אוסף בולים ענק..

c h i p c h i p

New member
אוסף בולים ענק..

סבא שלי אסף בולים כשהיה בחיים. האוסף שלו עבר אליי לאחרונה, ואף אחד במשפחה לא מעוניין להמשיך את האוסף. מכיוון שאני לא רוצה סתם לתת לו לצבור אבק חשבתי למכור אותו. מדובר על בולים ישראליים בערך מקום המדינה (אבל חסרים בו הבולים היקרים מסתבר) חלק מהבולים מסודרים באלבומים, ונראים במצב טוב. יש עוד כמה אלפים לדעתי, סתם בפיזור. ויש מעטפות יום ראשון וכו'. גם אם כל בול שווה אגורה עדיין יש שם כמה אלפים טובים של בולים. אין לי מושג איך להעריך את האוסף. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי (אין לי בעיה לצלם אם צריך) אם מישהו מעוניין לקנות מוזמן לשלוח לי מסר

תמיר1991

New member
נשמח אם תצלם לנו דברים שנראים לך

"שווים". מושג כללי תוכל לקבל בקטלוג בולי ישראל בקישור המצורף. תמיר.

c h i p c h i p

New member
אחרי שהתסכלתי קצת בקטלוג..

אז ככה - יש לי שני אלבומים מסודרים היטב שמתחילים בבול מועדים לשמחה ה'תש"א (1950) ונגמרים ביום הזכרון ה'תשל"ז יש לי את כל הבולים בין לבין מלבד בול הנגב ובול המנורה, וגם כמה מהגליונות ההפוכים שמצויינים שם. בנוסף יש לי גם את בול האוניברסיטה. חוץ מזה יש לי עוד כמה אלבומים בכל מיני מצבים עם בולים חתומים עם ובלי שובל, וגם בולים לא חתומים. מדובר על כמויות. יש לי גם ערימה של מעטפות יום ראשון, בערך מאותם שנים. יש להם ערך כלשהוא? חוץ מזה רציתי לשאול מדוע על חלק מהצמדים ההפוכים אין מחיר? (למשל סמלי ערים ב' צמדים הפוכים ועם פסי ביניים) האם זה אומר שהם חסרי ערך? תודה על העזרה. מצרפת פה כמה תמונות מהאלבומים.

תמיר1991

New member
זה גיליון נדיר, כ- 300 ש"ח שוויו.

הבולים הם ללא שובל, לכן מחירם אינו גבוה. תמיר.

c h i p c h i p

New member
איך אפשר להעריך את כל האלבום?

זה כמובן תמונות ספורות מתוך אוסף גדול ואני כמובן לא מתכוונת לפרק את האלבומים..

Sanchez

Member
גם זה נחמד... BONDS כ $3-$4 INDEPENDENCE 1951 כ $15 KKL כ $25-$40 תלוי במזג האויר ובמזל.

Sanchez

Member
זה כבר יותר מעניין !!! מחירי EBAY... UNIVERSITY כ $10 FESTIVALS 1950 כ $25-$30 MACCABIAH $25-$30 כל זה בהנחה שהם MNH.

Sanchez

Member
לא נדיר כל כך !!! ב EBAY יש כאלה כל יום. המחירים נעים סביב $10-$15 ל MNH.

ציפציפ שלום,

ברוך (או ברוכה) הבאה לפורום שלנו. במיוחד לכמוך, יש במערכת השאלות הנפוצות תשובה מסודרת ומלאה לשאלה ששאלת. תקרא/י, חזור/י אלינו עם שאלות נוספות, אם יהיו לך.

תשובות בגדול:

לא אעבור לראות בול בול ולתת לך מחירי קטלוג, את זה תוכלי לעשות לבד. מה שכן, אשלח אותך לקרוא את המאמר המצויין "כמה זה שווה", באוסף המאמרים שלנו. אני חושב שמאוד תחכימי ממנו. ברובם, הבולים שווים שקלים בודדים, אם הם עם שובל וללא חותמת. עם חותמת, עוד פחות. רוב מעטפות היום הראשון נמכרות המחיר של שקל האחת. כמובן, בשנים הראשונות יש דברים ששוים הרבה יותר, אבל מכונית לא תוכלי לקנות מזה. ניתן היום לקנות את כל אוסף בולי ישראל, מתחילת שנות החמישים ועד סוף שנות השמונים, בפחות אלף דולר. זה צריך לתת לך איזה שהוא סדר גודל. הרבה יותר טוב, כמובן, זה לשמור על האוסף, להמשיך את מה שסבא עשה, ולשמור עד שמישהו - הדור הצעיר- יגלה בזה עניין. אני בטוח שזה מה שסבא היה אומר.

c h i p c h i p

New member
לא ציפיתי לקנות מכונית

וקראתי את המאמרים שלכם. גם 2000 שקל יעשו אותי מרוצה פשוט אין לי ארון שלם (לבערך 10 אלבומים) וגם הבולים יכולים להתקלקל פה חשבתי שמישהו בטוח יהנה מזה יותר ממני. פשוט כבד לי לסחוב את כל האוסף לסוחר אבל אם לא תהיה ברירה זה מה שאעשה

Sanchez

Member
די נדיר, אבל... גליון TETE/BECHE של "הקץ לרעב" 1963 נסחר ב EBAY בתווכים של $200-$250. ישנם עוד כמה פריטים נחמדים, אבל כרגע לא עולים לי בראש. רוב הפריטים בין 1954-1985 מאוד זולים.

תמיר1991

New member
אכן אריה צודק.

מהשנים האחרונות נדירים יותר גל"ז ארדון לא מנוקבב, גל"ז מוזיאון הדואר לא מנוקבב (שניהם מ- 91') וקונטרס מהודר ישראל 1998. תמיר.

למעלה