אוסגוד שלטר

arbell

New member
אוסגוד שלטר

שלום, אני בת 15, ואני בכיתה י' =) בקיץ לפני שנה וחצי עשיתי תנועה לא טובה ברגל שמאל, ומאז הכל התחיל, התחילו לי כאבים בברך שמאל, האורטופד אמר שיש "אוסגוד שלטר", ונתן לי מרשם ל"דיקלופנק סודיום 1%" אני חושבת, במקביל נתן לי חגורה לברך, ואמר שאני יכולה להמשיך לעשות ספורט (רקדתי) כרגיל. לאחר כמה חודשים ראיתי שהכאב מחמיר, וכשהלכתי אליו שוב, הוא אמר שהתפתחה דלקת באיזור, ונתן לי מגן ברך. ראיתי שזה שוב לא עוזר אחרי פעמיים ביום חימום הברך, ובירכיה בזמן ספורט, והגיע למצב של כאבים חדים. הפסקתי לעשות ספורט, והכאבים נמשכו והגיעו למצב של אפילו אחרי הליכה קצרה של 200 מטר כואב מאוד, אני צריכה לציין שכל פעם האורטופד אמר "עוד חצי שנה זה יעבור". בנתיים נגמר הרבעון, והלכתי לאורטופד אחר (מכבי), לא הייתי מרוצה מהאורטופד שהייתי אצלו מסיבות כאלה ואחרות, והוא אמר גם "אוסגוד", רק שאמר שיקח לפחות שנתיים- שלוש עד שיעבור.. בנתיים הכאבים לא משתנים, יש לי עכשיו "אוסגוד" בשתי הבירכיים, ואני לא עושה ספורט (יש לי סוכרת נעורים, ובלי קשר זה ממש חשוב לי להמשיך, אבל אני לא מסוגלת מהכאבים) רציתי לשאול אם באמת אין יותר מה לעשות, כי בנתיים אני עם 2 בירכיים נפוחות (אפשר ממש לראות את זה), סובלת מכאבים.... ואם במקרה אתה מכיר ספורט שלא יפעיל יותר מידיי לחץ על הברכיים, שאני יוכל לעשות, או למי אפשר לפנות.. תודה מראש, ארבל

אוסגוד שלטר

שלום ארבל, האורטופד שטיפל בך צדק. זהו הטיפול המקובל במחלה. מדובר בכאבים שמקורם דלקת באזור חיבור גיד הפיקה לאזור הצמיחה העליון בעצם השוק. הסיבה לכך היא בד"כ פעילות גופנית - מאמץ. שם נרדף למחלה הוא Jumpers' knee או ברך של קפצנים. המחלה בד"כ חולפת לבד עם מנוחה עם סיום תקופת הגדילה. בצילומים אפשר לראות סימני הסתיידות באזור קצה גיד הפיקה במקום בו הוא מתחבר. את זקוקה לקומפרסים קרים, מנוחה וסבלנות. מקווה שעזרתי, בברכה,

ננו9

New member
קטן עלייך, ארבל

הי ארבל אכן, אוסגוד שלוטר היא בעסה של "תסמונת" (מה לעשות, ככה קוראים לזה
) וכמו שאמרו הרופאים זה לרוב נמשך שנה-שנתיים-שלוש, עד סוף תהליך הצמיחה בערך..מה לעשות. בעסה, נו. אבל מה בדבר שחייה? המים עושים טוב לנפיחות וזוהי פעילות אירובית מבורכת, אם כי משעממת.. אולי פעילות בחדר כושר (חוגי פילטיס, יוגה, התעמלות מזרון) או כל פעילות אחרת שיש במסגרת העירייה או ביה"ס... נכון לעכשיו הכאבים והנפיחות לא יעברו אם תעסקי בספורט, בריקוד ובמחול, ואם את בכיוון של פעילות אחרת כדאי לחפש משהו שיתאים לך.. תרגישי טוב חנן נ.ב. - מה הנוער אומר: השביתה טובה או לא?

arbell

New member
תודה =)

תודה על העיצות, אני חושבת שאני אנסה את עניין השחיה, לפני שרקדתי שחתי משהו כמו 5 שנים, יהיה אולי נחמד לנסות שוב :) ולגביי השביתה אני אישית חושבת שכמה ימי חופש זה נחמד, אבל לתקופה הארוכה בסך הכל זה כן מזיק, אני מעדיפה את החופש שלי בחגים או בקיץ בכל מקרה, ולגביי המורים אני באמת חושבת שהשינוי צריך להגיע, ושהמשכורת שלהם מבזה, אבל יש מורים, לצערי יצא לי להכיר כמה כאלה, שפשוט לא מגיע להם להיות מורים, והם בושה אפילו למערכת החינוך שלנו...

ננו9

New member
אחלה של תשובה

קטונתי.. עוד מעט כבר חודש של שביתה איזו מדינה

למעלה