אוףףףףףףףף

henzr

New member
אוףףףףףףףף

פושפוש שלנו כמעט בת 10 חודשים. חכמה מאוד, חוזרת על כל מילה שאני אומרת לה. כשאני שואלת : "איפה...? היא מצביעה על האובייקט. היא עושה " שלום" , נותנת נשיקות באוויר , מוחאת כפיים , רוקדת (מתנענעת). ועוד הרבה... אבל, היא לא זוחלת!!! אני שמחה אותה על הבטן , היא מצליחה להישען על הידיים כשהן ישרות, ויודעת להרים את הטוסיק למעלה . אבל לא יודעת לשלב בין שניהם. זאת אומרת לעמוד על ארבע! היא עם הראש למטה(ברצפה) , הטוסיק למטה. (בקיצור כמו אוהל- משולש). זה שלב שבו היא תקועה כמעט חודשיים. והיא צורחת כי מרגישים שהיא רוצה להשיג את החפצים שרחוקים ממנה מעט. מה לעשות??? אני כל כך דואגת! אולי יש לה בעייה? למי פונים? נתקלתם במקרה דומה? שתזרח עלינו השמש

שלום שלום

אענה לך מניסיון אישי יש לי 4 ילדים מתוקים אך אנא קחי את המידע ממני כפי שהיית לו היית שומעת שיחה על כוס קפה (ההתמחות שלי עם קשישים). נראה לי שמאז שהורו לנו להניח את התינוקות על הגב בלילה יש איחור אוניברסאלי בהתקדמות על הבטן...שוב זו דעה אישית.. הפיתרון לדעתי זה הרבה בטן עם גירויים לפניה כמו אמא מחייכת, צעצוע אהוב, שכיבה שלך על הגב איתה על הבטן זה כיף, להרים אותה - מטוס על הברכיים כשאת על הגב גם זה נחמד מאד טיול בעגלה כשהיא על הבטן - בקיצור המון בטן ותרגול לחיזוק אין בררה עד שהם לומדים לזחול הבטן הוא די סיוט עבור ילדים רבים אני בטוחה שמנוסות ממני יענו לך ביתר פרוט.. ואם בכל זאת את לא בטוחה שווה יעוץ עם מרפאה בעיסוק שתראה את יכולתיה.. שיהיה לכם בכיף לגדל אותה טל

מיכל כץ

New member
שלום ENZAR

אני משיבה לך בכובע של אמא ולא בכובע של מרפאה בעיסוק מכיוון שאינני מתמחה בתינוקות. בני הקטן איחר בצורה דומה בגיל של ביתך. פיזיוטרפיסטית התפתחותית ראתה אותו (וחשוב מאוד שיהיה לה ניסיון עם תינוקות) ורק נתנה לנו הדרכה הביתה. נפגשנו איתה פעם בחודש עד שבני הלך ובכל פעם נתנה לנו טיפים קטנים להמשך. זה היה מבורך ומומלץ מאוד. כיום אין לו שום קושי מוטורי. להפך. אבל הוא היה זקוק לדחיפה הקטנה הזו. בהצלחה.

נאוה ר

New member
אני כן בתחום הילדים

והתשובה שלי לא שונה משל האמהות. פיזיותריפסטית לילדים תעזור לך ותיתן לך תרגילים קטנים לעידוד הזחילה. בנתיים הרבה על הבטן. ניסיתי לתאר פה כמה תרגילים בסיסיים אבל הסתבכתי בתיאורים אז נראה לי שהכי טוב לראות את זה. בהצלחה.

זחילה

שלום לך HENZR, אם לבינתיים הגב' לא החלה לזחול, ישנם מספר תרגילים פשוטים שניתן לעשות תרגיל אחד: העמדי,את, על ארבע ושימי את הילדה על ארבע שרגליה נתמכות בין רגליך ואת תומכת בה ביד אחת מתחת לבטן. לאחר מכן בצורת משחק נדנדי אותה קדימה ואחורה.כל מרפא בעיסוק או פיזיוטרפיסט שיש לו נסיון עם תינוקות יוכל לתת לך הדרכה קצרה לתרגילים מספר. מבלי לראות את הילדה כפי הנראה יש כאן שריד של רפלקס מולד שקיים אצל כל התינוקות בשם S.T.N.R ולעתים בהליך התפתחות נורמלי לחלוטין לילד עדיין שרידים של הרפלקס המשפיעים על מנחים מסויימים. את יכולה לפנות ליחידה להתפתחות הילד בקופת החולים בכדי לקבל הדרכה ולהיות שקטה בהצלחה עמי.

henzr

New member
לעמי ועוד...

תודה רבה על התרגיל... אני בטוח אנסה מיד על הבוקר!!! בכל אופן אפנה לפזיוטרפיסטית בקופה ביום א'! חג שמח

למעלה