיטות להתגבר על זה, נפרט אח"כ (אובחנת ADD או משהו?). אבל קודם כל - תפסיקי לצפות למשהו מהבי"ס עצמו. די. סיכמנו שהוא דפוק, אז למה את מצפה שיהיו מורים טובים, או שיתנו לך ללמוד? מעכשיו, אל תצפי מבי"ס לכלום. אם בכל זאת הועיל - סבבה, אבל בטח לא בונים על זה. באים והולכים. אוקיי?

למעלה