אוסקר ווילד....

aשרון

New member
אוסקר ווילד....

נתקלתי בציטוט של וויילד שמעניין אותי אבל אני לא כל כך מצליח לקלוט את הכוונה שלו.

"לערכו של רעיון אין דבר עם הכנות של האדם שמביע אותו".

the value of an idea has nothing to do with the honesty of the man expressing it

אולי למישהו יש הסבר ?

Mr Fahrenheit

New member
אני אוהב את וויילד.. צריך לתת לו קריאה נוספת

הפעם באנגלית.

לדעתי הציטוט מתכוון לזה שגם אם אדם מביע רעיון מצויין ונכון אין להסיק מכך שהוא מתכוון ליישמו וייתכן והוא סתם מנסה להתחבב על כולם.

והנה תמונה שצילמתי בדאבלין של פסל של אוסקר וויילד

+ ציטוט שלו שאני אוהב באופן אישי:
Be yourself, everyone else is already taken

GrimBoy

New member
אני דווקא הבנתי מש'ו אחר

שאולי הערך של רעיון מסוים, טוב או רע, יעיל או לא, צודק או לא - לא קשור לכוונות המוצהרות או לנסיבות שבגללן מי שמביע אותו באמת טוען שהוא מציג אותו...
אם לנסות לפשט אז גם אם ידוע לנו שמישהו מביע רעיון מסויים גם אם הכוונות שלו לא טהורות, מאד יכול להיות שהרעיון שלו עדיין טוב...

אמרנו אותו דבר, אבל הפוך

אמרת שאף על פי שהאדם לא ישר, הרעיון טוב,
אני אמרתי שאע"פ שהרעיון ישר, לא אומר שהאדם גם

נראה לי פשוט..

לפעמים בן אדם מציע רעיון כל כך ישר, טהור ומוסרי,
שאתה אומר וואו, איזה אדם ערכי...

אז תדע, שלא.. לא תמיד בכל אופן.
לפעמים בנאדם יכול להציע רעיון מוסרי ולהיות אדם עקום מהשורש.

וזה:
"לערכו של רעיון" - רעיון מוסרי וטהור
"אין דבר עם הכנות של האדם שמביע אותו" - לא מורה על כנותו וישרותו של האדם שהציע אותו..

ככה נראה לי

Acoustic 3

New member
לדעתי הכוונה היא כזאת:

רעיון יכול להיות טוב מאוד ולכן לא חייב לקשר אותו עם מי שמציג אותו.

למשל, הרבה התרעמו על דפני ליף שהיא הביאה למפה את סוגיית הצדק החברתי בעודה בת למשפחה המתגוררת בכפר שמריהו.

כשחבריי הציגו את זה בפני אני שאלתי - והעובדה שהיא גרה בכפר שמריהו הופכת את מה שהיא הציגה לדבר לא נכון? פחות ראוי?
לא. יוקר המחיה הוא בעייתי בין אם מי שהציג אותו הוא עשיר או עני.

הרעיון הוא נכון, גם אם מי שהציג אותו הוא לא הולם, או חשוד בדברים אחרים (כמו כאלה שאמרו שהיא פשוט רוצה להפיל את הממשלה ושיוקר המחיה לא מזיז לה כלל)

ItsikH

Member
בערך מה שנאמר כאן, ליתר דיוק קרא כפשוטו: גם אם האדם שמביע את הרעיון אינו כנה, כלומר אינו מאמין במה שהוא עצמו אומר, אין זה משנה לערך הרעיון. למשל, זכור לי מקרה בו שיקרתי במצח נחושה ועם כל הלב לחברים ובכך עזרתי להם להתמודד עם מצוקה קשה.

למעלה