אוסף בולים

avitalit

New member
הי תמר .

אשמח לנסות לעזור לך לברר מה יש שם באוסף . שילחי מסר ונתאם .

בּני

New member
עוד קצת

שלום תמר קודם כל אני מפנה אותך לשאלות הנפוצות ולמאמרים של הפורום, יש שם תשובות לחלק מהשאלות שלך. אם עדיין לא תמצאי שם את כל התשובות תחזרי לכאן עם כל מה שאת רוצה לשאול
דבר שני, למה בעצם להעביר/למסכור את האוסף ולא להמשיך אותו? אולי אם תתעמקי יותר בבולים עצמם תגלי שם דברים שמעניינים אותך... שמושכים אותך... שמרתקים אותך... דבר שלישי, אם תחליטי בכל זאת למכור או לתרום תנסי להעלות כמה תמונות של הבולים היותר מעניינים ואולי יצליחו פה לעזור לך. ואם אין אפשרות לתמונות, תמיד אפשר לקפוץ לאחד המפגשים שלנו ולקבל חוות דעת מקצועית מהמשתתפים. בהצלחה

doroni10

New member
"יש לי, יש לי".. לא כל הנוצץ זהב

ומצד שני לא כל העכור רפש. כפי שאמרו קודמי, ישנם מספר אפשרויות לבדיקת כמות כזו של בולים, תהייה גדולה או קטנה ככל שתהייה- אם לא מדובר במספר בולים בודדים אותם תוכלי לסרוק ו/או לצלם ולהציגם, הרי שאוסף שכזה דורש בדיקה איכותית יותר עם בעל קטלוג פרטי בתחילה ואחרכך אפשרי ללכת למעריך מקצועי- שכמובן יגבה תשלום עבור בדיקה שכזו. מתוך נסיון, כמעט בכל אוסף בולים, גם אם הוא אוסף ילדות, יכולים להסתתר בולים יקרי ערך- אם כי לרוב מדובר בבולים פשוטים. לפני כשנה ראיתי מודעה בעיתון שבה פרסם אדם שהוא מוכר את אוסף הבולים שלו ב 1000שח. הגעתי לראות במה מדובר והתברר שמדובר באוסף ישראלי משנות החמישים ועד סוף שנות השמונים בעיקר, כשרוב הבולים אינם במצב MNH אלא משומשים. למרות שאוסף זה נערך בקפידה בתחילתו- הרי שכאשר ראיתי אותו היה במצב מבולגן לחלוטין. מחירו של אוסף שכזה לא גבוה במיוחד, למרות שנות ההשקעה (ואחריהן שנות הזנחה) רבות. למרות שבקלות אדם היה לוקח חלקים מהאוסף ומשלם סכומים לא גבוהים, הצעתי לבעל האוסף ראשית לסדר את האוסף באותם אלבומים ריקים שברשותו- כך האוסף יראה משמעותי יותר ובעל רושם רב יותר על קונים פוטנציאלים. אבל בעיקר, עצם ההשקעה והסידור, ובסופו של דבר התוצאה הסופית המציגה אוסף נאה של מספר עשורים במדינת ישראל (שנות החמישים כאמור ועד סוף שנות השמונים) יכול לתת הרגשה טובה, ואפילו רצון עז לשמור את האוסף, שכן מכירתו לא תדלה סכומים נכבדים. גם באוסף כזה יתכנו למשל בולים עם טעויות שיכולים להקפיץ את ערכו של האוסף מבחינה כספית. אך כאמור ערכו הפילטילי רגשי רב יותר לעיתים מערכו הגשמי. דורון,

למעלה