אומגה 3

אומגה 3

שלום

לאחרונה החלו טיקים אצל האחיין שלי בן 7.5 שנים. הוא טרם אובחן או נבדק, זה לא מפריע לו בחברה אז אנחנו לא מדברים איתו על זה

בעקבות המלצות כאן בפורום החלטנו לנסות לשנות את התזונה שלו בהדרגה ולתת לו אומגה 3 השאלה שלי השאלה שלי איזה אומגה כדאי לתת לו, נראה לי שיהיה לו קשה לבלוע כדור גדול, האם יש שיטות להסוות את הכדור באוכל או שתיה?

אשמח אם תוכלו לענות לי אנחנו מאוד מודאגים.

תודה ושבוע טוב

כמדיניות של הפורום, אנחנו לא ממליצים על

מוצר כזה או אחר וגם בשל התקנון של תפוז אשר אוסר עלינו פרסום בכל צורה שהיא.

בכל מקרה, חיפוש קל בפורום מעלה 131 התייחסויות לטיפול באמצעות אומגה 3 בתצורותיו השונות.
אני מציעה להיכנס לחיפוש המתקדם (למעלה משמאל בעמוד הפורום) ולהיכנס בעיקר להתכתבויות מהשנה האחרונה.

בשורה התחתונה - חשוב לדעת, שמדובר בטיפול שהיעילות שלו לא הוכחה עד כה לאורך זמן.
כמו כן, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך - רופא, תזונאי או נטורופת שיש לו נסיון בטיפול בטוראט באמצעות אומגה 3.
אישית - לא מצליחה לאתר מישהו כזה שמוכן לתת כאן ייעוץ - למרות שאני מחפש כבר כמה זמן...
שיהיה

דבורה מאיה8 שלום,

אני אם לילד שבזכות שינוי תזונה שכולל גם העלאת מינון של אומגה 3 חל שיפור ניכר במצב הטיקים (וגם של שאר סימני תסמונת טורט שממנה סבל בני). נכון להיום (כשנה וחודשיים לאחר התחלת השינוי בתזונה) לא ניכר בו אף סיפטום של התסמונת.
האומגה 3 שאנו משתמשים בה לילדינו (שהוא עוד מעט בן 7) זה סירופ (נוזל בבקבוק) של אלספה שנקרא אומגה 3 מקס- סירופ בטעם לימון.
הסיבה שאנו משתמשים דוקא במוצר זה היא שהוא נגיש (קיים בכל סופר פארם), כולל את המינון הכי גבוה שמצאתי של 2 חומצות השומן החיוניות (EPA+DHA) ביחס הרלוונטי ומגיע בטעם לימון (שמסווה את טעם הדגים הטבעי שייש לשמן, שבני היה מזהה במזון) ו..המוצר כנראה באיכות טובה- הוא "עבד" לנו (כלומר נתן תוצאה). יש כמובן אפשרויות נוספות אם תעייני באתר הזה בהתכתבויותי עם מי מהחברים כאן- תוכלי למצוא מידע על מוצרים נוספים של אומגה 3 שגם "עובדים" בינהם המוצר של אומגה 3 גליל והמוצר של גראמסי.

על מנת לקבל את התוצאה הרצוייה (בני במשקל 24-25ק''ג) אנו צריכים לתת לו כ-3 כפיות ביום (= כף אחת=15מ''ל של אומגה 3 מקס) כל כפית כוללת כ 1750מ''ג של 2 חומצות השומן החיוניות (יחד). אנו "מסתירים" לו 2 כפיות במזון - שופכים אותן על השניצל\קציצה (יחד עם קצת קטשופ הוא לא ממש מרגיש את המוצר) או על הירקות שהוא מקבל באחת הארוחות (ומוסיפים קצת לימון ומלח) או על פרי חתוך שהוא מקבל, או על סלט טונה... ואת הכפית השלישית אנו נותנים לו לבלוע יחד איתנו- בטקס יומי של בליעת אומגה 3-(הסברנו לו הרבה על החשיבות של בליעת השמן הזה ועל היתרונות שלו לבריאות הגוף ולפיתוח המוח וכיוון שגם אנו לוקחים- זה הופך לטקס נחמד- מעיין אחוות אומגה..). הוא מקבל הערכה רבה על כך שהוא לוקח את האומגה איתנו לכן נכון להיום- הוא כבר מזכיר לנו שהגיעה השעה של האומגה...

2 דברים חשובים:
1) לא רצוי לתת לילד אומגה 3 דגי אם הוא נוטל תרופה כלשהי. (כי יש תרופות שלא טוב לשלב יחד עם אומגה 3, כמו למשל אספירין) במקרה כזה רצוי להיוועץ קודם עם רופא.

2) אם אתם נותנים לו אומגה 3 במינון שאנו נותנים לבננו (שזה נחשב למינון גבוה יחסית) רצוי להוסיף גם 200יחב''ל ויטמין E בכל יום שינתנו יחד עם האומגה 3 וזה מכיוון שלמינון גבוה של אומגה 3 יש נטיה להתחמצן בדם ובמעיים- הויטמין מונע את ההתחמצנות ומאפשר ליותר "חומר פעיל" להגיע לאיבר המטרה שלו.

זהו.. ויש כמובן את עניין הפחתת הסוכרים\עמילנים\קמח לבן.. ומעבר לפחמימות מלאות ומורכבות- זה גם מאד השפיע לטובה על מצב הטיקים אצלינו.
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא להמנע משומן טראנס (=מרגרינה, בורקסים, כל מוצר שמטוגן בשמן עמוק וכו') זה ממש מזון לא בריא לכל אחד ובמקרה של ילדים שסובלים מטיקים זה כנראה, אפילו יותר משמעותי.. יש עוד איזה דבר או שניים אבל הנ''ל זה העיקר.

מקווה מאד שהייתי ברורה.
אם יש לך עוד שאלות- אל תהססי.

ושהיה המון בהצלחה!!!

תודה רבה על התשובה הסבלנית והמפורטת :)

אחייני עבר מס' טיפולי דיקור סיני עדינים ביותר אצל רופא משפחתי שאמר שלאחייני יש חוסר במגנזיום,

בנתיים החלטנו ללכת על האומגה בשילוב שינוי בתזונה עם תוספת מאכלים עשירי מגנזיום

רכשתי אומגה 3 מאומגה גליל, ועשינו כמה נסיונות לתת לו את האומגה אך הוא רגיש לריחות והריח של האומגה חזק מאוד

האם הריח של הסירופ לימון יותר עדין?

אני מקווה מאוד שהשינוי יעזור לו, יש לנו חששות מכל מה שקורה עם אחייני ועתידו

יום נפלא ושוב תודה

הי,לדעתי-כן!!! המוצר ב"טעם הלימון"

וטעם "ידידותיים יותר- זו בהחלט אחת הסיבות המרכזיות שאנו משתמשים בסירופ הלימון- אנחנו גם השתמשנו בהתחלה במוצר שכלל "טעם דגים טבעי" והילד שלי סלד ממנו.
חשוב שתדעי ששינוי התזונה זו דרך ללכת בה לאורך זמן ולא "תרופת פלא" שמוחקת את כל הסימנים ביום. יתכן שתחוו עם האחיין שיפור ואח''כ יהיו "נסיגות". זה מה שהיה אצלינו ואצל אחרים- אבל התמדה ב"דרך" הזו יכולה להביא למצב הדרגתי של שיפור עד "התייצבות" ולדעתי יש בה יחסית מעט סיכונים ותופעות לוואי לטווח הקצר והארוך, ביחס לשימוש בתרופות.
אני מאד מאד מבינה את חששותייך לגבי אחיינך- אין לדעתי משפחה אחת בפורום הזה שלא "טעמה" את טעם החששות הללו- לנו ה"דרך" של שינוי בתזונה סיפקה נחמה ורפואה (=אני לא חושבת שהילד שלי "נרפא מהתסמונת" כי כשאנו מפסיקים עם השינוי בתזונה הכל חוזר אבל בזמן שאנו דבקים בשינוי התזונה- הסימנים לא ניכרים בו- והוא יכול לנהל אורח חיים נורמלי בלי לסבול מהם)- אנחנו כבר כשנה וחודשיים בדרך זו. שיהיה הרבה הרבה בהצלחה עם החמוד- ותמיד נשמח לשמוע איך "הולך" לכם בין אם אתם מקבלים תוצאות טובות וגם אם לא.

אם יש לך עוד שאלות\בקשות- אל תהססי לכתוב.

נחמה ורפואה

ההתכתבות איתך כל כך מעודדת, אני כל כך מקווה לקיחת האומגה והשינוי בתזונה יעזרו לאחיין שלי ויעלימו לו את הטיקים לנצח נצחים.

כבר כמה ימים אנחנו נותנים לו 3 קפסולות של אומגה כל יום (מכינים לו מעין קוקטייל עם מעט דבש ולימון), ביומיים האחרונים חלה החמרה בטיקים, מטיק מוטורי קבוע שמתרחש מספר שבועות (הנעת הראש מימין לשמאל) נוספו טיקים נוספים, מעין קפיצות בפנים, בעיטה ברגל ונראה לי (לא בטוח) מעין נקישה כזו בשיניים. הטיקים החדשים תוקפים לכמה דקות וחולפים.

האם את זוכרת את התקופה הראשונית בה נתת לבנך אומגה? האם גם לו היתה החמרה בהתחלה?

תודה ויום נפלא

הי דבורה מאיה8

האם אתם מתספים מגנזיום או מאכלים עשירים במגנזיום????????????
אם כן- סבירות גבוהה שהתגברות הטיקים נובעת מתיסוף זה. הוספת מגנזיום למזון (=מזון עתיר מגנזיום) גורמת בהתחלה להתגברות הטיקים ורק אחר כך להקלה בהם.

הנה מאמר בנושא :
http://www.reader.co.il/article/10995/מגנזיום-ותפקידו-במערכת-העצבים

שבסופו תמצאי גם עיצה מה לעשות במקרה של התגברות טיקים כפי שאתם חווים (בהנחה שזו הסיבה..).

לגבי מה שהיה איתנו בהתחלה.. אצלינו תוך כשבוע- שבועיים חלה הקלה ניכרת בטיקים שמלאה אותנו תקווה והתפעלות ואז לאחר זמן מה הייתה נסיגה (שגרמה לנו להרגיש מבולבלים וחסרי אונים, שוב) ואז שוב הקלה ו..שוב נסיגה ותקופה מסויימת היינו במין לופ כזה- בשלב מסויים הבנו שגם לצריכת הסוכרים\עמילנים\פחמימות לא מלאות יש השפעה (די עוצמתית) על התבטאות הטיקים, וגם לכמות צריכת השמנים האחרים במזון (=כאמור, החלפנו את שמני האומגה 6 לשמני אומגה 9\3= קנולה, זית ואבוקדו..) והתחלנו להמנע (!) מצריכת שומני טראנס (=מרגרינה\בורקסים\ מזונות מטוגנים בשמן עמוק ובראשם שניצלים תעשייתים מוכנים..)- אבל שום דבר מהנ''ל לא נעשה באופן פאנטי (גם היום).

בכל אופן הדרך שלנו למדה אותנו שחשוב לבצע שינוי תזונה (ולא רק הוספת אומגה 3) כדי לקבל תוצאה משמעותית ועקבית.
דבר שני, האם תוכלי לומר לי מהו משקלו של אחיינך???
(למשקל יש חשיבות בקביעת המינון של האומגה 3).

ודבר אחרון- (סליחה אם אני חוזרת על עצמי)- שינוי תזונה (בניגוד לנטילת תרופות) זה תהליך שדורש זמן, ולכן סבלנות והתמדה..ולא כולם מגיבים אותו דבר\באותה עוצמה (זה אגב, נכון גם לשימוש בתרופות).

מאד מקווה שעזרתי- אם יש לך עוד שאלות\בקשות- אני פה.

נחמה ורפואה

כל פעם שיש החמרה במצב של אחייני אני שוב מוצאת את עצמי כאן מבקשת את עצתך
האחיין שלי שוקל 22 קג ואנחנו נותנים לו 3 קפסולות של אומגה ביום כבר שבוע וחצי ללא ויטמין e יש ימים יותר טובים ופחות אבל העלמות לחלוטין לא . אני שוקלת אולי להוסיף את הוויטמין e
מעולם לא ניהלנו שיחה איתו על הטיקים אם הוא מודע למתרחש ולא יודעים כך איך לעשות זאת או להמשיך ולהמנע
רציתי לשאול איזה ויטמין e אתם משתמשים ובאיזה תדירות?
תודה לך את הנחמה שלי

דבורה יקרה שלום,

ראשית, חשוב שתדעי שזהו אופיה הבסיסי של התסמונת: התגברות והחלשות של טיקים ו- (כפי שאומרת אלמונית) "שאר ירקות".
אצלינו עד הנקודה שבה התחלנו עם שינוי התזונה- היו "עליות וירידות" בעוצמת הטיקים היומית והמגמה הכללית היתה של החמרה=(טיקים יותר עוצמתים ויותר מגוונים והתווספות הדרגתית של בעיות התנהגותיות) שינוי התזונה היווה נקודת מפנה- אחריו היה שיפור (פעם ראשונה שהיה שיפור עוצמתי יחסית וממושך יחסית) ואח''כ "רגרסיות" (שוב החמרה בטיקים אבל הטיקים שקבלנו היו חלשים יותר ממה שחוינו לפני השינוי בתזונה) והמגמה הכללית היתה של שיפור ולאט לאט הגענו למצב ש(כמעט) ואין את סימני התסמונת. כל פעם כשאני כותבת כאן בפורום אני מסתכלת אח''כ על הילד שלי כדי לודא שהמצב "עדיין טוב" כפי שאני מדווחת- ו..כן- כרגע ברוך השם אנו במצב שכמעט ואין אף סמפטום שהיה לפני התחלת שינוי התזונה- וזה מצב ממושך של כמעט 7 חודשים כבר.
חברי הפורום הותיקים ובעלי הניסיון כאן טוענים שאולי ניתן לשייך זאת לאחת ה"תקופות הטובות" של התסמונת- יכול להיות. אני לא "מספיק זמן בעייסק" כדי לומר. מה שכן, כאמור, השינוי בתזונה היווה אצלינו נקודת מפנה במהלך התסמונת (=ראינו תגובה למה שנתנו) ומאותה נקודה שהתחלנו- ראינו שהמצב (בה-ד-ר-גה, לאט לאט) הולך ומשתפר עד למצב כפי שהוא כיום.
וגם הפסקה של האומגה או ירידה חדה במינון- מחזירים לנו את כל סימני התסמונת (גם טיקים וגם התנהגותיים)- ניסינו. אני פשוט מנסה להיות כמה שיותר ברורה ומדוייקת בתיאור התהליך שעברנו כדי לא ליצור ציפיות שוא וכדי שתביני למה (אולי ) ניתן לצפות. אני חושבת שההתמדה והסבלנות עשויים להשתלם. אבל הדרך ממושכת.

לא פירטת כמה "חומר פעיל" (=EPA+DHA) יש בכל קפסולה..
בעיקרון המינון של האומגה 3 ש"עשה הבדל" אצלינו גבוה בהרבה ממה שאחיינך כרגע "צורך". כשילדי היה במשקל של אחיינך הוא קיבל כשתי כפיות ורבע של שמן הלימון של אלספה (=קצת יותר מארבע גר' "חומר פעיל") ביום. אם תאמרי לי מה המינון של הקפסולות שלכם אני יכולה לנסות "לתרגם" לך את זה למספר קפסולות.
אנחנו משתמשים בויטמין E של סולגאר - בקבוקון עם טפטפת שרשום עליו: ויטמין E טבעי, נוזלי,שמן נבט חיטה. 20,000IU MIXED TOCOPHEROL COMPLEX.כל 5 טיפות של המוצר הזה שוות ל 100יחב''ל של ויטמין E.
אם את נותנת את המינון המוגבר של האומגה שאנו נותנים מומלץ לעשות להוסיף 200יחב''ל ליום למזון. (=זה נטול טעם).
שימי לב, שעל המדף בבתי המרקחת יש מגוון סוגי ויטמין E.. (וחשוב לשים לב איזה מינון של ויטמין אתם רוכשים). שימוש בויטמין E אמור לשפר את "ביצועי" האומגה וגם אמור להגן מפני התחמצנותה בדם.
גובלינית תאמר שרצוי להתייעץ לפני נטילת מינוני תוספי מזון כאלו עם רופא או תזונאית- אני לא נגד (והעיקר שתפעלו בהרגשה טובה ).
ושוב- אחרי ניסוי וטעיה שלנו, ברור לנו שמה שהביא לשיפור לאורך זמן עד ל"התייצבות" זה לא רק השימוש באומגה אלה שינוי תזונה יותר כללי- כפי שתיארתי לך קודם.

לגבי החלק האחרון במכתבך- גם אנחנו לא ממש דברנו על הטיקים עם הילד.
שכשהיינו אצל הנויירולוגית היא דברה איתו על זה ושאלה אם הטיקים מפריעים לו וכו'.. (בשלב הזה זה עוד לא הפריע לו, אבל הוא היה מודע- הוא היה אז בן חמש וארבעה חודשים.. )
בשלב מאוחר יותר, כשהכל החריף, הוא עצמו שאל אותנו על הטיקים שהפריעו לו.. לכן הבנו שכנראה יש מקום להתייעצות נוספת עם נויירולוג כדי לראות איזה טיפול אפשר לתת לו כדי להפחית את הטיקים כי זה כבר כן הפריע.
אם אתם רוצים לדבר איתו על הטיקים- נראה לי שהפורום הזה הוא מקום טוב להתייעץ לגבי איך הכי טוב לעשות זאת (ואם בכלל). יש כאן אנשים עם הרבה ניסיון חיים שישמחו לסייע. (לדעתי כדאי גם להתייעץ עם פסיכולוג).
לנו נאמר בהתחלה (בשלב הראשוני)- להתעלם מהטיקים ובשלב שבו הוא התחיל לשאול בעצמו למה הוא "עושה כך" ייעצו לנו לקחת אותו לפסיכולוג כדי לסייע לו ולנו להתמודד עם הסימנים ובמקביל ללכת לנויירולוג כדי לקבל אולי תמיכה תרופתית, שבסוף החלטנו לא לקחת.

זהו, אני מקווה מאד שהתשובה שלי תסייע, ואני כאן לכל שאלה\בקשה בהמשך.

שיהיה המשך שבוע שמח.

למעלה