אוסף שאלות

shar1972

New member
אוסף שאלות

שלום, יש לי כמה וכמה שאלות: 1. מהי כמות החלב הממוצעת שתינוק בן 7 שבועות אמור לאכול בכל ארוחה - אם הוא אוכל חלב אם בלבד? (כלומר כמה חלב צריך לצאת מהציץ אם אני שואבת?) 2. מה יכולה להיות הסיבה לכך שהבן שלי בשבוע האחרון מבקש לאכול לעיתים קרובות יותר - שעה וחצי-שעתיים ולא שלוש ויותר בעבר? האם אני לא מייצרת מספיק חלב? האם החום גורם לו לרצות עוד ועוד? אגב - אני שותה ה-מ-ו-ן מים - 3. בכמה גרמים הוא אמור לעלות עכשיו בכל יום? (בן 7 שבועות). זהו בינתיים... אודה לתשובתכם המהירה...

תשובות...

1) תינוקות יונקים אוכלים בממוצע (וזה בהחלט רק ממוצע) בין 700-800 CC ביממה, על-פי מחקרים. כאשר תינוקות שמקבלים רק חלב שאוב יש משמעות לכמות בבקבוק. אבל אם מדובר על בקבוק או שתיים בודדים, הכמות פחות חשובה. זאת מכיוון שתינוק לא חייב לקבל אותו כמות כל הזמן, ויכול למשל לקבל יותר חלב בשעות שהאימא נמצאת, ופחות כאשר היר משאירה אותו אצל מטפלת. 2)תינוקות אוכלים על-פי התיאבון וצמאון שלהם. סיבה אפשרית לתיאבון גדול יותר זה קפיצת גדילה, וסיבה לצמאון זה מזג-האויר החם. עוד סיבה לשינוי בתדירות ההנקה הוא השינויים בדפוסי השינה שקורים עם הזמן- תינוק ערני יותר מבקש לינוק לעיתים קרובות יותר, כי הוא שם לב בקלות רבה יותר שיש מקום בטן (וחלב אם מתעכל בערך לאחר שעה וחצי). לא צריך לדאוג לגבי הכמויות שאת מייצרת, כי התינוק הוא זה שקובע את הכמויות (ככה תאומים מיצרים פי שתיים חלב). 3) כמה תינוק עולה ביום? תלוי במבנה הגוף שלו. יש שעולים יותר ויש שעולים פחות, אבל 150 בשבוע או יותר זה נחשב בסדר גמור. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה