אומגה 3

dabdab10

New member
אומגה 3

אני אוכל הרבה מזונות שיש בהן אומגה 6 ולא מספיק אומגה 3 (עוף, טחינה, ביצים, אגוזים ושקדים שכמות האומגה 6 הרבה גבוהה) בדקתי אפשרויות לצריכת תוספי תזונה של אומגה 3.
ראיתי שמקורות צמחיים (כמו זרעי פשתן) הם לא מומלצים במיוחד בעיקר שהספיגה של אומגה 3 ממש נמוכה ולא מספקת את כל חומצות השומן.
אילו אפשרויות יש לצריכת אומגה 3 (אני לא אוכל הרבה בקר, בעיקר עוף שיש בו הרבה אומגה 6)?
חשבתי על תוסף שמן דגים אבל אז ראיתי כתבה על מחקר ששמן דגים מעלה את הסיכוי לסרטן הערמונית ב-71%.

dabdab10

New member
אז...

שמן דגים מומלץ? יש עדיפות לקפסולות אומגה 3 או אולי למשהו אחר?

אבו זקן

New member
מומלץ?

רוב הרואים והתזונאים שיצא לי לראות מה הם חושבים ממשיכים להמליץ על אומגה 3. אם אתה לא אוכל הרבה דגים של מים קרים (סלמון וכאלה) קפסולות הן מקור טוב מאד.

שים לב שבניגוד לשמועות שמתרוצצות ברשת, אומגה 3 שמיוצר מצמח המרווה אינו זהה לזה שמגיע מדגים (אומגה 3 הוא שם כללי של כמה חומרים).

dabdab10

New member
עוד שאלות

1. האם יש אומגה 3 בדגים בקופסאות שימורים (סרדינים/טונה)? ראיתי איפשהו שהדגים בקופסאות השימורים עוברים בישול בלחץ ב-120 מעלות שהורס את האומגה 3, האם זה נכון?
2. כמה אומגה 3 יש לצרוך ביום/שבוע? או שזה תלוי בכמות אומגה 6 שנצרכת (ואם כן, מה היחס האידיאלי)?

תשובה ל2

יחס של 2:1 של 6 ל 3.
יש לי שאלה סקפטית אליך: איך אתה יכול לכמת את הכמויות. כל מאכל שתארת מכיל גם 3 וגם 6.
למה אתה כל כך נלחץ מצריכה של 3 (אלא אם כן בעיה רפואית).
התזונה שלך היא לפי הספר ורק הנושא הזה לא מוסדר?
אתה יודע, אילו שאלות רטוריות מן הסתם.

dabdab10

New member
תודה.

מה הבעיה לכמת כמויות? אני יודע מה אני אוכל על הגרם.
ולמה את אומרת נלחץ?
התחלתי לעשות פעילות גופנית, שיניתי את התזונה מקצה לקצה והגוף השתנה בהתאם. התזונה היא לא לפי הספר אבל אני עובר תהליך הדרגתי של שינוי. אני לא רואה את הרצון לדעת איך אוכלים נכון כ"לחץ".
אני מאוד מתעניין בתזונה ורוצה לאכול נכון אך כמויות המידע ברשת עצומות וסותרות וגם הגישות השונות (מ-0 פחמימות ועד טבעונות) לא בדיוק עוזרות להבין איך לאכול. יש לי יכולת ומוטיבציה גבוהה מאוד לאכול "כמו שצריך", רק שבגלל כמויות המידע הגדולות והסותרות, לוקח זמן להבין ולבחור גישה שאומרת מה זה לאכול "כמו שצריך". אחד הדברים שאני מתחיל להבין זה שעם כל הקדמה של הטכנולוגיה, תחום התזונה הוא לא הכי מפותח שיש.
(הבנתי שהשאלה רטורית, עניתי בכל מקרה)
תודה על התשובה.

היפוך מספרים בתשובה שלי

שים לב, יחס של 1:2 בין אומגה 6 לאומגה 3.
כלומר פי שנים אומגה 6 מאומגה 3 ולא כפי שנכתב קודם (היפוך של עברית/אנגלית)
מסכימה איתך שיש המון מידע ברשת ויש גם המון אסכולות.
יש גם תיאוריות קונספירציה.
יש מחקרים כמותיים מדוייקים ויש מחקרים איכותניים שמתבססים על מה שקרה לבן דוד שלי כשהוא הפסיק לאכול X או Y.
תזונה הוא מדע מדוייק כל עוד הוא בתחומי המעבדה.
מכיוון שמתערב הגוף אז מתערבים חילוף חומרים שהוא שונה אצל כל אחד, אינטרקציה בין חומרים שמשנה את הספיגה של חומרים שונים.
וחוץ מזה המון רגשות מכיוון שמדובר בסך הכל באוכל שיש לו הרבה נגיעה בבית, נפש, אהבות, תאוות וכל מה שמתכנס בתחום שהוא לא גוף גרידא.
נושא מאד מורכב.
תוסיף הרבה כסף שמגלגלת תעשיית המזון ואינטרסים של חברות צרופות או תוספי מזון (ראה אומגה 3) ותגיע לסלט הגדול שאתה רואה ברשת.
אז למי להאמין?
את מי לקרוא?
לפי מה לנהוג?
צריך ידע קודם כדי לסנן.
הצעה שלי, כנס לאתרים אמינים, מבוססים.
פחות שים לב לאופנות ולאתרים של ידע הזוי.
בד"כ די קל לזהות אותם
מה שקיצוני - בעייני מקור פחות טוב למידע.
אז תזונה הוא תחום מאד מפותח ואולי מפותח מדי.
שאלות?

ודרך אגב, כשכתבתי לך שאילו שאלות רטוריות התכוונתי שזו החלטה שלך וגישה שלך ואתה לא צריך להסביר כי יש זכות לכל אחד לנהוג כפי שהוא רוצה ומבין.
בכל מקרה, שמחה שכתבת.

תשובה

צריכה של פעמיים-שלוש בשבוע דגים כגון סלמון/טונה מספקים כמות יפה של אומגה-3 . כמו כן בשמן קנולה ואגוזי מלך יש אומגה-3 ממקור צמחי . יכול בהחלט להספיק במסגרת צריכה אישית .

למעלה