אומץ לסרב

תלושים מהמציאות

לא היה שום הבדל אם היו הולכים עם דגלים לבנים ושלטי 'כניעה עכשיו!'.

קקטוסץ

New member
האם גם אתה וגם סוויט פוטה קראתם את

הכתבה או שסתם נתפסתם ל"אומץ לסרב" והתחלתם לצעוק?

גם אחרי קריאה חוזרת של הכתבה

אני לא חוזר בי ממה שאמרתי- לא היה שום הבדל אם הם היו מסתובבים שם סביב הבסיס עם שלטים שצועקים "כניעה עכשיו!", "כניעה לדרישות החוטפים- ביטחון מובטח לילדינו!" ותוך כדי היו גם מנסים לחלק לחיילים דגלים לבנים. שיפגינו, סבבה, להם יש ביקורת על צה"ל, לי יש ביקורת עליהם.

המשך הפלת ממשלת חמאס

אין משהו אחר לעשות, במצב שנוצר אנחנו לא יכולים להסכים לממשלה פלסטינית שפתחה בצורה מוצהרת במלחמת טרור כנגדנו, זה מינימום פגיעה באזרחים פלסטינים, מקסימום פגיעה בכוח של החמאס וכיום כשהחמאס הוא האויב זה מה שצריך לעשות. ומה יעלה במקום החמאס? לא בהכרח שיעלה משהו אחר, וגם אם כן הוא ידע את המחיר שהוא ישלם אם יכריז שוב על מלחמת טרור כנגד ישראל. אני לא רואה טעם לכבוש את עזה במטרה לשחרר את החייל, אם כבר נדרשת פעולה היא צריכה להיות פעולה ממוקדת וכירורגית של יחידה מיוחדת רק כשיוודע מקום המסתור של החוטפים.

Vrock

New member
אישית, אני חושב ששליט ימות לצערי.

אנשים פה טוענים שהפלת ממשלת החמאס היא מסוכנת משום שהיא מביאה למצב של כאוס ברשות. אני מאמין, שבטווח הבינוני והארוך עדיף כאוס (זמני) ברשות מאשר שלטון טרור מאורגן. הרי ממילא אנחנו מקווים ששלטון הטרור ייפול, ואז תהיה אנארכיה בין כה וכה.

אבל מי שמנצח על הפעולה (משעל)

יקבל בדיוק את מה שהוא רוצה - הפלת הממשלה הפלסטינית וערעור היציבות.

מבחינתו זה כנראה מצב win-win

אם נפעל נגד ממשלת חמאס זה כביכול יערער את היציבות, אם לא נפעל אז שלטון הטרור של החמאס רק ימשיך להתעצם. אין לנו הרבה ברירות בקטע הזה, כשהיסודות רקובים אז אין טעם בכלל על לדבר על יציבות, להמשיך לתת קרדיט לממשלת חמאס יהיה בסך הכל דחיית הקץ, הרי לפי ההתנהלות שלה היא בסופו של דבר תביא אותנו שוב ושוב למצבים בהם נצתרך להחליט אם להפיל אותה או לא. עדיף לעשות זאת עוד היום כשעדיין יש את אבו-מאזן שמחכה בצד לתפוס את המושכות, מאשר בעוד שנה כשאבו-מאזן יעלם ואז הכאוס יהיה קשה מידי לסבול.

למעלה