אוספולט והריון..

אוספולט והריון..

היי לכם,
האם אתם מכירים נשים שלקחו אוספולט בזמן ההריון והעובר יצא תקין?
אני במעקב בבי"ח וכל רופא אומר משהו אחר!
ישנם שאומרים שכדאי לרדת במינון ובמקביל לעבור ללמיקטל כי הוא הכי מתאים להריון, במידה ואני מחליטה שכן זהו תהליך ארוך שלא בטוח שיתאים לי (ואז אצטרך לחזור לאוספולט) תהליך של חצי שנה שנה...
וישנם שאומרים שהסיכוי למומים בעובר באוספולט הוא עד 5% כמו כל אשה אחרת בריאה. רק צריך להיות במעקב צמוד עם הבי"ח וזה מאוד אינדבידואלי.

תודה!!

עדידי127

New member
יקירתי, סטטיסטית בוודאי שישנם לא מעט ילדים...

שנולדו בריאים.
כפי שאמרו לך, גם הסיכון הקיים הוא נמוך (פחות מ- 10%) אז ברור שרוב התינוקות שנולדים הם בריאים לחלוטין.
ואגב, אם הולכים להרבה רופאים בהחלט שמקבלים הרבה דיעות כי הכול מבוסס על מחקרים וסטטיסטיקה. אין עובדות שחור/לבן.

תתמקדי על אפילפטולוג אחד שמומחה בתחום של נשים בהריון ותעבדי איתו.

gil48

New member
אוספולוט והריון

. אוסופולוט והריון זה בסדר. אני ילדתי או ילד או שני ילדים עם אוספולוט בריאים ברוך השם הכל בסדר.
ברצפט של האוספולט כתוב לא לנשים בהריון. הרופא דאז ד"ר לרמן פנחס אמר שזה בסדר גמור ללדת עם אוספולט צריך 3 חודשים קודם לקחת כדור fplic

זה מאוד מרגש אותי, את לא מבינה כמה. יש תקווה.

2 שאלות:
fplic-הכוונה היא לחומצה פולית?
מכיון שאני נוטלת FOLIC ACID (חומצה פולית) כבר מס חודשים.

ילד או שניים? הפסקת עם הכדורים אחרי ההריון?

תודה!

gil48

New member
תגובה

מאמי, מדובר לפני 29 ו 24 שנה , כך שאני לא בדיוק אני זוכרת אם זה ילד או שני ילדים. אני אוהבת להיות מדויקת. ילד זה 100 אחוז. כן מדובר בחומצה פולית לקחתי רק פעם אחת בהריון של הבת מכיוון שהיה לי זמן לתכנן. בגדול לא נטלתי חומצה פולית ועוד היה לי התקפות בהריון.
היו לי הריונות רבים , אני מאוד מאמינה בהריונות תקינים ובהבאת ילדים בריאים אנחנו בסטטיסטקה מאוד מאוד טובה. בררתי את זה טוב טוב. לצערי אחרי הפלות שביצעתי.
אני מאוד שמחה שאת שואלת עכשיו את השאלות האלה. אני מבקשת ממך לדעת יש תקוה ! יש שמש בהירה מאוד בנושא זה לנו. בקטע הזה.
אני מאחלת לך הריון קל, והרבה ילדים.
הפסקת כדורים אחרי הריון? למה הכוונה ? חומצה פולית אני חושבת שמפסיקים , נטילת כדורים כרוניים ממשיכים כרגיל. אני לא הנקתי. בגלל נטילת הכדורים.

למעלה