אוננות ושיער לבן..

amichair

New member
אוננות ושיער לבן..

שלום, אני בן קרוב ל-17. יש לי שיערות לבנות מאז שהייתי בן 13, ככה שיש לא מעט כרגע, מפוזר.(הייתי אומר 2-3%) התחלתי לאונן מאז גיל 11, די הרבה. לפעמים פעם ביום, ולפעמים 5.יותר בחופשים. לאחרונה נמאס לי מזה והגעתי למסקנה שהבעיה היא האוננות. הגעתי לשאלה הזאתי: http://wiki.answers.com/Q/Can_gray_hair_turn_back_to_its_normal_color תשובה אחת שם אומרת, שלפי הרפואה הסינית שיערות לבנות עלולות להיגרם כתוצאה מבעיה בתפקוד הכליה, מחסור ב"ג'ינג". ושאם מפסיקים לזמן מסוים השיער יכול לחזור לצבעו המקורי. יש לציין שאין במשפחה שלי היסטוריה של הלבנה בגיל צעיר. אני הכי צעיר ולשאר האחים ואחיות שלי אין, כולל אחד בן קרוב ל-29(בלונדיני). מלבד זה, אני שוקל רק 55 ק"ג בגובה 1.73-5 בערך. לאחרונה התחלתי לקחת מולטי-ויטמינים למרות שתהיה לי בדיקת דם רק בשבוע הבא. כמו, כן אני די חסר-תיאבון, הה שגורם כנראה למשקל הנמוך שלי. שמעתי שאנמיה מובילה לשיער לבן, ושחוסר התיאבון הוא אחד התסמינים. ככה שגם את זה אני הולך לבדוק. לאחרונה הבנתי את הסיכונים ולא פלטתי זרע כבר 5 ימים בערך. אז, האם התשובה שמצויה שאלה למעלה אכן נכונה
האם אי שפיכת זרע עשויה להביא להפיכת השיער מלבן לשחור

squalus

New member
אין קשר לאוננות

הצבע בשיער מתקבל כאשר תאים הנמצאים בזקיק השיער שנקראים מלנוציטים מייצרים פיגמנט הנקרא מלנין. כאשר התאים מפסיקים לייצר מלנין, השיער גדל ללא פיגמנטים ונראה לבן או אפור. יש סיבות שונות שהתאים מפסיקים לייצר מלנין. וזה יכול להתחיל בגיל מאוד מוקדם, אפילו בגיל 10. בהרבה מקרים זה עניין תורשתי, אבל אם אתה אומר שאין במשפחה שלך היסטוריה לכך, זה יכול להיות גורמים רפואיים שונים. מחסור בויטמין B12 זו סיבה נפוצה, אתה טבעוני? בבדיקוות דם בדקו לך ויטמין B12? בעיות בפעילות בלוטת התריס גם יכולות לגרום לכך, וגם תת-תזונה. אבל בכל מקרה, לשפיכת זרע אין שום קשר לייצור מלנין.

freearth10

New member
חוסר משקל/ תיאבון/צבע/דם..

היי amichair , יש לך כרגע חוסר איזון שבא לידי ביטוי בחוסר תיאבון, חוסר צבע, חוסר דם, חוסר משקל. רצוי לבדוק מה הסיבה שהביאה את החוסרים האלה כדי שהם לא יתגברו ויביאו לעוד תסמינים אחרים. ולעזור לך להחזיר את האיזון שוב לחייך. לדעתי חוסר הצבע וחוסר בסיפוק מיני הם שני ביטויים שונים של אותו הגורם ובו רצוי וכדאי לטפל. מאיה

אוננות מחלישה את כושר החיסון הטבעי +

amichair יקר, חביב וחבר צעיר -
הגעת למסקנות ברוכות. קראתי גם את הקישור שהבאת בדבריך. מקווה שגם תשובתי לך, ואחרות, יסייעו לך ויובילוך לדרך המלך - כראוי לך, שנולדת לחיות כנזר הבריאה - מגיע לך הטוב ביותר, הנפלא ביותר, הבריאות הטבעית בנאמנות יפה. והחיסון הטבעי, כשנחלש, גורר בעיות רבות נוספות - הכל לפי אופי וסוג ההחלשות וסיבותיה. החיסון הטבעי - זו המתנה הנפלאה ביותר שקיבלנו מבורא העולם, שמסייעת לנו להישאר בריאים. היא מתפקדת כמו תמרורים בדרכים - מתי לעצור, מתי להאיט, מתי לעשות סיבוב פרסה, מתי לפנות ימינה/שמאלה , מתי אנחנו באזור בנוי, מתי בשטח פתוח, מתי בכביש מהיר ועוד דוגמאות לרוב. ב-21.9 נפתח שרשור בנושא האוננות - כדאי לך לעיין בו, חבר יקר. כדאי ללמוד מה לעשות עם האנרגיות שלנו לחיים מאוזנים. כך, נהיה שבעי-רצון, שמחים ומאושרים. איזון יאפשר לנו לדעת מתי לעשות כל דבר ועניין - מתי להתחיל ומתי להפסיק ובאיזה מינון - לבריאות איתנה - רק בשמחה ובטוב-לבב. דיכוי היצר גם הוא שגוי ועלול לגרום לדיכאון ועוד. ויצר המין הוא אחד משני היצרים החשובים ביותר לקיומינו. יצר המין ויצר האכילה. יחסי-גומלין יש בין שניהם. לטוב ולרע. ו-לטוב. הבשורה הטובה היא שתמיד אפשר לחזור בתשובה. בכל רגע נוכל לבחור בחירה טובה יותר מקודם ולהתנהג בשפיות הדעת יותר לבריאות נכונה יותר ויותר. תאכל פירות וירקות רעננים וטריים - ובצורתם הטבעית כמה שיותר - כולל שקדים, אגוזים, גרעיני-חמניות ודלעת - במגוון עשיר. התיאבון בא עם האכילה - כך נוהגים לאמור - וזה מוכיח עצמו. זאת כאשר אוכלים מזון בריא ורענן - שנכון לגופינו. ובעניין יצר המין - שבוודאי מעשה רצוי בבריאה - נאמר - "איבר קטן יש באדם. מרעיבו - שבע; משביעו - רעב". ויש כאן מלכוד. והכל תלוי לא רק במינון. יש לקחת בחשבון את איכות העשייה, העיתוי ועוד מרכיבים. ומשפט זה מתאים למי שחייו מועשרים עם עניינם נוספים רבים ומצבו הרוחני-הנפשי-השכלי מתקיים באיזון. בגילך, חביבי, עליך להיות פעיל חברתית, תנועתית, רוחנית - לבנות עצמך בתוך החברה ולא להתבודד. חוסר תיאבון הוא ביטוי לדיכאון. עליך לבנות את עצמך - אישיותך - מי ומה אתה, מה אהבת לעשות בילדותך ולשוב למעשים נכונים שיבנו אותך מנער לבחור איתן, נאה, חזק, גיבור בשמחה. נער = מי שמתנער מאחריות ומנער את גופו ומשחררו - כמו שמנערים בגד, שמיכה - אתה בראשית שנות התבגרותך בחור = מי שבוחר. איש צעיר. למד לבחור נכון - מה עיקר ומה טפל. מה נכון וטעים ומתאים - ומה תפל וחסר טעם . לכל גיל ותקופה בחיינו יש את המעשים, המנהגים, האחריות והבחירות שנכונות. ולכשתתבגר, בע"ה, תמצא בת-זוג מתאימה, שעמה תבנה בית נאמן בישראל, בנין עדי-עד - לתפארתך, לתפארת משפחתך, לתפארת עם ישראל לדורותיו. ובינתיים - רקוד, שיר, זמר, קפוץ, דלג, שחה, למד בבית-הספר - ושים-דגש על ההיבטים בבחינת, חנוך לנער על פי דרכו. החיים מלאים בהמון נושאים ומעשים ולא רק מין, שכשנעשה בדרך המוטעית - מערער את בריאותינו הנפשית והגופנית. לכל עת - אמר שלמה המלך. כן, אוננות - בכל גיל ובהגזמה, שמביאה להתמכרות - יכולה לגרום להלבנת השער, לנשירתו, למחלות עיניים ועד עיוורון, לנשירת השיניים, להתמוטטות המערכת החיסונית, למצבי-נפש ורוח ירודים ומעוותים, ועוד. ופגשתי והכרתי - ממש מקרוב ולאורך שנים רבות ובגילאים שונים - אנשים, שניזוקו קשה מאונות ודי-איבדו את חייהם - מעין התאבדות עצמית. מקור האוננות בהגזמה - שעמום נפשי-רוחני-שכלי, שמחלחל מבלי-משים, כי פתחנו את הצהר לכך. פתח צהרים - לשון צהריים, שבה השמים פתוחים לרווחה להתגלות השמש במלואה ובעצמתה הנפלא. אין-סוף תחומים, נושאים ועניינים תמצא - העולם מלא וגדוש ביופי, חן, זרימה רעננה בנוף - גם החיצוני לנו - שתפנימו לנשמתך - ותתעשר. בברכת שנה טובה תשע"ב = תתגשם ותתהווה, שמירה-שופעת, ערנית-עוגנית, בבריאות ברוכה שנת שלום פנימית בנאמנות לטבע בבריאה ברעננות מצליחה,
שלומית נצח

nightriders

New member
חז"ל אמרו פעם משפט בסגנון

אוי לו לבית שחלונותיו פתוחים אל החושך... (אינני בטוח אם זה הציטוט המדויק). יותר מכל התגובה שלך מעציבה אותי. עצוב..... עצוב שגם בשנת 2011 לאחר שעברנו רבות (ובכלל זה כיבוש החלל, מהפכת התקשורת והמידע גילוי ה DNA ועוד ועוד ועוד......) קיימים אנשים בעלי דעות חשוכות כאלו. חסר היה רק שתאמרי שעליו לירוק בכל פעם שהוא רואה חתול שחור...

חז"ל אמרו הכל - לכל הכיוונים

למשל:- מצא אישה - מצא טוב ו- מוצא אני את האישה מר ממוות = מה נכון יותר ? שתי האפשרויות נכונות, תלוי בניסיון של כל אחד ואחד. ומי שקורא, באמת, בעיון את דברי - אמור להבין - כי כתבתי בגלוי ובמפורש - שכל הנזקים מקורם בהגזמה ומתוך התמכרות, שהיא למעשה איבוד שליטה. כל מה שניתן לעשות עם הגוף יכול להיות בסדר. ותלוי במינון ובאיכות. ואני עומדת מאחורי כל מילה וכל כוונה. ואם אווכח שטעות במחשבתי - בקלות ובכבוד אודה בטעותי. וכמו, שאומרים: היכן שישנם שני יהודים - תימצאנה, שלוש דעות. וכל אחד לפי אמונתו, ניסיונו, חינוכו, גילו, ועוד. גילי, כמעט, פי שניים משלך, וכסטודנט ורווק - וודאי, שתהיינה לך דעות על פי ניסיונך שצברת בשנות חייך-שלך והיותך מה שאתה - ואני מכבדת אותך על כך. ואני מכבדת את אי-יכולתך להסכים עם דברי - זה ממש בסדר מצדי - אינני נעלבת ולא מושפלת. הבה ונדבר שוב, כשתגיע לגילי. ואמרו חז"ל גם - אל תדון את חברך - עד שלא תגיע למקומו. והיות ואין סיכוי שנגיע זה למקומו של זו, וזו למקומו של זה - אפשרי שלעולם יהיו חילוקי דעות בינינו כך, בנוי העולם, מאז ומתמיד. ואני סבורה - שלעולם כך יהיה העולם וגר זאב עם כבש, וגדי עם נמר ירבץ - רק לאחר בוא המשיח. ובינתיים שלום שקיים בעולם, על-פי-רוב שלום קר הוא בין רוב אומות העולם. מאחלת לך בכל לבי שנה טובה ומתוקה שנת בריאות איתנה בנאמנות לטבע ולנוף היפה בשמחה עם אור נאה ומבלי להסתנוור מעצמתו הגדולה בכבוד ובהוקרה לך, חבר יקר ומכובד בהערכה,
שלומית נצח

nightriders

New member
מלים מלים מלים

פשוט גיבוב של משפטים ומימרות ללא קשר וללא רלוונטיות......... אם זה כל כך מעניין אותך אני כבר מזמן סיימתי את חוק לימודי וגם אינני רווק (לא כולם טורחים לעדכן את הסטטוסים הללו), אבל גם אם כן - ממש לא ברור לי כיצד זה רלוונטי לנושא. גם לא ברור עניין הגיל שלך שעולה על שלי (ובכלל כשאדם מציין את גילו כחלק מחיזוק טיעוניו זה באמת אומר שכבר אין לו מה לומר). אנו מדברים על עובדות ולכן כל מה שאמרת פשוט לא רלוונטי... מאחל גם לך שנה טובה, ובהזדמנות זו החלמה מלאה...

0 אור 0

New member
ממש לא

אוננות היא פעולה טבעית , והיא פתרון מצוין לצרכים המיניים המתפתחים כאשר אין לך יכולת להיות בקשר מיני טוב ומספק. נכון שהפרזה באוננות - מישהו שעסוק רק בזה יומם ולילה יכול להתיש, ובעיקר מעיד על אובססיה לא בריאה כשלעצמה ויחד עם זה אולי יהיו תופעות שונות של עייפות וחולשה - אבל ממש לא עיוורון, הלבנת שיער ושאר ההפרזות. ההתנזרות המוחלטת, למעט מקרים של תהליך רוחני שכולל גם התנזרות מבוקרת ועבודה על האנרגיות, אינה בריאה במיוחד - ולראיה קרי הלילה שמשחרר את הלחצים שנוצרים ממנה. לא יודעת מה הסיבה לשיער הלבן - יתכן שהאנמיה תורמת לכך ויתכן שהגורם אחר, אבל לאחר שתמצה את הבדיקות של הרפואה המערבית, אני מציעה לעשות יעוץ הוליסטי קצר שבו תאמץ אורח חיים בריא יותר שילווה אותך לבריאות איתנה יותר במשך כל חייך. אם אתה מתחבר לרפואה סינית, אז בהחלט אפשר בכיוון הזה או לנטורופת או כל שיטה שאליה אתה מתחבר.

Gidi Shemer

New member
מחזק את דבריה של אור

אין כל קשר בין אוננות לנשירת שיער, צבע שיער, עיניים טרוטות וכו'. מבלי להיכנס לענין התזונה הנכונה והרפואה המשלימה, כל קשר בין אוננות לבין מערכת החיסון שלך או בין אוננות למצב המלנין שלך בשערות הוא מקרי בהחלט.

למעלה