אומגה3

softouch

New member
אומגה3

קראתי באתר אחד שמייבא אומגה3 בקירור כי יש אנשים שעברו מתרופה לנטילת אומגה3 במינון מסויים
ומאז חייהם השתפרו ועברו להם בעיות ריכוז וקשב (וגם בעיות דכאון למשל) והם יכולים בלי ריטלין.
מישהו ניסה ויכול לספר מניסיון אישי?
אני לא היתי רוצה להיות תלוייה כל חיי בריטלין אבל מצד שני, אולי אומגה3 זה תוסף משלים שיכול לעזור ולא תחליף של ממש...
בכל מקרה, אני רוצה לקנות ולנסות, כי להזיק זה לא יכול....

Alon 3

New member
למיטב ידיעתי

אין הוכחות שאומגה 3 עוזר להפרעת קשב ריכוז או שיש כאלה אבל שיפור קטן. כמובן שצריך לבדוק אם המחקר איכותי, עם מספיקים משתתפים, מה בדקו, במה יש שיפור (היפרקטיביות? ריכוז?), וכו'...
לכן לדעתי יש לקחת בערבון מוגבל הצהרות על יעילות תוספי מזון/צמחי מרפא, גם אם הם נשמעים אמינים. בכל מקרה אני לא איש מקצוע,
רק כותב את דעתי על סמך דעות שאני קורא.

יש תוסף של חברת טבע - נקרא ZOOM, שהוכח ב-2 מחקרים כיעיל לילדים, והוא מכיל שילוב של אומגה ועוד חומר. אבל מה שהוכח - גם לטענת השווקים זה שהוא יותר יעיל בחלק ההתנהגותי. ונדמה לי שיותר השפיע על ילדים היפראקטיבים.

לגבי לנסות - לדעתי אין בעיה לנסות, רק לגבי נזק- זה שמוצר טבעי לא אומר שהוא למזיק.
ספציפית לגבי אומגה 3 - סה"כ חומצת שומן שלא צורכים אותה הרבה בד"כ,ולפי מה שקראתי מרופאים או דיאטנים זה עניין של מינון, ואם לוקחים תרופות חומרים שמדללים דם צריך להזהר. כתבתי את זה כי לפעמים אפשר ליפול למדרון חלקלק בכל הקשור לתוספי תזונה "זה לא עזר כי זה מינון נמוך" - זה אולי נכון אבל עם עלייה במינון צריך גם יותר להזהר ולבדוק אם אכן אין סיכון, כלומר להיות יותר סקפטי.

למעלה