אומגה 3 לילד בן 9

I am ADiDi

New member
ילדים (לפחות שלי) לא מצליחים לבלוע

כדורי אומגה 3 הם ע-נ-ק-י-י-ם והילדים לא מצליחים לבלוע אותם. אפשר להוסיף כפית של זרעי פשתן טחונים לאוכל (לא חם). זרעי פשתן מכילים המון אומגה 3.

תיקי א

New member
יש גם כמוסות קטנות יותר של 500 מ"ג

הבן שלי בלע מגיל 5 וחצי (פעמיים ביום) השגתי בחנות טבע "אמירים" ברעננה. ועכשיו גם יצא לשוק מוצר חדש של סוכריות לעיסה אומגה 3 בטעם תות. הייתי מתיעצת בחנות הטבע לגבי המינון.

billy31

New member
אומגה 3

בני לורח כבר כחודש ימים אומגה לילדים - החדשה בטעם תות. נכון לרגע זה אני לא רואה שינוי, אבל אומרים שתרופות טבעיות לוקח להם הרבה זמן להשפיע ועל כל אחד זמן ההשפעה שונה. בכל מקרה זה לא יכול להזיק כי זה שמן דגים וזה טבעי, זה יכול רק להואיל. המינון הוא שניים ביום - לא יחד אחד בבוקר ואחד בערב. בהצלחה.

I am ADiDi

New member
מי היצרן של הכמוסות הקטנות?

אני כל הזמן מנדנדת לסופר-פארם שיבדקו אם יש כמוסות קטנות ותמיד התשובה שלילית...

billy31

New member
אומגה

אני קניתי בבית טבע ופעם אחת בבית מרקחת פרטי. זה נקרא אלפסה mini אומגה 3 הקופסה כחולה. היצרן גרמני היבואן טעם טבע באור יהודה, שירות לקוחות 1-700-770-220, 03-5384555

zivadina

New member
אסור לפרסם טלפונים בפורום

בבקשה להעביר אותם במסר אישי.

ilana111

New member
אומגה 3

מצאתי מאמר מצ"ב קישור על אומגה 3 שמקורו בשמן דגים לעומת מקורות צמחיים. על פי המאמר לא מומלץ בלשון המעטה לצרוך שמן דגים. העתקי חלק מהכתבה ובו השוואה בין כמות אומגה 3 בדגים לעומת מקורות צמחיים, כאשר המקורות הצמחיים הרבה יותר בריאים, זולים וזמנינים לגוף לעומת שמן דגים. זרעי פשתן טחונים עלותם זולה מאוד, (כמה שקלים), ניתן לשלב אותם בדייסות, קציצות, סלט חביתה ועוד, במקום כמוסות שמן דגים אשר עלותם גבוהה: forums.nana.co.il/Article/?ArticleID=151946 - 76k להלן כמות החומצה הלינולנית בגרמים, במאה גרם מזונות שונים: דגים (81) : קרפיון 0.56, חמור ים – 0.25, בורי 0.45, פוטית- 0.55, סלמון 1.58-3.06 (תלוי בסוג), טונה רזה משומרת במים 0.28, בקלה 0.11-0.22, סרדין 1.36, פורל (שמך) 1.24, מקרל 1.24-2.1, הרינג 1.2 המסקנה היא שמהדגים שמגדלים בארץ צריך לאכול כל יום כמויות גדולות מאוד (למשל 316 גרמים של בורי וקרפיון) כדי להשיג את הקצובה הנדרשת. בשמן נבט חיטה, שנחשב לעני יחסית בחומצה לינולנית, יש 3 גרם ממנה, כמו בדג העשיר ביותר. מזונות צמחיים: כדי לקבל את הכמות היומית המומלצת לגברים (1.6 גרם) צריך לצרוך 8 גרם שמן בוטנים, 14.5 גרם שמן קנולה (2 כפות), 22.8 גרם שמן סויה, 2.9 גרם שמן פשתן (קצת פחות מחצי כף), 7 גרם זרעי פשתן טחונים. 17.6 גרם אגוזי מלך (כארבע וחצי אגוזים). כמויות קטנות נמצאות בירקות עלים ירוקים. חשוב ששמנים יהיו תמיד מכבישה קרה. פשתן הוא המקור העשיר ביותר בטבע לחומצה לינולנית ואחריו זרעי מרווה, אם כי הם אינם נמכרים בארץ. אגוזי מלך הם המזון הטוב ביותר לקבלת חומצה לינולנית, ורצוי לא להשתמש באגוזים מקולפים שניקנו אלא לקלף לפני האכילה, כי השהייה באוויר פוגעת בשמנים שבאגוז ולעיתים משתמשים בחימום כדי לפצחו באופן תעשייתי. מאותה סיבה רצוי לא לקנות פשתן טחון. קשה לאכול זרעי פשתן שלמים ויש לטחון אותם בסמוך לאכילתם. אם מתלבטים בין זרעי פשתן טחונים לשמן פשתן עדיפים הזרעים הטחונים, כי שמן פשתן מתחמצן. בכל מקרה – שמנים צמחיים עמידים יותר משמן דגים. בפשתן יש ליגננים שלהם פעילות אנטי סרטנית, ופשתן מפחית את עליית ריכוז הסוכר בדם לאחר הארוחה. חומצה לינולנית נמצאת בכמויות קטנות בקטניות כחומוס, שעועית וסויה, ברוקולי, ארטישוק, ירקות עלים ירוקים וכן בשקדים, באגוזי פקן ובצנובר (0.4, 0.67, 0.63 גרם למאה גרם בהתאמה). בשמן קנולה יש כמות גבוהה של שמנים חד-בלתי רוויים - 59% (בדומה לשמן זית), הנחשבים לבריאים, וכמות נמוכה של שומן רווי (7%). יש בו גם חומצת שומן לינולאית (אומגה-6), אך כמותה היא רק 46% מכמותה של אומגה-3. קבלת אותה כמות של אומגה-3 משמן קנולה אורגני זולה פי 10 מקבלתה מכמוסות שמן דגים וזולה פי 4 מממרח שמן דגים של חברת "ימגה בע"מ", המיוצר בישראל לאחרונה.

zivadina

New member
אומגה 3

אני מכירה משפחה שנותנת לכל ילדיה אומגה 3 בהצלחה רבה. הם גם משווקים את התוסף, והקימו אתר עם מידע מקצועי מאוד. ניתן למצוא אותו ב-google תחת השם "אומגה 3 גליל".

liatraBAN

New member
אומגה 3 לילדים

הרופא שלי המליץ לי לקחת אומגה 3, וכיום ניתן להשיג לילדים בטעם תות הם קטנים וקל לבליעה עם משקה קל, ולמיתקשים כמו בני בן 4, יש סירופ אומגה 3 בטעם פירות בתודה ליאת

דליה.ד

New member
שימו לב למצב הרוח

בתי סבלה ממצבי רוח קיצוניים בטיפול באומגה 3 שהופסק כעבור שבוע.

zivadina

New member
ולהבדיל', יש מחקרים בנושא אומגה 3

אצלי הייתה התייצבות במצב הרוח. גם מחקרים הראו שאומגה 3 טובה לטיפול בדכאון וחרדה. לכן, לא יזיק לנסות, וכמובן לעקוב אחרי תגובת הילד. הנה מידע רב על אומגה3 ותזונה בכלל.

mic295

New member
לליאת?

יש לך מושג כמה מהחומצות החשובות יש בכל כפית של סירופ? אני נותנת לבן שלי כבר מספר חודשים ללא כל שיפור. נראה לי מוזר שעל האריזה אין פירוט של כמות המרכיבים (למעט ויטמינים) והמינון המומלץ (5 סמ"ק) לילד ולמבוגר זהה

למעלה