אוףףף... נמעס לי....

קושקוש41

New member
אוףףף... נמעס לי....

יש לי תוכון מסכן שלפני כמה חודשים גיליתי שיש לו תיקים ברגליים ובראש. בנוסף רגליים התנפחו לו מאוד ומתקלפות. מקור גם מתקלף ואפילו קילוף כבר אוכל לו צבע סגול במקור. הלכתי לפני 8 ימים לוטרינר. הוא בדק אותו באופן ויזואלי (לא מיקרוסקופי) ואמר שזה פטריה שתעבור אחרי טיפול אנטיביאוטי (דרך פה) ממושך של 30 ימים! טיפות "ניסטטין רדי מיקס).
חייבת לציין שתוכון פרא ומפחד ממני פחד מוות, כאשר רוא שאני מתקרבת עליו. ואני מבינה אותו, מיסכן.
נכון להיום, אחרי 8 ימי טיפול, הוא לא ניראה לי טוב, רק תיקים קצת עברו, אך קילופים ניראים נורא והיום.
מרוב יאוש, מצאתי משחה של בנאדם נגד פטריות וזיהום "אפלומיצין" ומרחתי לו רגל אחת. תיקים מייד חזרו באופן חריג ונאלצתי לקלח אותו. עכשיו הוא התחבה במקום חשוך בפינה ומפחד.

אוףףףף... מה לאשות? יש משחה לבני אדם נגד פיטריות שיכולה לעזור לתוכוני שלי?
כי הטיפות אנטיביאוטיקה שוטרינר נתן מיועדות לבני אדם, התברר...
דרך אגב, שילמתי כאשר קניתי את התוכון 60 ש"ח , וטרינר עלה לי 100 ש"ח, בנוסף טיפות 60 ש"ח.
טיפות יכולתי לקנות ב12 ש"ח בבית מרקחת.
בעלי לא רוצהכבר לשמוע על וטרינר יותר, והבדיקות ויזואליות.

לא נשמע לי כמו פטריה

ובכל מקרה ניסטטין ידוע בכך שהוא לא נספג דרך המעיים. ז"א הוא טוב אם יש פטריה בדרכי העיכול- נותנים לתוכי לתוך הפה והניססטין נשאר בתוך מערכת העיכול ועובד שם. כך שאם זו פטריה שיש לתוכי שלך- מה שצריך לתת זה טיפול שיעבוד על פטריה חיצונית. אבל כאמור אני לא בטוחה שזו פטריה.
האם הוטרינר שבדק את התוכון שלך הוא ווטרינר "אמיתי" של תוכים ????

ד"ר שלומית לוי, רופאת תוכים, רופאת ציפורים, וטרינר תוכים, וטרינר עופות, וטרינר ציפורים
מרכז וטרינרי השרון, רעננה

www.tukivet.co.il - אתר חדש!

www.vets4u.co.il
פייסבוק - מרכז וטרינרי השרון

קושקוש41

New member
גם אני חושבת כך,

מה פתאום טיפול דרך פה, כאשר יש בעיה חיצונית?
היום אנסה לקנות תרסיס נגד קרדיות. קראתי באינטרנט שהן עושות בעיות כאלה.

תודה רבה.

לא התכוונתי לחסוך לך ביקור אצל וטרינר

מה שכתבתי זה ממש לא במקום אבחון ! זו היתה המלצה ללכת לווטרינר נוסף, תוך שאת מוודאת שהוא אכן וטרינר של תוכים.
הדבר הכי גרוע בעיני זה טיפול ואבחון "תוצרת בית". כשאני צריכה עורך דין אני לא מנסחת חוזה בעצמי, וכשאני חולה אני מקפידה ללכת לרופא ולא מטפלת בעצמי לבד. על אחת כמה וכמה תוכי, שאני מנחשת שאין לך הכשרה וטרינרית:)

ד"ר שלומית לוי, וטרינרית תוכים
www.tukivet.co.il
www.vets4u.co.il

קושקוש41

New member
ד"ר שלומית לוי...

מצאתי תמונה דומה לבעיה אצל תוכון שלי. מקור ניראה כך, טפילו יותר מתקלף , ביקר בצדדים של הכלוב.

קושקוש41

New member
מצאתי עוד תמונה -שתי טיפות מים מה שיש

אצל תוכון שלי.
זה קנמידוקופטס. מה הטיפול נגד קנמידוקופטס? תרסיס נגד קרדיות?
תודה על התשובה.

מצטערת, אבל לא מאבחנת לפי צילומים

צריך לבדוק, להסתכל מקרוב (לפעמים בהגדלה) לעשות אבחון - ואז לטפל. כל דבר אחר יהיה חפיף ולא לטובת התוכי.

ד"ר שלומית לוי, וטרינרית תוכים
www.tukivet.co.il

קושקוש41

New member
תודה רבה

למעלה