אולפן לעברית

ddde1

New member
אולפן לעברית

היי השאלה שלי אם בת זוז רוצה להגיע לארץ להתחיל תהליך של חיים משותפים.היא יכולה להגיע ולקבל ויזת סטודנט או משו כדי ללמוד באולפן?ובזמן הזה לעשות את כל התהליך?
או מה צריך כדי שיתנו לה להשאר ללמוד באולפן?הרי זה 5 חודשים משו כזה.
 

stkachov

New member
צריך להתחיל תהליך של חיים משותפים

להירשם ללמוד באולפן היא יכולה באופן פרטי בלי קשר. הלימוד באולפן לא מקנה לה שום ויזה כמובן.

לא לגמרי הבנתי מהשאלה האם המטרה להגיע לארץ היא כדי ללמוד עברית או כדי לחיות עם בן זוג ישראלי.
 

ddde1

New member
תהליך

אם היא מגיעה כתיירת אז היא מקבלת 3 חודשים במקרה הטוב.כבר נתנו לה חודש פעם אחת סתם כי בא להם.
אולפן זה 5 חודשים איך היא יכולה להשאר לסיים אותו?
ועוד השאלה היא האם הזמן הזה אפשר להתחיל תתהליך את החיים המשותפים.
והאם כדי ללכת למשרד הפנים לבקש הזמנה לפני שהיא מגיעה לארץ
 

stkachov

New member
תקרא בתשומת לב את תשובתי

ותקרא במידע שבמאמרי הפורום. נראה שאתה לא מבין כל כך מה זה הליך חיים משותפים ולשם מה הוא נועד.
 

randyloo

New member
יש באוניברסיטאות

למשל באוניברסיטת חיפה אולפן לתלמידי חוץ. אם אני לא טועה מדובר בתכנית של חודשיים. אני מניח שהאוניברסיטה מסייעת לקבל אשרה עבור אלו שזקוקים לכך על מנת להשתתף באולפן. תנסה להתקשר לתכנית ללימודי חוץ של אוניברסיטת חיפה.
 

bluetartuga

New member
כמו ש stkachov ענה לך

אולפן לא קשור לשום הליך של חיים משותפים. הוא בכל מקרה באופן פרטי.
אם היא רק רוצה ללמוד עברית - עשה מה שרנדילו כתב לך - ופנה לאוניברסיטאות. אני מכיר חבר שבא לפה לעיתים קרובות ובמשך חודש וחצי למד באולפן אינטנסיבי באונ' ת"א.
אם אתה רוצה להכנס להליל חיים משותפים-, מלבד ת"א חודשיים אמורים להספיק לתחילת התהליך. במקרה הכי גרוע יאכירו כם את הויזה עד לסיום השלב הראשון וקבלת ויזת ב1 לשנה במסגרת ההליך המדורג לקבלת מעמד קבע על בסיס חיים משותפים.
אני מצטרף להצעה של stkachov שתקרא במידע שיש בפורום (*כל* מה שתחת "כלים ומידע") אודות ההליך, ותבין לפחות את התחלתו מבחינת דרישות\מסמכים וכו'

בהצלחה.
 

Namush1

New member
לא צריך אשרה או הכנות מיוחדות

אני עומדת לרשום את בעלי באולפן והוא אפילו לא קיבל עוד ויזה ב/1. לפי מיטב ידיעתי זה לא משנה, כל מה שצריך זה לפנות לאולפן הקרוב לביתך עם זוגתך והדרכון שלה ולהרשם. כך או כך זה בתשלום ולא צריך מעמד מיוחד לכדי ללמוד שם. אולי אני טועה אבל אני בספק. מחר אדע טוב יותר... ברוב המקרים, דרך משרד הקליטה/החינוך זה 3,000 ש"ח לקורס. מישהו מכיר פתרונות אחרים זולים יותר באיזור חיפה והקריות שלא דרך משרד הקליטה/חינוך?...
 

randyloo

New member
יש את בית ארדשטיין

בחיפה ברחוב י.ל. פרץ
95% מהתלמידים רוסים מבוגרים. העלויות מאד סבירות.
 

ddde1

New member
הארכת שהייה

אם נרשמים לאופן משרד הפנים מתחשב ומאריך את האשרה כדי לסיים תלימודים?כי אני יודע שזה משו כמו 5 חודשים.אם מישו עשה כבר וביקש מהם.
ובלי קשר לאולפן ברגע שהיא מגיעה לארץ היא תקבל ויזת תייר ל3 חודשים?ואז כשנתחיל את התהליך לחיים משותפים עם כל הטפסים והכל הם מאריכים את האשרה עד שהם מחזירים תשובה?
ועוד שאלה קטנה בזמן עצמו של התהליך נניח היא תקבל שנה עם אופציה לעבוד עד לזימון הבא.יש אפשרות לצאת ולחזור לארץ בזמן הזה או שאם היא תצא התהליך יתבטל?
 

Namush1

New member
לא נראה לי שמתחשבים באולפן...

זו בחירה שלה לקחת קורס שיארך יותר מאורך אשרת השהייה שלה - אבל - ייתכן ורק ייתכן, שעצם זה שהיא נרשמת לאולפן ישחק לטובתה מבחינת רצינותה לשהות בארץ. זו רק דעתי הבלתי מושכלת.

מעבר לזה, כל שאר השאלות שלך יכולות להענות אם רק תשוטט בפורום. יש המון מקרים כמו שלך (שלי שונה, כי אנחנו נשואים) ואני בטוחה שתמצא תשובות ואפילו הרבה מעבר.

בהצלחה.
 
למעלה