אוננות אצל ילדים

shshnitz

New member
אוננות אצל ילדים

בתי כמעט בת שלוש ונוהגת לאונן כל הזמן, בגן ובבית, על פינות שולחן וכסאות. אני לא נוהגת להתרגש אבל נראה לי וגם לגננות שהיא מפריזה עם הענין. מה עושים?

גרא.

New member
בעיקרון לא עושים כלום,מאחר והאוננות

אופיינית לגילה,כאשר ההפרזה מעידה על כך, שהיא טרודה יותר בספוק הצורך שלה, מאשר לתשומת לב הסביבה למעשיה. הערות מרובות, עלולות לגרום לה לרגשות אשמה בשל האוננות,העלולות בטווח הרחוק יותר, בבגרותה, להשפיע לרעה על זהותה,ובעיקר תפקודה המיני.יתר על כן, היא עשוייה ללמוד שהיא יכולה לקבל תשומת לב מעל למקובל, דרך האוננות,דבר שיהווה תמריץ להמשיך,ולעשות כן,לאו דווקא עקב הצורך לזה, אלא הרצון לתשומת הלב. לכן כפי שציינתי,תני לה לעבור את התקופה הזו, שאינה ארוכה מדי,ובקשי מהגננת שלא להתרגש כמוך, ולא לדאוג.אגב, בגן אם הגננת כל כך מוטרדת,כל מה שהיא צריכה לעשות זה להפעיל את הילדה ביצירה,או בכל עיסוק פעלתני אחר..כך ידיה לא יהיו פנויות למעשה האוננות.

shshnitz

New member
תודה על התשובה ועוד...

אנחנו לא מעירים ולא מפריעים לה בכלל, כשמפנים את תשומת ליבה ליצירה בגן היא עובדת עם כולם וחוזרת לאוננות. הגננת פנתה למפקחת שלה וזו אמרה לתת לה לעסוק בפעילות מים ובוץ למרות שאיני מבינה את הקשר, עוד אמרה לה לפנות לייעוץ מקצועי. אני עוסקת בחינוך ויודעת שאוננות היא חלק מהתפתחות הילד, רציתי לדעת עד כמה עצת המפקחת יעילה ונכונה. שוב המון תודה עבור התשובה.

גרא.

New member
עם כל הכבוד למפקחת,בנושאים הללו

אני נתקל בשכיחות אמנם לא רבה בגנים..וכאיש מקצוע,המדריך גננות, דהיינו נותן ייעוץ מקצועי,והעמדה שבטאתי בתגובה הראשונה, זוהי עמדתי בצורה עקבית וחד משמעית...תפקידי אינו לחוות דעה על המפקחת, וודאי לא לקבוע אם עצתה יעילה ונכונה.אלא לחוות דעה מקצועית אובייקטיבית,וזו כאמור דעתי.

למעלה