אומגה 3

angelwings1

New member
אומגה 3

בעבר לקחתי כמוסות אומגה 3 צמחי מפשתן של אלטמן (אומגין) עד שגיליתי כי הן מכילות ג'לטין. אילו תחליפים צמחיים הם הטובים ביותר לספק אומגה 3 בכמות מספקת? בנוסף- האם עדיף שמן פשתן או זרעי פשתן ומהי הכמות היומית המומלצת מכל אחד מהם?

gs1234

New member
הכי טוב: אגוזים, שקדים ורגלת הגינה

באגוזים ושקדים יש אומגה 3, וגם בצמח שנקרא רגלת הגינה, שאפשר להשיג אותו מדי פעם אצל ירקנים. (אני קונה אותו בדרך כלל בסניפי "חצי חינם"). כמו כן ברוב העלים הירוקים יש אומגה 3, אמנם בכמות קטנה אבל הגוף זקוק רק למעט אומגה 3 מדי יום. הגוף מייצר לבד את שאר הכמות הדרושה לו. לגבי פשתן, יש טענה ששמן פשתן לא נספג טוב בגוף ועלול להזיק. מהסיבה הזו, נראה לי שעדיף לשלב זרעי פשתן טחונים במזון מאשר לאכול שמן פשתן. בכל מקרה, אני אישית מעדיף אגוזים, שקדים ורגלת הגינה.

a q u a 7

New member
פשתן טחון

פשתן הוא המקור הטוב ביותר לאומגה 3 מהצומח. חשוב להקפיד לטחון את הגרגירים, אחרת הפשתן לא נספג בגוף. ההבדלים העיקריים בין השמן לבין הגרגירים הם : 1) המחיר : 1 ק"ג גרגירי פשתן עולה פחות מ 7 שקלים, וכמות זו מספיקה למספר חודשים. שמן פשתן עולה הרבה הרבה יותר. 2) האחסון : שמן פשתן מאוד רגיש, לכן יש להקפיד לשמור אותו בבקבוק כהה ואטום. את הגרגירים יש להקפיד לשמור במקפיא לאחר טחינתם. אם אפשר, מומלץ לטחון אותם מיד לפני שאוכלים.

למעלה