אוףףף, הם הצליחו!

אפולו284

New member
אוףףף, הם הצליחו!

העוגיות והעוגה האלו. ואפילו לא ממש התחשק לי אבל הייתי חייבת לטעום ממה שהכנתי טרם נארז למשלוח. אז נאכלה עוגיה מכל סוג (2 סה"כ) ועוד 2 כפיות מעוגת שמנת-פירורים מעולה. אנחנו משחקים בישוב גמד-מגומד ומקבלים הרבה הפתעות מהגמד שלנו. אחרי משלוח העוגה הענקית הזו, הגיע סלט פירות עם יוגורט וגרנולה למצפון... ושאלת לכל המרזות בהריון. קראתי כאן פעם שיש כאלו מוזרות שמסיימות הריון רזות משהתחילו!! איך??!! למה וכמה?? אפשר הסברים לבורי העם והארץ? מניסיוני הבודד אני לא עולה 30 ק"ג בהריון, אלא 12 מסורתיים, אבל הפעם אני ב10 ק"ג יותר ממה שהתחלתי פעם קודמת ובלי פריבילגיה של הקאות, אז בהחלט אשמח לסיים את ההריון 2-3 ק"ג יותר מעכשיו ולא יותר. אפשרי?? בטח תסבירו לי שזה הולך אבל בלי העוגיות ממקודם...מבאסות שכמותכן
אשמח להסבירם וביאורים.

jesie12

New member
אני ירדתי בהריון הראשון 7 קילו

ובלי להקיא אפילו פעם אחת פשוט לא יכולתי להכניס כלום לפה כי כל דבר גרם לי לצרבת |אזהרה| אל תנסו את זה בבית
בסופו של דבר אושפזתי עם ספירות דם נמוכות כמו סוכר - 59 משקל עובר לא מתאים לשבוע ההריון אחרי אישפוז של חודש יילדו אותי בלידה שהיתה טראומה שלאחריה הייתי בטוחה שזו היתה הלידה הראשונה והאחרונה שלי - סיוט! הילד נולד במשקל 1.720 בשבוע 34 בננות- תהנו מההריון , אחרי הלידה יהיה לכולן זמן לדיאטות אפשר לשמור אבל לא לנסות לרדת!!

אפולו284

New member
וואו, ג'סי, נשמע קשה.

איך היה בהריון השני?? שמחה שהצלחת להתגבר וכן להרות שוב. כמובן שלא לזה התכוונתי, אלא למשהו קצת יותר מתון ומאורגן. אולי זו היתה לילית עם סיפור אופטימי יותר על אי עלייה או עלייה מתונה מאד בהריון?

כן, לדעתי זו הייתה לילית אני ממש לא דוגמה. בהריון הקודם עליתי משהו כמו 20 קילו (בשבועות האחרונים גם לא רציתי להישקל יותר) אבל זה היה במפורש בגלל זלילה בלתי מבוקרת בעליל. עשיתי את מה שהבטחתי לעצמי כל החיים שלא לעשות, וברגע שגיליתי שאני בהריון הפרתי את כל חוקי הדיאטה המחמירים שלי והתחלתי לזלול מכל הבא ליד. אין צורך להסביר ששלמתי על זה ביוקר הרבה זמן.... הפעם אני מקווה להיות קצת יותר חכמה לאורך זמן. אין לי שום כוונות לרזות בהריון, אבל מקווה שלא לעלות יותר מ12-15 קילו. לקחים מפעם קודמת? בלי עוגיות, ופלים, בורקסים.... משתדלת מאוד לאכול פשוט מסודר וכל כמה שעות.

אפולו284

New member
דווקא אני החלטתי לא ליפול לקלישאה

ובעוד בשוטף אני לא שומרת (לא שמרתי, לאחרונה התחלתי לראשונה בחיי), דווקא בהריון חשבתי עוד רבע פעם אם לאכול או לא ג'אנק למינהו. הכל כדי לא ליפול למקום של השמנתי בהריון. בשבוע 40 הרמתי ידיים ואז התחלתי יותר לזלול גם מתוקים כי אני בהריון ובא לי. 3 חודשים אחרי ההריון הייתי רזה מלפני 4-3 חודשים ב10 ק"ג. (בינתיים ירדתי 6). התחלתי להשמין בעיקר בעקבות העומס בלימודים/עבודה והתמעטות ההנקות (הנקתי עד לאחרונה, רק שבשנה וחצי האחרונות זה מדי פעם ולא רציני).

אז כנראה שכאן נעוץ ההבדל בינינו כי אחרי 20 שנה של דיאטות (חלקן קיצוניות עד כדי הפרעת אכילה בשלב מסוים בחיי) נצלתי את הפתח הזה וחגגתי, אכלתי כמו שכל החיים פנטזתי ולא העזתי. אבל הפעם אני מקווה שלמדתי לקח, כי לקח לי קרוב לשנה לרדת הכול ולחזור למצבי הקודם. האמת שבחודשים האחרונים ירדתי עוד קצת (די במכוון, ידעתי שאני מנסה להיכנס להריון ורציתי שתהיה לי נקודת פתיחה טובה יותר), אבל עדיין אני קצת בחששות לגבי מה שיהיה עד הסוף. לא בא לי עוד פעם על הסבל הזה של אחרי הלידה. ושכחתי להגיד לך בפעם הקודמת - נכון שהכמה עוגיות האלו לא היו בתכנון, אבל מה שהיה היה, אין טעם לבכות על זה, והכי חשוב שלא תתני ל"נפילה" הקטנה הזו לגרור אותך הלאה. שימי לזה STOP עכשיו, ועד סוף היום תאכלי רק דברים טובים ובריאים.

jesie12

New member
להריון השני נכנסתי כי השכנה שלי ילדה

ופתאום התחשק לי
לא הספקתי להתחרט כי תוך חודש הייתי בהריון עם הבן הקטן בהריון שלו די הקפדתי לאכול ועליתי רק קילו בחודש האחרון, הוא נולד בשבוע 42 במשקל 3.400 ואני השלתי אחרי לידה 14 קילו, בתמונות של הברית הייתי נראית 10!

howami39

New member
יש לי חברה מאד טובה שהיא עכשיו

בחודש 7 עם עליה של 2.5 קג' היא פשוט שמרה מאד והייתה בפיקוח של דיאטנית שלא עזבה אותה וכנראה ששהיא תלד היא תרד במשקל וזה נפלא. אני חושבת שהעניין הכי חשוב זה להיות בפרופורציות של אכילה לא להגזים בגלל ההריון אבל גם לא להחסיר כלום לעובר, ולשים לב להיות עם יד על הדופק- אני לא זוכרת איפה ראיתי כנראה שבאתר של כללית - יש שם מחשבון לעליה במשקל בהריון - עם סוג של BMI כזה - פשוט לעקוב אחרי זה, והכי חשוב? שיהיה בשעה טובה !!

אפולו284

New member
תודה!!

הBMI שלי תקין, כך שעקרונית עלייה אמורה להיות נורמלית לפיהם (12-16 משהו כזה). קיוויתי לעלות פחות כדי שאוכל ללדת ולגלות הפתעה. אחח, מחכה להנקה סוחטת הקלוריות הזו (500 ביום!!).

howami39

New member
ועוד משהו ../images/Emo9.gif

אכלת רק 2 כפיות מעוגת שמנת פרורים? את מלכה !!
זה צריך להיות קשה

אפולו284

New member
והיא מעולה! מעניין מי אפתה אותה..

היום יגמר המשחק ואדע מי גימד אותנו ואבקש מתכון. אבל שוב, זו לא אני, זה ההריון שדוחה מתוקים. בטח יעבור עם השליש השני, עוד שבועיים-שלושה. אני זו זו שדחפה את הכפית, ההריון אמר לי זהו, זה מספיק. מה הייתי עושה שגמד כזה ילווה אותי תמיד, רק בלי העייפות והבחילות...

לילית462

New member
אכן אני ../images/Emo9.gif הגעתי לחדר לידה קג1 פחות ממה ש

לחדר לידה הגעתי קילו אחד פחות ממה שהתחלתי את ההריון, כשבוע אחרי הלידה הייתי עשרה קג פחות. (לצערי הכל עלה בחזרה בהנקה) איך עשיתי את זה ? נתחיל מזה שכשנכנסתי להריון הייתי בעודף משקל משמעותי (25 ק"ג עודף מ BMI תקין). נמשיך בעובדה שההריון הראשון שלי היה קשה ומסובך ועליתי בו המון - נשארו איזה 3-4 ק"ג עודף כשבוע אחרי הלידה, אבל צברתי המון נוזלים - כ 30 ק"ג ירדו ממני בלידה !!! והפרט האחרון הוא שאני גרה באפריקה ופחדתי שאם אעלה במשקל לא אוכל לטוס לארץ ולדדת בארץ... אז שמרתי כל ההריון בטירוף. בהתחלה היו לי בחילות, וגם הקאתי לא מעט, וירדתי 6 ק"ג עד חודש רביעי. בהמשך פשוט אכלתי מאוזן, מסודר, שמרתי בטירוף, ועלית רק 5 ק"ג - כך הגעתי לחדר לידה 1 קג פחות. נשים שנכנסות להריון בעודף משקל, יכולות לעבור את ההריון בלי לעלות במשקל או עם עליה מאוד קטנה. ואנקדוטה קטנה - כשבאתי לרופא שלי בתחילת ההריון, שבוע 5 או 6, שקלתי 99 ק"ג. אח"כ באתי שוב בתחילת חודש רביעי לעשות שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת, ואז שקלתי 93 ק"ג. אז הרופא שלי שואל אותי - "מה נסגר איתך ? בשבוע 6 את נראית כאילו את בשבוע 16, בשבוע 16 את נראית כאילו את בשבוע 6" וזאת היתה הפעם הראשונה שהוא לא הפחיד אותי לא לחזור הביתה לאפריקה ואמר שהוא רואה שהפעם אני רצינית לשמור על עצמי ולא לעלות יותר מידי במשקל. כשבאתי ללדת - הוא היה המום לחלוטין. (הוא הרופא שלי מאז שאני בת 17, הוא גם הרופא של אמא שלי...)

למעלה