אונס: פשע מלחמה

נעה גל

New member
אונס: פשע מלחמה

תוכנית בשם זה היתה היום בערוץ 8 (בטח יהיו שידורים חוזרים אני ממליצה לראות). מדובר על הצורך שהעולם יכיר בעובדה שבמלחמות האחרונות (ברואנדה ובעיקר ביגוסלביה) השתמשו באונס נשים (וגם בהתעללות מינית כנגד גברים) ככלי נשק לכל דבר. ההוראה לאנוס הגיעה "מלמעלה". הערכה הרישמית היא (כלומר, במציאות מדובר על הרבה יותר מקרים) שבתקופה של 3 חודשים נעשו 250,000 מקרי אונס בנשים בלבד (הערכה מתבססת על מספר התינוקות שנולדו בתקופה זו, כ-2500 * הסטטיסטיקה הטוענת שהריון אחד נוצר על כל 100 פעמים של קיום יחסי מין). אחד המשפטים הקשים שנאמרו בסרט היו ע"י גברים שעברו התעללות מינית קשה ביותר (כולל סירוס ע"י זה שנשך אותם אדם אחר) והוא (ציטוט לא מדויק): "שכאשר גבר נאנס הוא מושפל עד לרמה שהאישה נמצאת בה".

אורלי_ל

New member
לא הבנתי את המשפט האחרון

האם כשגבר נאנס הוא מושפל כי הוא מרגיש כמו אשה?

נעה גל

New member
נתחיל עם זה שהציטוט שלי לא מדויק

כך אני זוכרת אותו, הרעיון היה אבל, שרק כאשר גבר מושפל ונאנס הוא מגיע לרמה בה נמצאות הנשים. מה שמצביע שפמינזם שם לא בראש העדיפויות שלהם. בלשון המעטה.

מירה ח.

New member
זה נשמע כמו

אמירה הבאה ממקום בו נאמר שהגבר מאבד את תחושת העליונות ה"טיבעית" שלו. בחברה (סרביה, בוסניה, וכד´) בה האישה היא יצור מישני, חסר זכויות, הנתון למרותו של הגבר, להיות מושפל ולאבד שליטה ואדנות על גופך, מוריד אותך לרמה בה נמצאת האישה ביום-יום. נראה לי כי זו הכוונה במשפט זה.

augustus

New member
גם אני זועזעתי מהמשפט

פמיניזם בראש העדיפויות? הם נמצאים במלחמת הישרדות, קשה לצפות שיחשבו על הזכויות למיעוטים. מעבר לכך, יש כאן בורות מדהימה (שהייתה אף מנת חלקנו עד לא מזמן) בכל הנוגע לחווית האונס. מה שרק ממחיש עד כמה הסבל של נשים לא מעסיק את אף אחד, ועד כמה חשובה ההסברה בנושא. כולי הערצה לשלוש גיבורות הסרט

ראיתי וזועזעתי והדבר החשוב הוא

שאולי לא כלכך ברור בהודעתך, שביצוע אונס לפי פקודה וע"י חיילים מהדרג הנמוך, הפך שם לאמצעי בו השתמשו להבריח את האוכלוסיה האזרחית מהכפרים ומהישובים הקטנים, להופכם לפליטים, ליצור דמורליזציה קיצונית ולפרק את המשפחות שעדיין נשארו מאוחדות. השפלת הגברים הנאנסים בחברות שוביניסטיות, ברורה וקיונית במיוחד, שהרי את הנשים משפילים ע"י אונס, שולטים בהן ומטביעים בהן חותם. כשדבר כזה קורה לגבר, שאמור להיות בצד השולט - ההשפלה בעיניו ובעיני החברה - היא קיצונית פי כמה וכמה. נזכרתי בסרט/ספר "גברים במלכודת": הנושא הזה מודגש שם.

ציפי ג

New member
גם אני ראיתי אתמול תכנית שהדגישה

לדעתי, את הבעיתיות בנשים מוכות. זו היתה תכנית על נשות רוצחים, והשתיים שאני ראיתי עליהן, נישאו לרוצחים לאחר הרצח. שתיהן היו מאוהבות ברוצח, בצורה מביכה, כאילו הרצח היה כלא היה. אבל המביך עוד יותר, והלא מובן לי, היה התמונה של האשה הבאה לבקר את בעלה מצוחצחת ומלובשת, ותולה בבעלה עיני עגל מאוהב (סליחה על הביטוי) בעוד הוא מספר איך באחד מתקופות התנאי שנתנו לו כדי לנסות את חייו מחוץ לכלא , הוא היכה אותה. בשלב זה העברתי לבעלי את השלט שישחק בטלויזיה כרצונו. איך יכול להיות מצב כזה שאשה מתאהבת ברוצח, וגם לאחר שהוא מוכיח לה שהוא לא שב למוטב, וממשיך לפגוע גם במי שתומכת בו לאורך כל הדרך, היא עדיין נשארת באותו מצב?

טל קר

New member
ההמשך העגום של הנשים הנאנסות-

ביגוסלביה מכיון שבחלק ניכר מהמקרים הכפר שלהן לא מוכן לקבל אותן חזרה אחרי שנאנסו או נלקחו למחנות אונס, כי חולל כבודן, הן נאלצות לגלות מכפרן, וחלק ניכר מהן נאלצות לעסוק בזנות כדי לשרוד.

טל קר

New member
והנה מה כתוב על נסיון האונס

בשירותים "החיילת עדין אינה משתפת פעולה עם חוקריה. החיילת נמצאה על ידי מאבטחת בשירותי הנשים בתחנה, כשמדיה קרועים ומופשלים, וידייה רגליה ופיה קשורים בנייר דבק. על בטנה נחרתבה הכתובת בשם האהבה ועל כל אחת מידיה נחרתו בסכין סימני איקס. החיילת פונתה על ידי מד"א לבית החולים איכילוב בתל אביב עם פגיעה גופנית קלה אולם תחת טראומה קשה... לבקשת הרופאים הוחלט לא להציג לה שאלות ולהמתין עד שמצבה הנפשי והרפואי יאפשר את גביית עדותה ... סגן מפקד מרחב ירקון ניצב משנה מאיר זר, אמר אמש למעריב: "כל עוד היא לא תרגיש טובלא נדע מי נגד מי. עד שהיא תדבר לא נוכל להתקדם בחקירה. במשטרה לא שוללים אפשרות שהחיילת הכירה את התוקף בשל מערכת יחסים מהעבר, או שהוא חיזר אחריה תקופה ארוכה ונענה בשלילה. המשטרה אינה שוללת אפשרות כי היא בדתה את האירוע. "באירועים כאלה חושבים גם על האפשרות הזו. עד שהיא לא תדבר, אף פעם לא נפסלות השערות כאלה" אמר למעריב קצין בכיר"

אורלי_ל

New member
וואלה?! בטח היא גם קשרה את עצמה

איזה טפשות וחוסר רגישות גם יחד... מילא שיחשוב מה שהוא רוצה, אבל שה"בכירים" האלה ילמדו לבלום את הפה הגדול והטפש שלהם. אידיוט. פשוט לקרוא ולבכות.

aaa123

Member
שמו של הקצין הבכיר לא פורסם כך

שאינני מאמין לידיעה,ונראה לי יותר סביר שמדובר בסילוף של העיתונות. בכל מקרה אני חושב שרצוי שעיתונים לא יפרסמו כאלה שטויות אלא במקרה שהם יכולים לפרסם שמות של אלו שאמרו אותן.

אורלי_ל

New member
לא נראה לי

יש גבול גם למה שאפשר לסלף. ואני מסכימה אתך בכל ליבי בעניין ההצעה שלך, רק שזה לא ילך, כי אז גודל העיתון יירד לחצי אם ישמיטו את כל ה "גורם בכיר מוסר...", "מקורבים לשר אומרים..."

נתתי קישור לידיעה מהבוקר

בשירשור אחר כאן (על האשה שנרצחה בידי בעלה). מה שמדהים הוא התזוזה בתאור המקרה - מנמצאה כפותה וחסומת פה ועד "התלוננה" על נסיון אונס. אגב - איך היא התלוננה אם איננה מדברת ? שפת הסימנים ?

אביא

New member
יש גבול- היא תנועה פוליטית

לעתונות הישראלית מנסיון אין שום גבולות.

למעלה