אומרים דו קיום

jdpworld

New member
אומרים דו קיום

ואני מיד חושב על אמבה...ומודה,אישית מוותר.כי האשם לא צריך להתפשר... אומרים דו קיום ומדברים על פשרה,ולא מבין בין מה למה. אומרים דו קיום כאילו יש פה שנים שונים,חבר אותם יחדיו ונרקוד סביב המדורה. כשבמציאות יש יותר קרבה ודמיון ביני לבין שכני בגליל מאשר ליהודי משכונת התקווה או לפחות, אריאל... אומרים דו קיום ואני חושב האדם חיה שחצנית. מכיר בזכותו בשביל שיכיר בזכותי,בלי טוב או רע,נכון או שלא...בלי שום שפיטה בכלל. דרוזי תימני בדואי או אתיופי...לא יודע מי זה מי ולמה,ומודה שבכלל לא אכפת לי...

nikkey

New member
אז מה שאתה אומר זה,

שצריך להחליף את שם הפורום? או שאתה לא מבין את המשמעות של המושג:"דו-קיום"? או שאתה חושב שלהמושג:"דו-קיום" אין מקום בלקסיקון? או שהמושג:"דו-קיום" למעשה מחדד ומקצין את הפערים החברתיים? בחיי שניסיתי להבין את משנתך,ולא כל-כך הלך לי.

jdpworld

New member
אומר

וחוזר...דו קיום כהגדרה, יוצרת הפרדה. נותנת לה לגטימציה. אנשים הם אנשים הם אנשים הם אנשים.

Ragamala

New member
אם כך = כל אמירה על המציאות

יוצרת לגיטימציה של המציאות. ובכך המילה "כואב לי" יוצרת לגיטימציה לכאב או ההגדרה של מחלה יוצרת את המחלה או את הלגיטימציה למחלה?? אתה טוען שמילים מגדירות מציאות. האם אתה באמת מאמין בכך?? האם ההפרדה נוצרה עקב השימוש במונח דו-קיום? אם כן אז מבחינתך הדרך הטובה ביותר לטפל בבעיות היא לא לדבר עליהן, וכך אולי הן יעלמו מעצמן. ולו תדבר עליהן הן עלולות באמת להתרחש. זאת אמונתך?

nikkey

New member
../images/Emo6.gif עכשיו הבנתי

את משנתך מצויין. תודה שלא חסכת מילים להסביר את עומקה של סוגייה זו.

אישלום

New member
צודק מאה אחוז, כמו ששחור הוא לבן..

אמנם כבר הגיבו כאן לעניין, ובכל זאת לא יכולתי להתאפק, מה זה הקשקוש הזה? דו-קיום הוא ההפך מהפרדה, הוא נסיון לקדם את הרעיון שההפרדה, שלא לומר העוינות הם הדבר השלילי, ויש לקדם רעיונות של דו-קיום בשלום. אז אתה החלטת שזאת הבעיה? כשמכירים בבעיה ומנסים להאבק נגדה? הניסיון לגמד כל דיון שמנסה לתרום להפחתת עוינות בין ערבים ליהודים בהגדרות פסבדו מתוחכמות, הוא פטתי ומחזק את המציאות הלא מרנינה של יחסים חשדניים ועוינות מתמשכת בין העמים.

למעלה