אוסף בולים

shirik80

New member
אוסף בולים

לכל הנוגע בדבר שלום רב! שמי שירי ואני תחקירנית בתוכנית "לכו חפשו" בערוץ לוגי ( HOT ). זו תוכנית העשרה לילדים בה ילדים שולחים שאלות ואנו נותנים להם את התשובות בשידור, תוך שימת דגש על הצורה בה הם יכולים למצוא את התשובה בכוחות עצמם. קיבלתי שאלה בנושא בולים ואשמח לעזרתכם. השאלה היא: במידה ויש לי בולים האם הם יהיו שווים אותו דבר בעוד 10-20 שנה ? אשמח לכול הרחבה שתמצאו לנכון. כמו-כן, בכול תוכנית מופיע אחד ה"מומחים" ועונה על שאלה בשידור, ו"מומחה" נוסף עונה על שאלה באופן טלפוני. במידה ויהיה זה רלוונטי, האם נציג מטעמכם יסכים להשתתף? אודה לכם מאוד על תשובתכם למייל [email protected] בתודה מראש, שירי.

תמיר1991

New member
אני אסכים להשתתף -

אני בן 14 בקרוב מאוד - לא מומחה, אבל מבין עניין. השתתפתי בעבר בתוכנית "מאסטר לוגי", בערוץ שלכם. אשלח מייל. תודה מראש, תמיר.

הנה תשובה:

השאלה כמה יהיו שווים הבולים שלי בעוד עשרים שנה תלויה בכמה דברים: 1. מה יקרה להם - האם הם יישמרו היטב מלחות ומזיקים אחרים, או שמא יישמרו רע בקופסת נעליים מתחת למיטה, רטובים, חלודים, מקומטים וקרועים. במילים אחרות - אם הם יתקלקלו עם הזמן בגלל טיפול גרוע, בוודאי יאבדו כל ערך שהיה להם. 2. אם מדובר בבולים נדירים או מיוחדים, שהם בעלי ערך יחסית גבוה גם היום, ויישמרו היטב - סביר להניח שיהיו בעלי ערך גם בעתיד. אם מדובר בבולים פשוטים, משומשים והמוניים שערכם נמוך מאוד, יש להניח שהזמן שיחלוף לא יעלה את ערכם. 3. איש אינו יודע מה יהיה הביקוש לבולים בעוד עשרים שנה. אם יהיה כמו היום, שיש אספנים וביקוש, אולי באמת יהיה להם ערך. לעומת זאת, אם אספנות הבולים תעבור לגמרי מן העולם (לא סביר אבל מי יודע) - מן הסתם יאבדו הבולים את ערכם. קשה לנחש מה יהיה בעתיד. 4. אפשר לקבל מושג על שינויים בשווי בולים לאורך זמן, אם בודקים קטלוג בולים מלפני עשרים שנה ומשווים את המחירים שבו לקטלוגים עכשוויים. ברוב המקרים שווי הבולים עלה, מי יותר ומי פחות. 5. כדאי לקרוא את המאמר שיש כאן בפורום על השאלה מהו בכלל שווי של בול. גם שם יש מה ללמוד על השאלה.

ש י ר ד ן

New member
לא נראה לי

לי אישית יש אוסף של בולים ואני חושבת שכמה שהםיותר ישנים הם שווים יותר. תקנו אותי אם אני טועה.

ש י ר ד ן

New member
נ.ב

גם הפינים(החודים האלה)צריכים להישמר. אם אחד נקרע הבול לא שווה כלום.

תמיר1991

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo4.gif

אחת הדעות היותר מוזרות ששמעתי... הבול של, נאמר, הרצל, מלפני כמה חודשים, שווה הרבה יותר מבול הכלנית, מ- 1992... יש דוגמאות רבות מספור - בול הנגב (1950) שווה עשרות מונים יותר מבולי דואר עברי הקטנים (1948) גם יחד... נשמח לראות תמונות מאוסף הבולים שלך. האם את מנויה בשירות הבולאי? האם האוסף ממוקד? האם הוא כולל גם מעטפות יום ראשון, חותמות אירוע, גלויות מירב, קונטרסים וכו'? תמיר.

Sanchez

Member
כמה תיקונים תמיר... ראשית, בול הרצל האחרון שווה בדיוק את ערכו הנומינאלי (ערך נקוב) 2.50 ש"ח, מי שאומר אחרת, פשוט אל תקשיב לו. בול כלנית (ללא ערך- ז"א 1.30 נכון להיום), שווה לדעתי פחות או יותר אותו הדבר. לא ראיתי שמחירו ב EBAY חריג. שנית, בול הנגב במצב MNH נסחר ב EBAY סביב $100, סדרת בולי דאר עברי MNH (ערכים נמוכים) נסחרים סביב $60-$80, לכן לא נכון לומר שבול הנגב שווה עשרות מונים מבולי דאר עברי.

תמיר1991

New member
אריה -

עדיין, 2.50 ש"ח זה יותר מ- 1.50 ש"ח, שלטעמי זהו בדיוק השווי של בול הכלנית. אני לא רואה מישהו שישלם עליו יותר. לא חשבתי שבול הרצל שווה יות מ- 2.50 ש"ח: השירות הבולאי והמדיניות המטופשת שלו הרס כמעט כל אופציה לעליית ערך של בול זיכרון סטנדרטי, דבר שהיה די נפוץ בשנות השמונים והתשעים. וכאשר אמרתי "עשרות מונים" התכוונתי בעיקר לבול יחיד מהסדרה. כאשר כל הסיגרה יחדיו עדיין המחיר מעט יותר גבוה, לא עשרות מונים. זו הייתה כוונתי. בכמה נסחרת FDC שבלים מלאים של דאר עברי ערכים נמוכים
שבוע טוב, תמיר.

Sanchez

Member
תמיר, כמובן ש 2.50 ש"ח הם יותר מ 1.30 ש"ח ! אך אלו הם הערכים הנקובים. אף אחד מהם לא עולה יותר מהערך הנקוב שלו. זו כוונתי. אף אחד שניסה להשקיע בבול כלנית (גם אם קנה אלפים שלו) לא הרויח אגורה. גליון T/B של כלנית נסחר מעט יותר מערכו הנקוב. בערך 20%-30% יותר. FDC של דאר עברי שבלים מלאים גם כם מגיע לסכומים של כ $80, פלוס מינוס. אבל לא רואים אותן הרבה. יותר נפוצות FDC עם כל 9 הערכים (בלי שבלים), הן מגיעות ל $100 ואף יותר. יצא לי גם לראות לא פעם 9 ערכים עם שבלים על FDC, פה כבר מדובר על $2000 פלוס !!!

למעלה