אוסף בולים ישן

אנונוש

New member
אוסף בולים ישן

שלום חברים, בידי אלבום בולים מושקע ויפהפה אשר נאסף ונערך כנראה ע"י סבתי. לאחרונה הוא נתגלה בעלית הגג ועבר לרשותי. האלבום כולל ברובו בולים משנות החמישים והשישים של אופרות מפורסמות זמרים מיתולוגיים וקומפוזיטורים ומחולק לפי נושאים. וסופו מספר עמודים של בולי וותיקן ישנים. הבולים שמורים היטב בכיסים אישיים והאוסף במצב מושלם. איני אספן בולים ואין לי מושג מה שוויו הפוטנציאלי אך יש לי עניין למוכרו בשלמותו. מיילים עם תמונות ששלחתי לאספנים פרטיים באירופה (אותם איתרתי דרך חיפוש מקוון) ולבתי מכירות פומביות המתמחים בבולאות עוררו עניין וסקרנות. אך איני מעוניין להתקדם בלא מידע אמין על שוויו. איך מתקדמים? תודה אנונוש צילמתי את כל האלבום ואשמח לשלוח קובץ למי שמתעניין

® רן

New member
אנונוש שלום

אם תקרא אחורה בפורום תראה ששאלות בסגנון "מצאתי אוסף בולים ישן, כמה הוא שווה" חוזרות בפורום כל כמה ימים. בדרך כלל אנחנו מפנים לשאלות הנפוצות, למאמרים, ולאתר התאחדות הבולאים - ובדרך כלל אנשים מתאכזבים לגלות שמצבורים גדולים של בולים רבים שווים מעט מאוד. [URL='http://']אבל[/URL], וזה אבל גדול, המקרה שלך נראה לי שונה. אם באמת יש לך אוסף תימאטי (נושאי) מושקע, הוא לא נופל לקטגוריות הרגילות של מה שנקרא כאן לפעמים "אוסף ילדים". מאוד קשה להעריך שווי של אוסף תימאטי. אפשר להסתכל על האוסף בשתי דרכים: 1. שווי הפריטים שלו, בפרוק. כאן השאלה היא האם מסתתרים באוסף בולים נדירים, או שהוא רק סידור איכותי של בולים נפוצים. 2. שווי האוסף כמקשה אחת. כאן האתגר הוא למצוא אספן שיתאהב באוסף וירצה אותו. שווי נגזר מביקוש והיצע, והשאלה כאן כמה הביקוש - או, כמה אספנים בעולם מתעניינים בתחום והיו רוצים לקנות אוסף כזה שלם. אני ממליץ לך להראות אותו לכמה סוחרים כדי לגבש מושג ראשוני, ואז אולי לפנות לבתי מכירות פומביות (בארץ או בחו"ל) שמתמחים בנושא. והכי חשוב - תעלה לכאן לפורום תמונות של דברים שנראים לך מעניינים מתוך האוסף, ואז ייתכן שנוכל לעזור יותר.

lubia

New member
ובהמשך לאותו קו

גם לדעתי יש סבירות שמדובר באוסף איכותי (ולו בגלל שהבולים מוגנים בעטיפונים). מצד שני התיאור שלך - בולי שנות ה-50 וה-60 נשמע כבר פחות מבטיח. אני מציע להעלות כאן תמונות כדי שנוכל לנסות ולעזור. אילו תמונות? כדאי לשים 1-2 המראות עמודים אקראיים, אבל כדאי גם לנסת למצוא "שפיצים". ככלל, בולי מוסיקה משנות ה-50 וה-60 עלולים להיות ברובם מארצות מזרח אירופה, ואלה בדרך כלל זולים למדי. יוצא דופן, אם יש בולים כאלה שהם ללא נקבוב, כלומר בלי שינים. בולים כאלה יכולים להיות יקרים יותר. אם יש בולים ישנים יותר אז עדיף לסרוק אותם ולהעלות כאן, משום שיש סיכוי סטטיסטי שהם יקרים יותר.

avitalit

New member
ברוך הבא לפורום .

תוכל למצוא בקישורים ובמאמרי הפורום השונים מידע ראשוני על השאלה "כמה שווה האוסף שירשתי" . ובנוסף - ישנם בתי מכירות פומביות גם בארץ ותוכל לגשת אליהם ולנסות לקבל הערכה . "רומנו" "בן-עמי" ועוד .. אם תרצה פרטים נוספים שלח לי מסר . היות ומדובר ( מבלי לראות את האוסף אך כמתפרש מבין השורות) באוסף נושאי ממוקד - הייתי ממליץ בחום לברר בהתאחדות בולאי ישראל על אפשרות לקבל מהם מידע על אספנים "תימאטיים" שעניינם מתקשר לנושא האוסף שבידך ולנסות לעניין אותם או לקבל מהם סיוע בהערכת השווי .. בכל מקרה - נשמח אם תעלה לפורום כמה תמונות להתרשמות כללית ב ה צ ל ח ה . איציק

yblumann

New member
תגובה

לבולים שהוצגו אין ערך רב . בלונדון - עיר מגורי אפשר לרכוש בולים כאילו בפחות משקל לבול. למכור לסוחר ? בלונדון סוחר יקנה בולים כאלו ב 10-15% מהמחיר שהוא מוכר. נאמר כבר שבולים של רוסיה פולין הונגריה רומניה משנות ה 50/60 לא שווים הרבה בגלל כמויות ההדפסה שלהם. בולי בלגיה אחרי 1955 לא שווים הרבה . אני היתי ממליץ למכור דרך ה inernet לאחר שהאוסף יוערך על ידי מישהו שמבין בענין. Yoram

למעלה