אוףףףףףףף

אוףףףףףףף ../images/Emo4.gif

שלום לכן, לאחר שקראתי וקראתי והוספתי לקרוא את הסיפורים המדהימים שלכן, לאחר שכאבתי איתכן את האובדן והייתי עדה לכל כך הרבה תעצומות נפש, אני כבר חושבת שהסיפור שלי קטן ומתגמד. ובכל זאת... אחרי שני בנים בריאים ומקסימים, גרידה ביום ג' הקרוב. אחרי שקראתי סיפורים כאן ואחרי חוויות דומות שעברה חברה טובה טובה שלי, נראה לי קטן הסיפור שלי. כמו איזה "אוי יו יו" בסטייל קרן מור. סיפור פשוט. אין דופק וגם לא היה. סתם מבאס. לא קורע לב, בלי דילמות ועם זאת מרגיז. יש לכן טיפים ליום הגרידה? האם ידוע לכן כמה זמן אחרי, מותר לנסות שוב? בהצלחה לכולכן. אתן נשמעות נשים מדהימות!

happy

New member
בתור מאותגרת גרידות

אין לי הרבה טיפים. ביום הגרידה בשבוע 8 הגעתי בצום. אחרי שעתיים הינו בדרך הביתה. ההליך עצמו הוא בהרדמה מלאה וממש כמה דקות נדמה לי באיור 15ד'. בדרך חזרה החצי ואני עצרנו באסא (זאת שיפודיה) וטחנו לאפה. למחרת כבר הלכתי לעבודה. פיסית היתי בסדר גמור נפשית הרבה פחות. מאחלת לך שהכל יעבור בקלילות.

קיטי08

New member
מצטערת נורא לשמוע

מתגמד זה לא, כל אחת והדרך שלה... לגבי ההמשך, בד"כ אחרי מחזור ראשון עושים אולטרסאונד לבדוק שהרחם נקי. לאחר מכן, אין שום מניעה לנסות כרגיל בכל מקרה בפורום אובדן הריון יש הרבה בנות שעברו זאת רק לפני שניה, חודש או יותר. תוכלי לקבל הרבה תמיכה, אינפורמטיבית ורגשית. שיעבור הכי בקלות

שלום לך ../images/Emo140.gif

אין לי הרבה טיפים לתת לך. אני עברתי שתי גרידות (אחת חירום), ובסה"כ התהליך וההתאוששות (הפיסיים) עברו לי יחסית בקלות. מדובר בהרדמה מלאה וקצרה (בערך 20 דקות) ולאחריה שעתיים-שלוש של אישפוז. הדימום יכול להמשיך אח"כ כשבוע ובכל מקרה יש צורך לחזור לרופא נשים לאחר מספר שבועות לבדוק כי הרחם נקי. לגבי כמה זמן לחכות - אני מכירה מישהי שילדה לאחר גרידה והיריון ללא מחזור באמצע (כלומר נכנסה ישר אחרי), יש רופאים שממליצים לחכות חודשיים-שלושה, אבל אני לא ממש בטוחה - כדאי לבדוק את זה עם רופא. בחלק הנפשי, על אף שזה "קטן" ואולי אפילו לא "קורע לב", זה עדיין כואב. וזה עדיין רגיש ומכאיב ומותר לך להיות עצובה. תני לעצמך גם את הזמן להחלמה נפשית ולא רק פיסית. אכן זה שונה מאישה לאישה, אבל השני גרוש שאני יכולה לתרום. בהצלחה! מעין

תודה ../images/Emo13.gif

זה מעצבן שאת בונה על משהו ומתכננת תוכניות וגם הטיימינג מתאים ואז זה מתפקשש. זה גם מעצבן שבשיא ההתלהבות כבר קניתי מרמי לי כמה בגדים נחמדים... זה מעצבן שסיפרנו לבני הבכור ולמשפחה עוד לפני שהייתי סגורה על הדופק!... זה לא יקרה שוב. זה מעצבן לעבור את הגרידה ביום שלישי. זה מעצבן לחכות עוד חודשיים עד שאנסה שוב. זה מעצבן שלוקח לי די הרבה זמן להכנס להריון ודווקא הפעם זה היה מאוד מהיר.... זה מעצבן. אבל זה יעבור. תודה על התגובות התומכות שלכן. ברשותכן, אשאר כאן כמה ימים עד יעבור זעם. תודה.

נאשא

New member
את יכולה להשאר כאן גם יותר מכמה ימים

תני לזעם לעבור, ותשארי, מה אכפת לך? נחמד פה ומאד נעים, ומאחלת לך להשאר עם ה"זעם" שלך, ולא לנסות "זעמן" של אחרות... שיעבור בקלות בשלישי.

ברבי28

New member
בתור בוגרת

גרידות מדופלמת ראשית רוצה לומר לך שהשד אינו נורא בכלל (יכולה להגיד שהרבה יותר עדיף מאשר תהליך שמסתיים לבד) טיפים - ללכת הביתה לנוח לחשוב על סרט טוב, לקחת משהו לאכול ולפחות להוציא משהו טוב מהיום הזה כמה זמן לחכות ? הרופאים ממליצים חודש, ביתי הבכורה היא תוצרה של הריון שהגיע לאחר גרידה (בלי מחזור אפילו) אז אני לא יודעת מה להגיד ומשהו אחרון, כל אובדן הוא אובדן, ומותר לך לקחת לעצמך את הזמן לעכל ולעבד אני לא מאמינה ב "סתם מבאס. לא קורע לב, בלי דילמות ועם זאת מרגיז", לכל אובדן יש את הכבוד שלו
שיעבור בקלות, תעדכני כשאת אחרי, ובתקווה לראות אותך שוב כאן בעוד כ 10 חודשים

גליאל

New member
../images/Emo10.gifכאילו אני כתבתי את זה לפני כמעט 4 שנים!

גם אני הייתי בדיוק במצבך! אחרי 2 בנים בריאים
ומדהימים גיליתי שאני בהריון לא מתוכנן. עד שהספקתי לאכל את העובדה - מצאתי את עצמי בבדיקה שגרתית עם הודעה של רופאה: "מצטערת! אבל אני לא רואה דופק!" הייתי בשבוע 10! באותו יום נסענו למיון ושם אישרו שאכן העובר ללא דופק והשאירו אותי באשפוז! יום למחרת הכניסו אותי בין התורים לגרידה! בערב כבר הייתי בבית - מנסה לאכל שלא יהיה עוד ילד! ובמחשבות - מה אני מספרת לבן הבכור שכל כך התרגש שיהיה תינוק!
טיפים ליום הגרידה אין לי! חשוב שתקבלי תמיכה מכל מי שיקר לך! והכי חשוב - תנסי לא ליפול לחרדות ודיכאון!
לגבי הריון חדש - אני הייתי מאוד בחרדה בגלל מה שקרה לי ונשבעתי שילדים - מספיק! 3 שבועות אחרי הגרידה בבדיקה שגרתית הגינקולוג שלי אמר לי להיזהר אם אני לא רוצה יותר הריונות - ושאחרי גרידה - תקופה הכי טובה להרות שוב! לא רציתי בינתיים לחזור לגלולות! סיכמנו שנחכה למחזור ראשון! ניסינו לשמור בדרך הטבעית! מה אגיד לך? בולשיט הדרך הטבעית!
3 חודשים אחרי הגרידה המחזור לא הגיע! אני מכירה את הרופא הזה מגיל נערות ומאוד סומכת ואוהבת אותו! התקשרתי כל הזמן והוא אמר לי שהכל בסדר וכנראה יש שיבוש הורמונלי. בשלב כשלהו הוא אמר לי להגיע לבדיקה לראות שהכל בסדר! מקסימום - ייתן לי כדורים להסדרת מחזור. כבר בשניות הראשונות של הUS .............................. לפי החיוך שלו ......................... הבנתי לבד! ההריון הזה התחיל בשבוע 10! בדיוק באותו שבוע שההוא הפסיק! ונגמר בירידת מים פתאומית בשבוע 36+1! קיבלתי במתנה 3460 ק"ג של אושר! בן שלישי
אני מאלחת לך לעבוד את הגרידה בקלות ולספר כאן סיפור על הריון חדש ובייבי חדש!

../images/Emo122.gif../images/Emo67.gifגרידת חירום...

טוב, זה היה מתיש, אבל אני כאן כדי לספר
אתמול עבדתי בבוקר כרגיל, מנסה לא לחשוב על יום שלישי. לקראת צהריים תפסו אותי כאבי בטן מאוד לא סימפטיים. הספקתי די בקושי להגיע הביתה ובעודי עם התיקים, שטפו אותי זרמי דם מאסיביים והמטבח שלנו קיבל לוק של סצנה מסרטי אימה סוג ז... אופס... אוקיי. מה עושים עכשיו?... קיבלתי החלטה ופיניתי אותי חזרה לתה"ש, בינתיים בלי לעדכן אף אחד כי לא היה לי חשק להיסטריות. טו מייק א לונג סטורי שורט: שטפי דם, למינריה, גרידת חירום, כיף גדול! האבסורד היה ששחררו אותי ב 1:30 בלילה, כשמונה שעות לאחר התהליך מכיוון בשבדיקת סוג הדם לא חזרה. במידה ולאם יש סוג דם שלילי היא אמורה לקבל זריקה כלשהי. איזה ייבוש. היום אני פיזית בסדר גמור. נפשית הפתעתי את עצמי ואני במצב שאכנה אותו "לייט באסה" שאני לא יכולה להתעלם ממנו. מחר אני בבית וברביעי עובדת. לא בא לי לשבת מחר בבית ולרחם על עצמי... צדקו הבנות כאן שאמרו שאני צריכה לתת לעצמי את הזמן לעכל גם אם זה לא קורע לב או דרמטי במיוחד. בעלי עושה מה שהוא יכול והוא על הכיפאק, אבל אני חושבת שהוא לא ממש יכול להבין את התהליך וזה בסדר. יאללה טוב, בעוד חודש מנסים שוב! מה נראה לכן, שאני מוכנה לעבור חיים שלמים בלי להתנסות בחוויה כל כך שכיחה כמו גרידה?!...
תודה לכן.

למה "באסה לייט"? לכי על באסה נורמל,

אפילו באסה אקסטרה או גרנדה-באסה. לכי על כל סוג גודל ועוצמת באסה שמתאימה לך. ההגדלה בשקל תשעים של העצב/אובדן - עלינו. תרשי לעצמך, ואל תשכחי גם לדאוג לגוף שעבר טראומה ואיבד דם. שבת שלווה. מי יתן והשנה החדשה תביא לך רק שמחה ובריאות.

גליאל

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifהרגת אותי! פעם ראשונה שאני קוראת

מישהו שעברה הפלה לא מתוך רצונה וכל כך שמחה ואופטימית! כל הכבוד! ככה צריך!
ויאללה - מחאלת לך כמוני - בעוד חודשיים - הפתעה בUS! ואל תשכחי לעדכן - כן?
דווקא נחמד היה לקבל הריון שהתחיל בשבוע 10, נגמר בשבוע 36 = והתינוק לא פג אלא תינוק רגיל לגמרי! ממליצה לך גם לנסות!

התרופה המעודדת ביותר היא: בעוד חודש

מנסים שוב! אין אין אין על האופטימיות הזו והתקווה שנשמרת ומחייה את הנפש. מאחלת לך התאוששות קלה ושהריון מהיר ותקין יטשטש את החוויה הזו שתהפוך להיות משהו שקרה פעם פעם מזמן מזמן ומאז רק טוב!!!

דיא

New member
שיהיה קל וכמה שפחות כואב

בגוף וגם בלב. הדבר שאני הכי זוכרת זה קפה המוקה שהאיש הביא לי אחרי הגרידה. כלומר, זה מה שאני בוחרת לזכור. אנחנו נכנסנו להריון חודש וחצי אחרי, למרות שהרופאים המליצו להמתין 3 חודשים. ההריון הזה היה תקין. אגב, אוי אוי אוי זה יופי של דבר
מוזמנת לכאן תמיד, גם עם סתם אוי אוי.

למעלה