אוסף ברגובסקי!

וולוי 1

New member
אוסף ברגובסקי!

מהו אוסף זה? האם יש חוברות של תווים ממנו? מי זה ברגובסקי הלז? נועם לטיפולך!

משה ברגובסקי

משה ברגובסקי, נולד ברוסיה בסוף המאה ה-19 ונפטר באמצע שנות השישים בברית המועצות. היה חוקר ואספן חשוב מאוד של המוסיקה היהודית בתחום המושב ובמזרח אירופה בכלל. פירסם כמה אוספי שירים. אך הדבר הגדול ביותר שעליו לא מפסיקים לדבר בשנים האחרונות הוא אוסף ברגובסקי הנמצא בארכיון הממלכתי בקייב ואינו נגיש כל כך למבקרים מבחוץ. אוסף זה גדול ביותר, נדמה לי כאלף סלילי מוסיקה יהודית הכוללים הקלטות נדירות שנעשו בעיירות יהודיות רחוקות ומרוחקות וניגונים נדירים ובלתי מוכרים. האוסף הזה כולל גם תווים רבים שנרשמו על ידיו במשך השנים ושתיעד במהלך שנות המחקר שלו. כל החומר הזה היה סמוי מן העין עד לפני כמה שנים. אך עם נפילת המשטר הקומוניסטי נפתחו האוצרות הללו וקוטלגו. עכשיו אפשר לפחות לדעת מה יש שם בדיוק. ספר קטלוג יצא לפני שנה שנתיים אך הוא לא בנמצא כאן בארץ בספריות אלא בידיים פרטיות. ראיתי את הספר עב הכרס הזה (600-700 עמודים). אך הקטלוג הזה אינו אלא כשמו - קטלוג. הוא רק מסכם את האוסף ומציין את מיקום הפרטים ושאר סימונים דיסקוגרפיים וביבליוגרפיים. חלק קטן מאוד מההקלטות נמצא בידי הספריה הלאומית בירושלים וזכיתי לשמוע אותם. גם חלק מהתווים נמצאים בספריה. להקות כלי-זמר ונגנים שונים מבצעים מדי פעם ניגונים מתוך האוסף הזה וזה נחשב למעלה מיוחדת.

BobMarly

New member
הפריילכס שהעלית

נפלאים , בזמני החופשי אכתוב קצת גם על זה , כל הכבוד ותודה

אכן נפלאים

ממליץ להוריד את הקובץ למחשב (עכבר ימני שמירת קובץ בשם)החל מהדקה ה14 יש שני ניגונים מקסימים

BobMarly

New member
אפשר , אבל זה יותר מורכב

פותחים את הקובץ ב Notepad ואז רואים את המיקום האמיתי של הקובץ. ואותו מורידים. גם זה קצת בעיתי כי צריך לנטרל את הנגן הדפולטיבי כדי שדפדפן לא יפעיל אותו אלא ישאל אותכם אם להוריד

עדין אי אפשר להוריד

זה באמת רעיון :) תודה. rtsp://ra.forward.com/forward/012905_3.rm זה הכתובת אך עדיין זה קובץ סטרים (RM), לא? איך מבטלים את ההפעלה האוטומטית? אני על פיירפוקס.

אני לא יכול להרגע

ארבעים השניות האחרונות של הרצועה, הניגון האחרון, כל כך יפה, כל כך מרגש ובסך הכל אלה שני כלים: קלרינט ואקורדיון (הידעתם שביידיש קוראים לאקורדיון גם "גרמאָשקע"). ואני לא יכול להירגע מהקטע הזה. אני שומע אותו שוב ושוב. אני באמת מנסה להבין מה יש בניגון הזה שכל כך מרגש, כל כך צובט בלב ואין לי תשובה. מנדלי מוכר-ספרים ברומן שלו "סוסתי" (אני קראתי את זה ביידיש "די קליאַטשע") מתאר באופן מרגש ומזיז את מיתרי הלב את נגינת הכזלימר. הוא מדמה את מצב העם היהודי לניגון כליזמרי. בין השאר הוא מתאר שהניגון אינו עצוב ביסודו, אלא שמח מאוד, אבל יש חוט דק של עצבות הנמשך בו לכל אורכו והיהודי הוא זה השומע את זה. גיבור הרומן מתחנן בפני הכליזמר שימשיך, ימשיך, ימשיך לנגן למרות שזה כל כך כואב, רק שיעשה את זה לאט יותר כדי שיוכל לספוג את הכאב וכדי שיוכל להכניס לתוך נשמתו את הניגון הזה. זה כל כך יפה.

BobMarly

New member
אגב,

במקום לכתוב בתחילת הקובץ rtsp: תנסה אולי http. הסברים למה בהזדמנות...

מאיר99

New member
תודה אני אחפש את מנדלי בספריה

יש גם את הסיפור סטמפניו קראתם אותו ?(של שולם עליכם

קראתי את סטמפניו

אך לעניות דעתי, הרומן הזה הוא החלש ביותר מבין היצירות של שלום-עליכם. היצירה "סוסתי" של מנדלי עולה עליו פי עשרות מונים בכל ענין ודבר.

BobMarly

New member
RM

למיטב ידיעתי אינו קובץ קישור. צריך להבחין מי עושה את ה Stream. המידע נמצא על השרת וזה קובץ ה RM. ולכן אתה צריך להוריד אותו באמצעים שלא עושים Stream. את ההפעלה האוטומטית אתה יכול לדעתי לבטל במערכת ההפעלה עצמה. לעשות מאפיינים על קובץ RM ולבטל את התוכנה שמפעילה אותו

למעלה