אומגה 3

אומגה 3

היי
אני לוקחת עכשיו אומגה 3 עם EPA גבוה, רציתי לשאול האם כשהיחס ל ה-EPA יותר גבוה האם ה-DHA גם עובד או שאחד בא על חשבון השני?

עוד שאלה לגבי ברזל, יש לי תוסף תזונה שרשום עליו 100 מ"ג וזה נראה לי הרבה, אבל מצד שני יכול להיות שלא הכל באמת נספג, זה נכון?

תודה רבה מראש.

תגובה

שלום רב,
גוף האדם יודע ליצר DHA מ EPA אך לא להיפך. ולכן היחס בין EPA ל DHA הוא חשוב ביותר, עם דגש על כך שתמיד חייבים לצרוך יותר EPA מDHA. יחס של 3:2 לטובת EPA הוא יחס אופטימלי, והוא היחס הטבעי ברוב דגי הים כמו סרדין מקרל ואנשובי.
לכן בדרך כלל בתוספי תזונה של אומגה 3 זה יהיה היחס בניהם וכך הם יעבדו בצורה הכי טובה.

בדרך כלל ברזל סינטטי של קופת חולים מכיל מינון של 100 מ"ג. ברזל זה לא נספג בצורה הכי אופטימאלית ועלול לגרום לחוסר איזון במערכת העיכול. לעומת זאת ברזל טבעי-ביגליסינט הנקרא ברזל עדין המינון שלו 25 מ"ג והוא נספג פי 4 ואינו גורם לבעיות במערכת העיכול כגון עצירות.

אשמח לענות על כל שאלה נוספת.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.

אוקיי תודה רבה.

אם אני לוקחת קומפלקס ויטמינים ומינרלים האם אני צריכה לקחת גם תוסף ברזל? כי הבנתי שיש גם סידן בקומפלקס וזה עלול להפריע לספיגה.

תגובה

שלום רב,
אם יש לך חוסר של ברזל כמובן שהנך צריכה ליטול תוסף כזה ללא קשר למולטי ויטמין.
אכן מינרלים כגון סידן וברזל מתחרים בספיגה אחד עם השני ולכן ההמלצה היא להרחיק בניהם כשעתיים.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.

למעלה