תגובה
שלום רב,
אומגה 3 הינה מזון חיוני למוח האנושי.
לאומגה 3 קיימות שתי נגזרות עיקריות הפעילות בגוף ועובדות סינרגטית: EPA ו- DHA.
מחקרים מראים כי ל- DHA חשיבות מרכזית לתפקוד תקין של המוח האנושי מאחר והיא מרכיבה כ- 15%-20% מהמוח האנושי וכ- 30%-60% מרשתית העין. נטילה של אומגה 3 בהריון חיונית להתפתחות החשיבה הקוגניטיבית ויכולות הלמידה המאוחרות של הילד. DHA חשובה להתפתחות תקינה של מבנה ותפקוד המוח של העובר והיא מפחיתה את הסיכוי להתפתחות עתידית של הפרעות קשב וריכוז וקשיים בלמידה.
DHA חיונית לא רק לבריאות המוח, אלא גם לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת תחלואה בתינוקות קטנים. היא חשובה גם לחדות הראייה, לפעילות מוטורית תקינה ולדפוסי שינה טובים אצל התינוק הנולד. נטילה של אומגה 3 בהריון מפחיתה את הסיכוי של התינוק ללקות בעתידו הבוגר בבעיות התנהגותיות וחברתיות, באימפולסיביות, בהיפראקטיביות, בחרדה ודיכאון ובמחלות נפש אחרות. DHA (בשילוב EPA) חשובה גם עבור נשים הרות מאחר והיא מפחיתה את הסיכון לרעלת היריון, ללידה מוקדמת ולדיכאון שלאחר לידה.
מינון מומלץ
איגודי הבריאות העולמיים ואיגוד הפרינטולוגים ממליצים לנשים בהיריון לצרוך לפחות 200 מ"ג DHA ליום. מחקרים מדברים על מינון של 200– 400 מ"ג של DHA ליום משולבת עם EPA.
יש לי מחקרים בנושא, אם תרצי השאירי לי במסר פרטי את הכתובת המייל שלך ואשלח לך אותם. אני מציינת שרובם באנגלית.
כאן יש לי אפשרות לצרף לך רק מחקר אחד. צירפתי לך את המחקר שנעשה בארץ.
תוכלי גם לחפש באתרים שמפרסמים מחקרים אקדמאים ותמצאי מגוון של מחקרים בנושא אומגה 3 בהריון.
לסיכום, תקופת ההיריון הינה תקופה חשובה לאימא ולעובר. בתקופה זו ניתן להשפיע על בריאות המוח והגוף. מחקרים מראים כי בריאות ראשונית של המוח, העיניים, מערכת החיסון ומערכת השלד והעצם – ניתנת לטיפוח ולהעצמה כבר בשלב ההיריון.
בברכת בריאות שלמה והצלחה!
אביבית שלום