אומגה 3 דגים

jojs8j3

New member
אומגה 3 דגים

אני רוצה לקחת אומגה 3 דגים ..
צ'יה עוה לי גרד מסוים (זה נדיר ביותר אבל לי זה עושה )

עכשיו אני יודע שיש בקפסולות דגים כספית ..
כספית זה עד כדי כך מסוכן ? ובעייתי ?
האם יש חברה שבאמת אין במוצר שלה כספית או כספית מופחתת ??
כי יש גם חברות שרושמות ללא חשש לכספית .. אבל לפי מה שהבנתי זה לא נכוןן

תודה רבה

ladybug4NLP

Active member
היום כבר אין כספית באומגה 3

אלא אם אתה קונה באתרים בלתי ידועים באינטרנט ואז גם לא בטוח שיש שם אומגה בכלל.

מה שנמכר בקופ" הוא פשוט ואפשר לקחת אותו בלי חשש

jojs8j3

New member
לדי ?

את בטוחה מה שאת אומרת ??

אז אין בעיה לקחת אומגה 3 בקפסולות ?

יש לך אולי המלצה על חברה טובה?

0 אור 0

New member
יש גם אופציה של פשתן וצמחים נוספים

כמו נר הלילה,
לגבי הדגים - אני יודעת שיש חברות שמקפידות על דגים נטולי כספית, אבל לא יכולה להגיד שמות ספציפיים

jojs8j3

New member
כן אבל אומרים ש

שפשתן וכול אלו זה לא באמת טוב כמו דגים ...
בקיצור נפק לי הראש!
באמת שאני לא יודע מה לבחור ..
ניראה לי שעם אני היקח כמוסות דגים אני יהיה הכי רגוע שיש ..
רציתי לדעת איזה חברות מקפידות על הכספית או שאין כספית בכלל או דגים קטנים לא יודע...
אפילו שמשהו הירששום לי בהודעה פרטית כי עייפתי מלחפש! כול אחד אומר משהו אחר .. !!
אני צריך באמת משהו אמין בלי אינטרס אני מאמין שפה אין ...
אפילו עם אני יקבל בהודעה פרטית..

0 אור 0

New member
סורי - הכוונה היתה שאני יכולה כי אני לא זוכרת

אמנם בפורום דרך כלל אנחנו לא מדברים על מותגים מחשש פרסום/השמצה, אבל במקרה של הקפדה על כספית , אני מניחה שניתן לעשות חריג לטובת שירות לציבור.

jojs8j3

New member
תודה אבל

אפשר אולי תשובה בבקשה איזה חברות מקפידות על כספית ?
אבל עם תרשמו כמה חברות ככה זה לא היראה שמפרסמים חברה אוליי...

ladybug4NLP

Active member
בכל בית מרקחת של כל קופות החולים מציעים אומגה

קח מה שיש שם או לפי המלצת הרוקח/ת

יעל ND

New member
שמן דגים

לא אמור בכלל להכיל כספית! תקנה מחברה שדואגת למוניטין שלה, זה הכול.

hal767

New member
בחירה גרועה, לדעתי.

מגוון גדול של מזונות צמחוניים בריאים יספקו גם את האומגה 3 בצורה מאוזנת ע"י יסודות מזון הדרושים לכך. השימוש בתוסף, במיוחד זה שמקורו בדגים, מזיק.

jojs8j3

New member
כן אבל

לפי מה שהבנתי למשל שהזרעי צ'יה ו הפשטן הם גם אומגה שלוש אבל לפי חקירה של הרבה זמן שעשיתי היגעתי למסכנה שדגים זה הכי טוב
כי בטבעוני אין את כול התכונות שיש בדגים ... הדגים משפיע הרבה יותר ..
שמעתי שקרסו אמר את זה ועוד איזה דוקטור אחד שדיבר עם קרסו שאמר את זה..

hal767

New member
שמועות שוא.

הרבה גורמים אינטרסנטיים, כמו יצרני ומשווקי התוספים מקיימים "מחקרים" ומפיצים מידע שגוי שמטרתו לקדם מכירות.

הימצאותם של יסודות מזון במזון מסויים אינה מהווה הוכחה לכך שהוא מתאים לנו כמזון. גם זרעי צ'יה, גם הדגים וגם הפשתן אינם ראויים למאכל אדם. אנו חייבים לאכול מזון שלם ומאוזן, בו כל יסודות המזון פועלים במשותף ובעזרה הדדית כדי להזין את הגוף. לחומר מבודד כמו התוסף אין את התכונה הזאת ולכן הוא סתם פסולת מזיקה.

אזכיר כדוגמא נוספת את התיאוריה השגויה בדבר יתרונות בשר אדום כספק ברזל לגוף. בפועל, אכילת בשר אדום גוזלת ברזל מהגוף האנושי, אך התאוריה הזאת הופצה והשתרשה בקרב רבים עקב מידע מעוות שהופץ בהצלחה רבה ע"י מקדמי מכירות מוצלחים של התעשיה הנוראית הזאת.
כך גם משווקי החלב בארץ שהצליחו לגרום לרבים, לאזרחים מהשורה ולתזונאים ורופאים בורים, להאמין שמוצרי חלב הינם סידן מהטבע. בפועל, אכילת מוצרי חלב גוזלת סידן מהגוף וגורמת למחלות רבות. בשקדים ואגוזים למשל, יש סידן זמין בכמויות גדולות בהרבה (פי שלושה ויותר), אך אין גורם אינטרסנטי שיפיץ את המידע הזה.

מכאן שאין למהר ולהאמין לכל מיני פירסומים ודעות המושמעים בתקשורת. יותר חשוב להבין כיצד הטבע פועל. כל בעלי החיים ניזונים הייטב כאשר הם אוכלים נכון את מזונם הטבעי. באמצעותו הם מספקים לגופם את כל יסודות המזון הדרושים להם, מבלי שינזקו ממנו.
אין בטבע עץ או ירק או פרי לאומגה 3 או לסידן. כן ישנם מזונות צמחוניים בריאים ומבריאים שנועדו למאכל אדם, והם מכילים את יסודות המזון הדרושים לנו בהרכב הנכון. בכך הם מספקים לנו מזון ראוי שמותאם בהרכבו לגופנו, ובשל כך הם מזון מזין.

פירות וירקות מגידול אורגני למשל, יהוו דרך מצויינת להזין את הגוף האנושי בויטמינים ומינרלים חיוניים, ואין כלל להשוותם לפסולת הכימית הנמכרת בצנצנות בצורת טבליות מעשי ידי הכימאי הסוחר.
אגוזים, שקדים, אבוקדו, חמניות, ירקות שונים ועוד, יזינו הייטב את הגוף האנושי בכל השפע התזונתי המצוי בהם, כולל אומגה 3.

באשר לרופאים מהאסכולה המערבית, כאלה ואחרים, הממליצים המלצות בתחום התזונה, הרי בדרך כלל הם לא למדו תזונה, אינם מבינים בנושא, ובשל כך המלצותיהם אינן ראויות להתייחסות. רבים מהם הינם שותפים גלויים או סמויים בקידום המכירות של חברות התרופות והתוספים למינייהם.
גם מטפלים אלטרנטיביים מסויימים (וישנם לא מעטים כאלה), ואפילו מוסדות לימוד מסויימים למטפלים אלה,קשורים מסחרית למשווקים ויצרנים של תוספים ותרופות אלטרנטיביות למינייהם, והם מקדמים את מכירותיהם למען בצע כסף, ומחטיאים את המטרה האמיתית של מקצועם - לתרום לבריאות מטופליהם.
הנגע הזה של קשר מסחרי של רופאים ותזונאים מסויימים עם יצרנים ומשווקים של תרופות ותוספים קיים גם ברפואה הקונבנציונאלית.

לסיכום - לדעתי, בכל הקשור בהזנת הגוף יש לשים דגש על תזונה טבעית נכונה. יש ללמוד את הנושא מאחר והאדם המודרני איבד את האיסטינקטים הטבעיים שלו בכל הקשור למזונו הנכון. לתזונה הזאת ישנה השפעה רבה בכל הקשור לבריאות הגוף והנפש, היא רפואה מונעת טובה ומהווה חלק חשוב בדרך לרפוי.
תזונה טבעית נכונה הינה הדרך הנכונה ביותר להזין את הגוף. קיצורי דרך באמצעות פתרונות קסם, כגון אלה המופיעים בשאלתך, הינם מתכון ודאי לאי בריאות ותת תזונה.

0 אור 0

New member
ואחרי כל הדיון הזה אולי חשוב להזכיר את הבסיס

והבסיס הוא שהגוף שלנו זקוק לכל חומצות השומן החיוניות , וכדי להפיק מהן את המיטב הוא צריך יחס מסויים ביניהן.
גורמים שמפריעים לגופנו להפיק את התועלת מאומגה 3 שנכנסת במזון הם: עודף של חומצת אומגה 6 (שמתחרה על אותם אנזימים) ומחסור בויטמינים B3 , B6 , ויטמין C והמינרלים אבץ ומגנזיום.
לכן חשוב להמעיט בשמנים מזוקקים ושמני טראנס שמפציצים אותנו באומגה 6, לא להגזים במאכלים שיש בהם הרבה אומגה 6 כגון שקדים, חמניות, לוז, טחינת שומשום , ולהוסיף את המזונות שעשירים באותם ויטמינים ומינרלים, כמו גם להעשיר את התזונה באומגה 3.
מזונות לדוגמא עם אחוז גבוה של אומגה 3 (בלי אחריות - זורקת מהזכרון): אצות, אגוזי מלך, עלים ירוקים (ריג'לה), זרעי פשתן, זרעי דלעת,

hal767

New member
חמניות, שומשום, שקדים, לוז

כשאינם קלויים הם מזונות אידאלים לאדם.
פשתן וזרעי דלעת, אצות דווקא פחות מתאימים.
מבין האגוזים אגוז המלך הוא החומצי יותר ולכן אין להרבות באכילתו.
שמנים מכל סוג הינם חלק ממזון שלם. ככאלה הם אינם מאוזנים, מגיבים חומצית ואינם מזון. מזון שלם כמו שקד, אגוז, פרי וכד' הוא מזון נכון ומאוזן. מזון שלם ומאוזן אינו גורם למחסורים תזונתיים, כולל באומגה 3, אם מתאים למאכל אדם.
ישנם מזונות שלמים בטבע שאינם מתאימים למאכל אדם. חלב עיזים למשל, הינו מזון שלם ומאוזן והוא גם מאד איכותי, אבל הוא נועד לגדי, ובעבורו הוא מזון מושלם. הוא לא נועד לאדם הבוגר שבעבורו הוא מהווה גורם מחלות.

יש בינינו חילוקי דעות בנושא.

אין צורך להעשיר את התזונה באופן מיוחד באומגה 3, כמו בכל אב מזון אחר. כל יסודות המזון חשובים באותה המידה. לכולם יש תפקיד בעל חשיבות גדולה, ואין זה משנה אם הגוף צורך אותם בכמות קטנה או גדולה. תזונה טבעית נכונה, כזאת המורכבת ממזונות שנועדו לאדם, תספק לגוף את כל צרכיו.

הבעיה הגדולה היא שכל פעם נוצרות אופנות בכל הקשור לאב מזון כזה או אחר. בתקופה הזאת באופנה נמצאים המגנזיום ואומגה 3. כולם חרדים למחסור באלה עקב הרעש התקשורתי העוסק בהם. רעש תקשורתי זה מקורו (קרוב לוודאי) באינטרסנטים שמאד רוצים למכור תוספים. לפני מס' שנים הם יצרו את אופנת הסידן וגרמו לרבים לקנות את תוספי הסידן, וחבל.

מחסורים תזונתיים אופייניים לחלק גדול מהאוכלוסיה בעולם המערבי. זה נובע, בין השאר, מהתזונה הגרועה המקובלת. במקום לבלוע תוספים ולהאמין לתאוריות הזויות באשר להתנהלותם של יסודות המזון בגופנו, טוב נעשה אם נקפיד לשים בצלחתנו מזון ראוי. מזון טבעי מתאים הוא זה שנועד לספק לנו את הצרכים התזונתיים.
אוכלים אוכל בריא/מזון, לא בולעים כדורים מפוקפקים. אלו הם סידרי הטבע.

0 אור 0

New member
אין בינינו ויכוח - אני חושבת שהם מזונות

מצוינים,
מה שכן - האיזון בהם הוא לטובת האומגה 6, לכן אם למישהו יש בעיה של חוסר באומגה 3, אז צריך לאזן אותם עם המזונות שמכילים יותר ממנו, וטיפה להפחית (לא להפסיק !) בהם

hal767

New member
אני חולק על מסקנתך ועל התאוריה הזאת.

אבל זה בסדר, מותר לנו לא להסכים.
כשישנה בעיית מחסור באומגה 3 למשל, החשוב הוא התוכנית התזונתית הכוללת ולא בהכרח פריט תזונתי כזה או אחר. הגוף יקח מהמזונות הטובים את מה שהוא צריך.

jojs8j3

New member
ברור לי

ברור לי שיש אינטרס גדול ואני יודע שמשווקים הם מומחים בלמכור תמוצרים שלהם ..
מי נמלה הם עושים פיל ...

תאמת אני באמת מתעניין באומגה 3 בגלל שהוא משפיע על המוח
שזה אומר מצב רוח הפחתת דיכאון וחרדה בצורה מורגשת .

ואני בטוח שהם יש שיפור קטן בזיכרון אז הירשמו שיפור משמעותי בזיכרון ...
אבל אני מאמין שיש צמחים שמנים שבאמת יוכלים לעזור ולשפר את תיפקוד האדם ..
השאלה הגדולה באמת למי להאמין איפה אני יוכל למוצא מקור אמין ומקצועי ??? המקום היחיד שיש לו בו הכי הרבה אמון זה פורמים כמו פה. .. למרות שיש כול מיני נוכלים גם פה...

השאלה הגדולה האם באמת אין אבדל בין למשל זרעי פשתן לאומגה 3 ??

אפשר לשמוע פה מה האבדל בן שמן דגים לשמן מי צמחים
http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FFHGMI&c41t4nzVQ=FF

fistuk38

New member
באומגה 3 ממרווה מרושתת אין כספית

תגיד שאתה רוצה אומגה 3 ממרווה מרושתת -- זה פיתוח ישראלי
זאת הסיבה שפיתחו את המוצר מלכתחילה -- רצו אומגה 3 בלי כספית

0 אור 0

New member
אבל צ'יה ומרווה מרושתת הן מאותה משפחה

אם הוא רגיש לאחד יש סיכוי לרגישות גם לשני

למעלה