אוסלו

אפרת*

New member
אוסלו

הסכמי אוסלו- בעד או נגד? האם היו חלקים בהסכם שהייתם משנים? האם הדעה שלכם בנושא השתנתה בשנים האחרונות? מה בעצם הביא לכישלונם [או שבעצם הם בכלל לא נכשלו?]?

sheikh yamani

New member
the oslo syndrome

be tismonet stockolm, ha nikhtaf mitaev be khotef shelo ve meagen alav be tismonet oslo, ha nirdaf mitaev be rodef shelo ve osse lo matanot kegon shtakhim, ve gam rovim she yukhal lirtsoakh oto be kalei kalut ve gam omer toda ve gam omer slikha ve gam meduke meod she assur lo leamshikh alla tismonet oslo hi tsura shel tismonet yeshu

אייל.נ

New member
אוסלו

שלום אפרת* מענין אותי לדעת מה בדיוק את יודעת על הסכמי אוסלו . עד כמה מקיף מה מכיל בנושאי צבא פוליטיקה מדניות חוץ ואסטרטגיה מדינית. תני לי תשובה ואתיחס לשאלתך ברצינות. אייל

aaa123

Member
מה שהביא לכשלונם הוא מהות הפרטנר

ההסכמים פשוט הופרו ולא היה גורם שיאכוף אותם. דוגמה אחת:היה בהסכמים סעיף שדיבר על הגבלת גודל המשטרה הפלשתינית ובפועל לא אכפו אותו והמשטרה הפלשתינית הרבה יותר גדולה ממה שאומר ההסכם. אני חושב שהדבר היה יכול להיות צפוי מראש בגלל מהות הפרטנר. לדעתי הסכם עם רוצח כמו ערפאת נידון מראש לכשלון. מה שצריך היה לשנות הוא לעצור את כל הפלשתינים שהיו אחראים לפגיעה במטרות אזרחיות כולל ערפאת ,ולתת לפלשתינים לבחור מנהיג שלא היה מעורב בקטע הזה.

למעלה