אומגה 3

dekela

New member
אומגה 3

שלום, קצת רקע - בני בן 10 אובחן כחולה לפני שנתיים אך לא זוהתה המוטציה. המחלה מתבטאת בלבלב והוא מקבל רק קראון לפני אוכל. כמעט ללא מעקב רפואי וחיים בשלום טפו...טפו... מן הסתם לא דלגו אלינו בעיות ההתנהגות על בסיס ריגשי ודימוי עצמי סביב גילוי המחלה - היום המצב מעולה לאחר טיפולים פסיכולוגים, קצת הילרית ואנחנו על הגובהה. שאלתי היא האם מישהו יכול להגיד לי אם יש בעיה לתת לילד אומגה 3 - ששמענו עליו דברים טובים ומרגיעים - הבעיה היא שזה בעצם מן שמן דגים , והבן שלי צריך בעצם לקחת את הקראון עם מזון שומני. ידוע למישהו משהו או שיכולים להפנות אותנו לספרות מקצועית? תודה אמא של גוש (אהבה)

ר י כ ט ר

New member
אומגה 3

1. בעבודות שנעשו על אומגה 3 בטיפול בחולי סיסטיק פיברוזיס ניסו לבדוק האם השימוש באומגה 3 יוריד את התהליך הדלקתי ויעלה את תפקודי הריאה. 2. כל התוצאות שקראתי אומרות בהסתייגות שיתכן ויש לו השפעה אנטי-דלקתית. אולם לאור מספרם המצומצם של הנבדקים בכל מחקר (20-30 חולים בגילאי 20-40 שנים) ותקופה קצרה לא מאפשרת הסקת מסקנות ברורה. 3. נראה כי יש לבצע מחקרים ארוכי טווח אשר יעקבו אחרי קבוצות גדולות של חולי סי-אף כדי שאפשר יהיה לקבל תוצאה מובהקת ומהימנה. 4. כיום ההמלצה לכלל האוכלוסיה היא לצרוך מנה של דג פעם עד פעמיים בשבוע המכילה אומגה 3 . ולא 4 כדורים ביום כפי שמשווק בחנויות טבע. 5. בישראל טרם נבדקה (או פורסמה) כמות חומצות השומן המצוייה בדגים. 6. האם ידעת שבארץ ישנם 2 יבואנים גדולים בלבד לדגים. הדגים המשווקים על ידם מקורם ... באינדונזיה. 7. מצורפים לינקים לתקצירים באנגלית ומאמר סקירה בעברית. שיהיה יום טוב

dekela

New member
אז כן או לא?

ראשית תודה על האינפורמציה המקיפה. לגבי הכדור עצמו - אני מדברת על כמוסות לילדים פעם ביום, מה שמעניין אותי יותר זה המשמעות של השמן עצמו על הילד ברמה של שומנים שלכבודם הוא צריך לקחת את הקריאון בכל ארוחה, לא חשבתי על האומגה 3 כטיפול לC.F , פשוט שמעתי וקראתי על היעילות של האומגה 3 לכלל התיפקוד ורגיעה של הילד ולכן חשבתי שכדי לבדוק אם זה לא משהו שעלול להיות לא טוב בחיבור עם המחלה ו/או עם הקראון. תודה אמא של גוש (אהבה)

אני לוקחת ../images/Emo76.gif

כדורים של אומגה 3 נראה לי שאני מרגישה פחות עייפה כשאני לוקחת אותם אבל זה ממש סובייקטיבי ולא בטוח נכון... אני לוקחת את האומגה עם האוכל כך אני לא צריכה להתלבט בקשר לקראון והסיבה השנייה שהיא הרבה פחות פרוזאית.... פשוט על בטן ריקה יוצאים לי אחר כך גרפסים בטעם של דג וזה לא כל כך נעים.... נראה לי שזה מהדברים ש"לא יועיל- לא יזיק"..... אבל הכי פשוט והכי נכון יהיה להתייעץ עם רופא ה- CF שלכם תרגישו טוב

למעלה