אוסף שאלות

shmulikpi

New member
אוסף שאלות

מכיוון שלא מצאתי באתר שינוי דרך לשאול שאלות, אני שואל אותן כאן, ומקווה שמישהו מוסמך (טומי לפיד?) קורא ומשיב: 1. ישנה נטיה, בעיקר במפלגות מטאוריות שקיבלו הרבה יותר מנדטים ממה שאי פעם חלמו ומיהרו לאסוף להם סגל כדי למלא את הפנל, להתפצל לסיעות ותתי סיעות אחרי שהדבק שליכד אותם (בחירות) התמוסס, תוך ניצול בוטה של קולות הבוחרים. האם מוכנים 18 מועמדי שינוי לחתום על תצהיר בו הם מתחיבים להשאר תחת מיטריית שינוי לאורך כל כהונת הכנסת הבאה עלינו? לאור כמות המועמדים בעלי ההשכלה המישפטית, לא ניראה לי שיש בעיה לנסח הסכם כובל כראוי... 2. במצעה, מפרטת שינוי רבות מה תעשה, ומעט איך תעשה זאת, בעיקר תחת ההנחה שבממשלת אחדות היא תהיה השחקן היותר קטן. ראה מפלגות חרדיות בגדלים שונים או משופמים למיניהם. 3. מצעה של שינוי עמוס ב"דברים הנכונים", לפחות על פי ראות עיני, אם מפרטים את התוצאה הדרושה. לא ברור מתוך המצע איך מגיעים לתוצאה, איך מממנים את הפעולה, ומה עושים אם לא מצליחים. אתן דוגמאות: * "הפסקת הטרור היא תנאי בל יעבור לכל התקדמות במו"מ המדיני." האם נחכה שהפלסטינים יואילו בטובם או ניזום? ומה אם הטרור לא יפסק? מקפיאים את המצב על מאזן דמים שתלוי ביכולת הצדדים לטבוח זה בזה? * "אנו חותרים להפרדת הדת מהמדינה, תוך שמירת אופיה הציוני של המדינה". הדבר הזה הוא כמעט נס. האם החגים (הדתיים) מחייבים, או לא? האם ילמדו תורה החל בכיתה ב´ או שזה נתון לשיקול דעת - בקיצור, מה הכלל? * "את המליארדים המיועדים לצרכי דת, יש לייחד לצרכים חיוניים יותר". האם, כאשר פורטים לסכומים אמיתיים ולא הצהרתיים, זה כד השמן שלנו? אשמח לקרוא ניסוח כמו: כיום מוקצים XXX שקלים לצורכי דת. מתוכם אנו רוצים להעביר YYY שקלים לשיפור מערכת החינוך ע"י יצירת תהליך קידום שיעדיף מורים איכותיים. וכיוצא בזה. * "יש לייעל את המנגנון הציבורי ולצמצם את שליטת הפקידים בחיי האזרח". ניתראה בשביתת הזבל הבאה. 3. הייתי שמח לקרוא חומר מפורש הדן בערבים אזרחי ישראל. אמירות כלליות על חופש הדת הן אחיזת עיניים! מה זכויותיהם? מה חובותיהם?

meirkl

New member
תשובה לא מוסמכת

ההנחה הבסיסית שלך מוטעית, כי המועמדים לא נאספו אל הדגל אחרי שהתברר כי צריך עוד מועמדים. לא אכנס להיסטוריה של המועמדים אבל אין קשר בין התמונה שאתה מנסה להציג לבין המציאות. לשאלה 1 - הגישה השלילית שלך מתאימה אולי למפלגות אחרות, בהן צריך לחשוד באנשים מראש. אגב יש במפלגות אחרות לא מעט שעברו כבר פעם או יותר ממפלגה למפלגה, האם במפלגות ההן מחתימים על כזה מסמך???? 2. מצע מפלגה מתאר את עקרונותיה או יעדיה, זו לא תוכנית לביצוע. תוכניות ביצוע מפרטים בממשלה או בועדות הכנסת. 3. אתה רציני? נראה לך שזה הגיוני לשבת ולחכות עד שהטרור יגווע מאליו? ברור שבמקביל גם מגבירים את המאמצים להגן על תושבי המדינה וגם ממשיכים להילחם במבצעי הטרור ושולחיו. שוב אתה מבקש מהמצע לרדת לפרטים, ואת זה מצע לא אמור לעשות. תתפלא כמה כסף הולך ללא צורך למה שקרוי היום צרכי דת. 4. למה אתה חושב שזו אחיזת עיניים? היום יש מגזרים שלמים להם חובות מופחתות וזכויות עודפות, ויש להשוות את הזכויות והחובות לכל האזרחים. אין כאן כל אחיזת עיניים.

shmulikpi

New member
חידוד

1. הגישה השלילית שלי היא נשיפה בצוננים אחרי שניכוותי ברותחים. הייתי הרבה יותר רגוע אם מישהו מוסמך היה אומר - אין לנו בעיה עם זה - ויריץ תהליך כזה. זה שמפלגות אחרות לא עושות כך רק יתן יתרון לשינוי. בקשר לברור או לא. מה שכתוב ברור ומה שלא כתוב הוא מניפולציה. לכן אני מעדיף שהחוזה יהיה כמה שיותר מפורט. אחרי שחתמתי זה אבוד. לגבי הקישקוש על השוויון. לא שיוויון אנו צריכים אלא שביל זהב. ערביי ישראל צריכים לשרת שרות לאומי אך לא בצהל, משפחות חד הוריות אינן מסוגלות לעמוד בנטל החובות מחד גיסא ,אך עודף זכויות מעודד יצירה של כאלה, שהן, מה לעשות, נטל על החברה מאידך גיסא. אני לא מחפש מפלגה פטאליסטית (למרות שלאנשים נילהבים כמוך יש התרומה שלהם) אלא מפלגה ריאלית, שתיצג את מה שאני חושב בדרך ברת ביצוע. פנטסיות כל אחד יכול למכור.

חידודון

שינוי הוכיחה את אמינותה מעל ומעבר. המיקום שלנו במרכז ימנע חציית קווים, כי לא יהיה לאן. לגבי הערבים והחד-הוריות, שינוי תומכת בדיוק במה שכתבת. אני לא מבין מה הבעיה. צריך פשוט לעקוב מספיק אחרי הח"כים, פועלם והתבטאויותיהם כדי להבין שזה חלק מתפיסת עולם.

למעלה