אוסטיאוארתרטיס

sipor

New member
אוסטיאוארתרטיס

שלום דוקטור, לפני כחצי שנה אובחנתי במחלת אוסטיאוארתרטיס , אני בת 34 וטופלתי על ידי ART50 וגם בזמן הכאבים נתנו לי סלקוקס 200. עכשיו התפרץ שוב הכאב וסלקוקס 200 אחרי שסיימתי את החבילה לא הקל עלי, האם יש תרופות אחרות ? דבר נוסף , אני מטופלת על ידי אורטופד, האם פניתי לרופא נכון או שצריך לפנות ראמוטולוג ? האם אתה מכיר תרופה (אפילו שאקנה לבד לא דרך הקופה) שעוזרת לעצור את המחלה ומפחיתה כאב, טובה יותר? ועוד שאלה אחרונה, האם אתה מכיר משהו שמומחה למחלה הזו שיוכל לעזור לי בצורה הכי טובה, אפילו פרטי , אני עדין כל כך צעירה, ומחלה מסוג זה כפי שקראתי באינטרנט מופיעה באנשים מאוד מבוגרים, לא ברור לי איך חליתי בה ואיך כדאי לי לשפר את בריאותי כדי שלא אצטרך לסבול כל החיים.. תודה מראש על תשובתך.

אוסטאוארתריטיס

אכן אבחנה של אוסטאוארתריטיס הנה דירה בגיל שלך ולכן זה מעלה שאלות לגבי דיוק האבחנה- כדאי להתיעץ עם ראומטולוג על מנת לאמת את האבחנה אם אכן מדובר באוסטאוארתריטיס- הטיפול מבוסס על תוספי מזון שמכילים גלוקוזאמינים, פיזיותפיה והזרקות למפרקים אך אני שוב מדגישה- כדאי בהחלט להתיעץ עם ראומטולוג על מנת לאשר את האבחנה

sipor

New member
תודה דוקטור אני אעשה זאת..

פשוט לא ידעתי שצריך לפנות לראומטולוג. האמת שלאמא שלי הייתה את המחלה הזאת, אבל זכור לי שרק בגיל יותר מאוחר. הרופא אמר לי שזה תורשתי והוא היה כל כך בטוח בעצמו, חזרתי על שאלתי מספר פעמים ואמרתי לו שזה נשמע לי מוזר, אבל הוא אמר שהוא בטוח ב- 1000% ואין בכלל שאלה, זה ברור כשמש מהצילומים... לצערי כמו שהוא אמר היה, ואכן חזר ההתקף אחרי חצי שנה.. השאלה, האם את יכולה לייעץ לי אם יש סוג של משכך כאבים, כי הכאב ממש מטריף אותי אני לא מסוגלת ללכת וגם בשכיבה כואב לי נורא. אודה על תשובתך המהירה.

המשך

זה לא יהיה אחראי מצידי להמליץ על משכך כאבים- בדרך כלל מקובל לקבל תכשיר אנטי דלקתי שאינו סטרואידלי כגון אטופן או CELCOX אך חשוב להתיעץ עם רופא לגבי זה- ובכלל אם את כל כך סובלת, את חייבת לפנות לעזרה- אסור להשלים עם המצב !

sipor

New member
תודה דוקטור בשנית.

אני לא משלימה עם המצב, איך אפשר להשלים עם כזה כאב? מקבלת עכשיו טיפול של אטופן + כדורים נגד כאבי חזקים במיוחד. לוקחת תוספי מזון של סולגר + ART 50 ׁ מקווה שהכפילות לא תזיק לי. ומודה לך מכל הלב על הזמן שהקדשת לי בתשובתך.. אני פוגשת אורטופדים כמעט כל יום.. היחס לצערי לא משהו, והכאב שלי לא מפריע להם כמו שהוא מפריע פה לך... לי הם אומרים שצריך לחיות עם הכאב. לכן אני מחפשת רופא פרטי שיוכל לעזור לי יותר ולא יעשה לי טובה. מבינה שאין באפשרותך להגיד לי שם של רופא מודה לך על זמנך עזרת לי מאוד.

למעלה