אונאמי- המלצה

אונאמי- המלצה

הייתי הערב באונאמי, הסושי הכי טוב שאכלתי בחיי, באמת! אני לא זוכרת כבר מה לקחנו, היו כ"כ הרבה רולים. היה עם דניס, שרימפסים, ילו טייל, טונה אדומה (מדהימה) ועוד ועוד ועוד... במילה אחת- מושלם. שווה כל שקל. לקינוח היה סורבה תה ירוק- מגניב וטעים. הדבר היחיד שלא היה טעים היה הסאקי החם. אבל האוכל- טו דיי פור....

meravbr

New member
../images/Emo45.gif

הפרפה תה ירוק - אחד הקינוחים הטובים שטעמתי...

איריסג

New member
אכן הסושי הכי טוב. אבל....

אין ספק שהסושי באונמי הוא באמת הסושי הכי טוב בארץ, ואפילו אני מוכנה בשל כך לספוג את המחירים במסעדה. (אגב - שם יש גם את אחד הקינוחים המדהימים לטעמי, שרק מעט מסעדות יפניות מגישות - אגאדנגו...). אלא שבאונמי יש בעיה קשה - המסעדה ידידותית רק למעשנים. להזכירכם, במדינת ישראל יש חוק שאסור לעשן בו במקומות ציבוריים ובכלל זה גם במסעדות, אלא אם הוקצה חדר סגור ונפרד למעשנים! נכון שבהרבה מסעדות בארץ (למעשה ברוב המקומות בארץ) החוק לא נאכף, אבל הביקור האחרון שלנו באונמי הגדיש את הסאה, ובאמת שם ללעג את החוק: יש באונמי אזור ללא עישון. בתיאוריה. אלא שהאזור הזה נמצא באמצע המסעדה - ומסביב מעשנים בלי הכרה. הכי מגוחך זה הבר: החלק האמצעי שלו - ללא עישון. החלקים בצדדים - למעשנים. אנחנו ישבנו במושבים הקיצוניים בחלק האמצעי. לכאורה - קיבלנו את מבוקשנו - שולחן באזור ללא עישון. אלא שהבחורה שישבה צמוד אלי, בזוית של 90 מעלות, היתה ב"מעשנים" . ומאחוריה - שולחן ענק שכולם בו מעשנים. אז מה בדיוק "לא מעשנים" במסעדה???? זה ממש לעשות צחוק מהחוק וגם מהאורחים הלא מעשנים של המסעדה. חזרנו אחרי שעתיים מסריחים מסיגריות כאילו בעצמנו גמרנו קופסא. לא נהנינו מהאוכל שהיה אפוף כולו עשן ונשבענו שאנחנו לא חוזרים לשם. ראוי שאנשי אונמי יידעו כל מי שמבקש שולחן ללא עישון שהדבר הזה קיים רק במוחם הקודח של מנהלי המסעדה ואין לו שום אחיזה במציאות. מעתה מסעדת הסושי החביבה עלינו היא "ראנינג סושי" בהרצליה. שם האזור ללא עישון (שהוא הגדול יותר) הוא חדר נפרד ומרווח. וגם הסושי מצויין. וגם יש אגאדנגו....

mars4

New member
הסושי הכי טוב ... בלי אבל!

אבל בכל זאת תגידי.. איך אפשר להנות מסושי טוב, מלווה בכוס סקה (למרות שלא כולם אוהבים) או יין משובח בלי סיגריה? זה יותר גרוע מזה שנגמרות הסגריות בדיוק שניה לפני האורגזמה האחרונה (אחרונה לאותו סשן כמובן...)

איריסג

New member
אפשר ןעוד איך

ןאם את רוצה לסרטן לעצמך את הריאות - שיבושם לך. אבל למה אני צריכה לסבול????? יש חוק במדינת ישראל. תתמודדו איתו. מה שלא מובן לי זה איך הישראלים מצפצפים ציפצוף ארוך ואגואיסטי על החוק כשהם בארץ, אבל מתנהגים כמו ילדים טובים כשהם בחו"ל. האם כשאת אוכלת סושי בחו"ל ואסור לעשן במסעדה את גם מצפצפת על כולם?

ננה f

New member
אם

אם זה היה רק העישון להתלונן עליו, היה נחמד פה נורא.

שח_מט

New member
שווה כל שקל???

באונאמי הסושי הטוב בארץ ללא ספק אבל במחירים האלה ספק אם אפשר להנות על בסיס קבוע. בעיה. שח

prizman

New member
מעדיף לדלג פעמיים על סושייה בינונית

ולאכול בפעם השלישית באונאמי.

שח_מט

New member
עדיף להכין לבד...

יש מקומות שמוכרים טונה אדומה באיכות קרובה לאונאמי. שווה טבילה בסויה בלי אורז... מעדן. למתקדמים - ללמוד לגלגל. לא מסובך ומובטחת הרבה הנאה. שח

prizman

New member
גם לזה אני לא מסכים

ולא לחינם ביפן אדם צריך ללמוד 3-5 שנים בסושיה עד שמרשים לו לגלגל את הסושי הראשון. עם כל הכבוד למגלגלי הדג באורז ואצה בארצנו באופן פרטי אני לא קורא לזה סושי אלא דג מגולגל. אפשר לקרוא לי סנוב אבל אני לא נוגע בדברים האלה. יתרה מזאת, כמי שמבשל בכל חומר גלם הנמצא בארצנו ומביא חומרים מחו"ל לשימוש אישי, סושי הוא בערך הדבר היחיד שאין לי את היומרה לנסות להכין ולהאמין שיצא כמו שצריך.

anatc

New member
טוב, זאת כבר ממש הרמה להנחתה...

חייבת לצרף - במיוחד עבורך, פריזמן - את הסקירה על הארוחה היפנית שערכנו אצלנו בבית לפני כשנה, כולל תמונות של סדנת ההכנה. אני בטוחה שאם היית משתתף היית משנה את דעתך...אולי בארוחה הבאה...

prizman

New member
ועוד איזו הנחתה ../images/Emo13.gif

נראית ונקראת ארוחה נפלאה בעליל. אבל כפי שציינת בעצמך האיש שוקד מזה עשרים שנה על לימוד יפן ומטבחה ומחזיק ומקפיד על המצרכים ולא פחות חשוב הסכינים הנחוצות. מי יתנני לאו דווקא אנשים פרטיים אלא גם מסעדות שישקיעו כזו אהבה בתחום ואלך לשם בשימחה. הבעיה היא שאין. והתיחסות לצאירי וסאקורה תהיה למטה בתשובתי לש_ח.

chompi XL

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הי אנטק יקרה

בתור חובב סושי מושבע אולי תעזרי לי....? איפה קונים דגים טובים וטריים לסושי ? עדיף באזור המרכז.... פליז הנה תמונה של משלוחה שעשיתי בזמנו לחברים.

anatc

New member
צ'ומפי יקירי, המשלוחה שלך נראית

נפלא
לבד הכנת
לגבי האיפה לקנות - לא נותר לי אלא לצטט את הטייקון, מתוך דבריו בשרשור הארוחה שבלינק שהבאתי (אז עוד לא היה לו ניק אישי, היום הוא "יוסי הטייקון של ענת") "אכן הדגש צריך להיות על טריות המוצרים - "כל דג", חנות ברחוב הכובשים, שחזותה האפרפרה לא תעיד על תכולתה ומגוון מוצריה. הבעלים, דודי - מאיר פנים ומגיש לקונים הוורדרדים ועגולי המשקפיים נתחי סשימי טריים בווסאבי וסויה (על מגש קל-קר...). שאר המוצרים - צדפות קפואות וכו' - ב"מכולת הסינית", אף היא ברחוב הכובשים וב"מזרח מערב" שבשוק הכרמל (קיבלתי עיתון פיליפיני בחינם - אשרני המאושר באדם אני!)"

chompi XL

New member
בטח לבד

אני מתאר לעצמי שאת מתכוונת לרח' הכובשים בעיר הפלא והזוהר ת"א ?

למעלה