אומגה 3 ואנדו'..?

narkis18

New member
אומגה 3 ואנדו'..?

היי בנות,
הלכתי (בשעה טובה) לדיאטנית. המטרה הייתה למצוא תזונה שתעזור להפחית את רמת השומנים בדם שלי כמה שניתן (הבעיה היא תורשתית, אבל התזונה בהחלט יכולה לעזור).
בין השאר, היא המליצה על נטילת כמוסות של אומגה 3, אבל אחרי שהיא גילתה שיש לי אנדו', היא לא הייתה בטוחה שזה לא יזיק.
מישהי יודעת על קשר כלשהו בין אומגה 3 לבין אנדו'?

שמיץ1

New member
עד כמה שידוע לי...

אומגה 3 נחשב טוב גם לאנדו'.

"מספר מחקרים הראו כי אומגה 3 יכולה לתרום לנשים הסובלות מאנדומטריוזיס. למשל, מחקר על חיות שנעשה ע"י אוניברסיטת מערב אונטריו הראתה כי שמן דגים המכיל שני מרכיבים EPA ו DHA, יכול להקל על רמת הכאב דרך הפחתת מרכיב הדלקת שנקרא פרוסטוגלנדין מסוג E2. החוקרים גם הראו כי שמן דגים יכול להקטין את רקמת האנדומטריוזיס .

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה במגאזין Human Reproduction קובע כי נשים עם תפריט עשיר באומגה 3, נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח אנדומטריוזיס , לעומת נשים שצורכות כמות גדולה של שומני טרנס. על פי תוצאות המחקר, לכמות הכוללת של השומן שנצרך, אין משמעות, אך סוג השומן משמעותי ביותר. לנשים שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של חומצות שומן אומגה 3 היה סיכון נמוך יותר ב-22% לפתח אנדומטריוזיס, לעומת נשים שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של שומני טרנס."

narkis18

New member
תודה רבה!

tuli2210

New member
כל הכבוד על התשובה המופרטת

את יודעת מתי לוקחים? בוקר/צהריים/ערב? עם אוכל או בלי ?

שמיץ1

New member
מתי וכמה...

עדיף לקחת במקביל לארוחה.
לגבי המינון - כדאי לבדוק את ההמלצה של יצרן התוסף. בדר"כ זה 1 גרם ליום (אף פעם לא יותר מ-3 גרם ליום, כי צריכה מוגזמת עלולה לגרום לדלול דם).
אני לא בטוחה אם יש לכך בסיס מדעי, אבל לפחות נטורופתים ממליצים לשמור על איזון בין אומגה 3,6,9. יש כמוסות משולבות, ויש כמובן את האופציה הטבעית: אומגה 3 - בעיקר דגים ופשתן, אומגה 6 ו-9 (מצויות בשפע במזון, ולכן בדר"כ לא חסר) - עוף, ביצים, אבוקדו, שקדים ואגוזים למיניהם, דגנים, שמן זית. מקור מצוין לאומגה 3-6-9 הוא שמן קנביס!
, או יותר נכון - שמן המפ שאמנם מופק מאותו צמח, אבל לא קשור לקנביס. חוקי כמובן ואפשר לקנות בחנויות טבע.

גם בכנס אנדומטריוזיס שהיה בבי"ח מאיר

דיברו על תזונה טובה וציינו את האומגה 3 לטובה.

למעלה