אוסף שאלות לגבי IVF

אוסף שאלות לגבי IVF

היי בנות,

בקצרה: אני אחרי שתי הפלות בשליש ראשון (הריון אחד בעקבות הזרעה), נמצאת קצת יותר משנה בטיפולי פוריות להשגת הריון ראשון. אחרי שלל הזרעות, הוכרז שאם הטיפול האחרון כושל (אתמול בוצעה הזרעה) עוברים לIVF. לנוכח דימום קל היום על אף תמיכה של 6 מ"ג אסטרופם+3אוטרוגוסטן+2דופסטון, מנסה לתכנן צעדיי קדימה... :(

הבעל נוסע לחודש (חוזר כשבועיים אחרי הבטא), תהיתי - אם במקרה של ביוץ לפני שהוא חוזר יש אפשרות לבצע שאיבה ולעשות הזרעה של הביציות כמה ימים לאחר מכן?

ובאופן כללי - האם אתן יכולות לתת טיפים לגבי IVF?

תודה מראש.

תלוי בהרבה דברים

אישית לא הייתי עושה טיפול בחודש כזה. לא הייתי לוקחת סיכון שתהיה שאיבה ולא יהיה זרע טרי ביום השאיבה (ככל הידוע לי לא ניתן לתת זרע כמה ימים אחר כך).
&nbsp
אם את מתכוונת לעבור טיפול בחודש הזה, הייתי מנסה לחשב האם השאיבה תהיה לפני או אחרי שהוא חוזר (וזה סיכון עצום כי החישוב הזה רק כדי לתת סדר גודל ואי אפשר לדעת באמת מתי תהיה השאיבה).
הייתי מנסה לבדוק מה הייתה התגובה להורמונים עד כה, כמה זמן לקח לך להגיע לזקיקים בשלים להזרעה? האם התמיכה דוחה אצלך את המחזור?
אם את יודעת שיש כמה ימים מהבטא עד המחזור ושלוקח X ימים פחות או יותר מרגע תחילת הזריקות (מאיזה יום התחלת להזריק בהזרעות?) ועד להזרעה, אז תנסי לחשב האם סך הימים האלו נופל לאחר שהוא חוזר.
כמובן כמובן שיכול להיות שהתגובה שלך תהיה שונה לגמרי להורמונים, לטוב ולרע, יכול להיות שפתאום יקח פחות זמן ואז תגיעי לשאיבה לפני שהוא חוזר. זה סבב ראשון שלך וקשה לצפות מה יהיה...
אולי תדברו עם הרופא על הקפאת מנת זרע ליתר בטחון? קראתי כאן שזה פחות מומלץ אבל אם את לא רוצה לדחות בחודש, לפחות תכסי את האפשרות שהוא לא יחזור לפני השאיבה.
כמובן שאני מאחלת לך שתהיה חיובית ומה שאני כותבת בכלל לא רלוונטי...
&nbsp
ולגבי טיפים לIVF הטיפ שלי הוא לקחת אחריות על הטיפול, לקרןא כמה שיותר כדי להבין מה קורה ולהתייעץ כאן תוך כדי התהליך.
אם את צריכה הסבר על התהליך עצמו רק תגידי :)

a morph

New member
לא, אבל אפשר להקפיא זרע

אבל השאלה מתי בכלל הוא נוסע? אם את מתכוונת לחודש הקרוב, ועוד לא התחלתם להניע תהליכים לקראת IVF (שליחת בקשה לאישור קופ"ח, בדיקות אם צריך להשלים, קביעת תור לבי"ח) זה ממילא יקח זמן ועד שתתחילי טיפול הוא יחזור והכל יהיה בסדר.

אישור מקופ"ח?

איזה אישור צריך? אני בת פחות מ30 וזה לטיפול לילד ראשון.
אני מטופלת במחלקת IVF בבי"ח כרמל, ככה שלא נראה לי שתהיה בעיה. אברר לגבי איזה בדיקות צריך.
&nbsp

a morph

New member
על מנת לקבל התחייבות ל-IVF מקופ"ח

הרופא המטפל צריך למלא טפסים, לצרף את המסמכים הרלוונטיים:
תיעוד של ההזרעות האחרונות שעברת, תוצאות של פרופיל הורמונלי שלך וכו'
אני לא זוכרת כבר את הרשימה המלאה וזה יכול להשתנות מקופה לקופה, במחלקה בה את מטופלת בטוח יודעים מה הדרישות והם יכינו עבורך את הכל.

לרוב הם גם שולחים בעצמם את הכל למוקד של הקופה לאישור.
אם יהיה צורך להשלים בדיקות הם כמובן יגידו לך.
אחרי ששולחים את הבקשה לקופה מקבלים אישור תוך כמה ימים, אבל צריך גם לקבוע תור לקביעת פרוטוקול ל-IVF (במחלקה), לא יודעת מה מצב התורים בכרמל אבל זה יכול לקחת זמן.
אם ממילא כל זה נופל על חודש שבעלך נוסע, הייתי מטפלת בעניינים בנחת ומתחילה סבב מנצח
כשהוא חוזר.

למעלה