אוףףף נמאס לי!

אוףףף נמאס לי!

אתם לא יודעים כמה דעות קדומות יש לאנשים על התנועה שלכם! חושבים אתם פשיסטים וגזענים... היה לי היום ויכוח עם כמה מחבריי לגבי השורה "בדם וביזע יוקם לנו גזע". הם טענו כי השורה גזענית. מה הקשר לגזענות אני תוהה...השורה מדברת על בניית גזע במובן של עם יהודי. הם טוענים כי עצם השימוש במילה גזע הופך את השיר לגזעני. עזרו לי להאיר את דרכם.

MS6

New member
בכיף...

שתי דברים: 1. השיר נכתב הרבה לפני עליית הנאצים לשלטון, היום ישר עולים לנו אסוציאציות של נאצים ושואה כשאנו שומעים את המילה "גזע" אבל בתקופה ההיא גזע משמע עם. 2. ז'בוטינסקי בחר את המילה גזע מסיבה מסויימת.. הוא רצה שהעם יהיה קשור למולדתו כמו שגזע קשור לאדמה. ז'בוטינסקי בעצם רצה שיקום עם שלא יהיה מוכן לוותר על ארצו בכל מצב.

eliadiv2

New member
השני אומר..

שלא סתם זאב ז'בוטינסקי בחר במילה גזע ולא עם, לאום וכו'.. הוא בחר בא כיוון שהוא רואה זאת כמו שהגזע קשור באדמה כך גם היהודים צריכים להיות קשורים לאדמת ישראל ולא יוותרו עליה לא משנה מה יהיה.

אני אחדד את הדברים של משה.

גזע זה דבר חזק שקשה מאוד להפיל אותו. (הוא חזק כי הוא קשור לאדמתו). והעם היהודי צריך להיות כמו גזע.

FRISHO

New member
אמממ!!!!!!

"בדם וביזע-יוקם לנו גזע, גדול ונדיב ואכזר"- הכוונה היא לגזע של עץ, לחוזק ולעוצמה לפריון.. להחלטיות..! המילה גזע הכוונה פה לתכונה- חוזק, ביטחון, ולא לעיניין של גזע-עם מיוחד וטהור... !!! אולי כדאי דבר ראשון להסביר את ההמנון למעוז.. לפני ששרים אותו בקולי בקולי קולות..

t i t u s h

New member
הם מתכוונים

שמשורשים שלנו..מההיסטוריה והמולדת והמנהגים יוקם לנו גזע=עם=לאום=מדינה....וגזע זה משהו חזק וגדול שמחזיק עץ שלם! זה הכוונה.. שמהשורשים יוקם משהו חזק...והדוק

S v e t k A

New member
תאמין לי שאנחנו יודעים ../images/Emo9.gif

אם הייתי קבלת 10 אגורות על כל מי שעוצר אותי ברחוב ומתחיל להתווכח איתי הייתי מינימום הנכדה של רוטשילד :)

למעלה