אוספים

• פותח הנושא powo
  • פורסם בתאריך

powo

New member
אוספים

אני חדש לגמרי בפורום האם יש אספנים ולא רק בבולים

rachelea

New member
אספנים שונים

יש ויש. תוכל לרדת ולראות את תשובתו של אריק. ומה אתה אוסף?

powo

New member
לרשלה

ראשית האם כתבתי את שמך נכון.חושבני שהיתה בינינו תכתובת בנושא של סביבון.שיוצר בבצלאל בשנת 1929.דרך אגב אני גר בקבוץ בערבה.יש לי מספר נושאים.כגון כלי נחושת.מוצרים לבית ולמטבח ישנים.ופריטים בודדים כגון מצלמות.בולים מישראל שנים 75-85 וכו.אני מתלבט לגבי כוון.בתודה

rachelea

New member
בחירת נושא לאספנות

יתן לאסוף "הכל": כל מה שמוצא חן. ואפשר, להתמקד והעמיק באיסוף תחום מסוים. לדוגמא: אפשר לאסוף, כך סתם, כלי נחושת ואפשר להחליט שאוספים מגשים מסוגים שונים ומחומרים שונים. או שאפשר להגדיר את האוסף כאוסף כלי בית העשויים מנחושת. ככל שתגדיר לעצמך ולנו מה בדיוק אתה אוסף כל ייקל לך לאסוף ולחברי הפורום לסייע לך.

kreacher

New member
לא רק בולים

אני אוסף מיכלים של סוכריות פז. יש בולים של פז?

kreacher

New member
תודה!

תאמין או לא, אבל אני כרגע מחכה לתשובה מהמוכר לגבי כמה יעלה המשלוח לארץ! רואים שיש לך עין טובה!

kreacher

New member
ואכזבה...

עכשיו בדקתי והוא שלח לי מחיר. בגלל שהפריט לא הגיע למחיר גבוה הוא החליט שהמשלוח עולה 32 דולר. ממש! ככה זה תמיד אם מחכים לרגע האחרון. הדרך היחידה שתמנע מהם לדפוק אותי ואותכם במשלוח היא למצוא את הפריט כמה ימים קודם ואז לשאול כמה יעלה. בדרך הזאתי הצלחתי להשיג עיסקאות ממש זולות.

לא להתייאש.

המוכר הספציפי הזה לא פרט עלות משלוח מראש, גם לא למשלוח בתוך ארה"ב, בניגוד לרב המוכרים באי-ביי. מאחד כזה צריך באמת להזהר. אבל ישנם אחרים, ואין לי ספק שאם אתה בודק מפעם לפעם, תוכל למצוא מוכר נחמד וסביר ללא קושי. כבר קנית באמצעות האי-ביי?

kreacher

New member
פעמיים

האמת היא שעוד לא ראיתי שמישהו פירסם את עלות המשלוח למקומות שהם לא ארה"ב. העניין בפזים הוא שהם שוקלים לא מעט וככל שקונים יותר המשלוח יקר יותר. למזלי מצאתי אתר של מישהו שמכר לי באי-ביי שלוקח 10 דולר על המשלוח לא משנה כמה מזמינים, אז כבר עשיתי הזמנה גדולה.

DAN1EL

New member
../images/Emo19.gifנהיית מנהל!

מזל טוב, זה בהחלט מגיע לך! כל הכבוד!

itzm

New member
כן יש עוד נושאים לאיסוף

אבל רוב האנשים בעולם אוספים בולים ומטבעות ויש את כל השאר אני למשל אוסף דגמי מכוניות בגודל 1:18 וסיכות צהליות !! יש לי גם אוסף בולים בנושא חלל ותחבורה , מטבעות כללי עם הרובל המצויר , טלכרטים בנושא תחבורה כמובן , אוסף עיתוני תחבורה +קטלוגים בנושא וכו !! יש כאן כאלה שאוספים פחיות , מיניטורות בנושאים שונים וכו מה אתה אוסף !!????

powo

New member
אוספים

כל מה שישן .וכל מה שאני חש שעבר זמנו .אבל יש בו נשמה.אני מאמץ אלי.

למעלה