אוסטאומניה

nemesh1967

New member
אוסטאומניה

עשיתי בדיקת צפיפות העצם מיוזמתי. אני לא נמצאת בקבוצת הסיכון ( בת 37, מחזור תקין וסדיר, לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, שמנמונת, לא גובהה ) ובכל זאת תוצאות הבדיקה מצביעות על חריגה מהמצב התקין. אוסטואומניה שעד כמה שהצלחתי להבין מדובר במצב ביניים (בין מצב תקין למצב של מחלת אוסטופורוזיס). מה יכולות להיות הסיבות למצב זה? האם יכול להיות שכאב בגב התחתון נובע מבעיה זו ? האם כאב במפרק הירך הימני , בקימה משכיבה, ישיבת פיסוק, ישיבה מזרחית - יכול לנבוע מבעיה זו? האם כאב בעצמות כף הרגל אחרי הליכה מאומצת יכול לנבוע מבעיה זו? אשמח לקבל תשובות

מאסת עצם נמוכה

שלום לך, בדיוק חזרתי מכנס ובו הייתי בסימפוזיום על צפיפות עצם וירידה במאסת עצם. היה שם מרצה אחד שהיה מאד נגד המינוח של אוטסאופוניה. זו איננה מחלה, וזה אינו בכלל מצביע על הסיבה. זה גם לא אומר שהמצב בהחכרח יוביל לאוסטאופורוזיס קשה לאחר הפסקת המחזור. זה כנראה מאסת העצם שאליה הגעת בבגרותך (בדרך כלל בעשור ה-3). ולתוצאה הנמוכה מהממוצע יתכנו כמה סיבות: גנטיקה (סיבה חשובה מאד), ותזונה דווקא בשנים הקריטיות (במיוחד מיעוט בצריכת סידן). ולא, ממצא זה אינו מסביר את הכאבים שאת מתארת. אבל צריך לבדוק אם לא מדובר בבעיה סיסטמית שגורמת לך לכאבים כאלה, ואז לפעמים מצבים כאלה (כמו דלקת פרקים)מלווים בירידה במאסת העצם.

nemesh1967

New member
המון תודה ושאלת המשך- בעקבות בדיקה

אכן הגנטיקה כנראה עובדת נגדי וגם דיאטות חריפות שעשיתי החל מגיל 13 ואולי משפיעים על מסת העצם. אכן עשיתי בדיקות דם וגילו לי CRP גבוה מהרצוי 1.5 כשהרצוי בין 0-0.5 הבנתי שזה סוג של חלבון שמופרש כתגובת יתר של המערכת החיסונית בעקבות מצב של דלקת חריפה בגוף....או בעצמות/מפרקים או בעורקים...או זיהומים אחרים. מכיוון שהכאבים במפרק הירך ובמפרקי כף הרגל תואמים לסימפטומים של דלקת פרקים. אני מניחה שלקיתי בה. (כאבים דומים תוקפים אותי מידי פעם ללא מחזוריות קבועה). אני כמובן אלך לרופא. אבל האם זה יכול להסביר ירידה במסת העצם? מה הטיפולים שאת מכירה לבעית דלקת מפרקים ומה יכולה להיות הסיבה שכן אני צעירה יחסית המון תודה על התשובה .

זה כנראה בגלל...

שלום לך, אני לא מתכוונת להכנס לנושא של טיפול בדלקת פרקים. קודם כל תקבלי אבחנה. זהו תחום מאד רחב ויש לו מומחים משלו, ואני לא נמנית עליהם. לגבי הירידה בצפיפות עצם שיכולה ללוות מחלות פרקים יש מספר סיבות מלבד הטיפול עצמו (הרבה פעמים חולים אלה מקבלים סטרואידים), אני מניחה שרמה גבוהה של כל מיני חמרים הנקראים ציטוקינים אשר עולים במצב של דלקת יכולים להסביר את התופעה, במיוחד כאשר היא סמוכה לפרקים נגועים.

mirileh

New member
אם כבר מדברים על צפיפות עצם

רציתי לשאול משהו לגבי הטווח של התוצאות. האם תתכן תוצאה מעל +1? קיבלתי תוצאת T-Score של 1.3. הרופא המאבחן (זה שעובר על התוצאות מעבדה) כנראה חשב שמדובר ב-1.3 מתחת לאפס - ורשם לי הנחיה לפעילות גופנית ודיאטת סידן. האנדוקרינולוג שראה את זה אמר שבכלל מדובר ש1.3 מעל לאפס ושיש לי בכלל צפיפות עצם מעל לממוצע. ואני כבר מבולבלת - יש בכלל ערכי T-Score מעל 1+ ? חשבתי שזה בכלל מגיע לטווח עליון של 1+ (ולא יותר). (אל דאגה - אני פעילה מבחינה גופנית בכל מקרה וגם זרקתי את כדורי הסידן בכל מקרה - הם לא בשבילי).

בהחלט יכול להיות וזו ברכה

שלום לך, בהחלט קיים. לי למשל היה T score של +3 בעמוד השדרה. אנחנו ברות מזל מהבחינה הזו כי זה נותן לנו פור רציני לפני הירידה שתבוא עם הפסקת המחזור והגיל עצמו. אני רק תוהה על הרצינות של המקום שבו עשית את הבדיקה אם זה מה שכתב הרופא שמסכם את הבדיקה. הוא אמור להיות קצת יותר מרוכז. פעילות גופנית רק יכולה להועיל. אגב גם אם היה -1.3, זה היה בהחלט בנורמה ולא מעורר דאגה.

למעלה